Jonas Svensson cupmester med Besiktas

Jonas Svensson og hans lagkamerater i Besiktas kunne juble for cuptittel torsdag. Trabzonspor ble slått 3-2 med vinnermål på overtid.

Svensson spilte hele kampen som høyreback for Istanbul-klubben og pådro seg et gult kort. Laget kom tidlig under da Paul Onuachu scoret i det 13. minutt, men Rachid Ghezzal utlignet på straffespark på overtid i første omgang.

Jonas Svensson på trening med det norske herrelandslaget.

• Kristoff nummer to i Slovenia etter bruddforsøk

Alexander Kristoff og Uno-X ga det et realt forsøk, men måtte se Ben Healy rykke til soloseier på siste etappe av Tour of Slovenia.

Kristoff satt om lag hele etappen i brudd før feltet samlet seg med 15 kilometer igjen. På siste stigning knallet Healy til og skaffet seg etter hvert luken som ga seier.

Seks sekunder bak ham spurtet Kristoff inn til annenplassen, mens Orluis Alberto Aular Sanabria endte som nummer tre. Tobias Halland Johannessen tok åttendeplassen og ble topp ti i sammendraget.

Kristoffs første bruddforsøk resulterte ikke i noe, men han ga seg ikke der. Etter om lag seks mil skaffet Kristoff og polske Szymon Sajnok seg en luke på 1.40 minutter ned til hovedfeltet.

Etter hvert kom flere ryttere til, blant dem Vegard Stake Laengen, og med åtte mil igjen skilte det om lag tre minutter ned til hovedfeltet. Den luken beholdt de en god stund, men med 15 kilometer igjen var forspranget på under minuttet. Etterpå skulle Healy avgjøre.

Kristoff vant sist under et ritt i Belgia 1. juni. Han står med fire triumfer denne sesongen. (NTB)

Sykkelrittet Tour of Norway 2024 - Etappe 4
  • Graham Hansen scoret sesongens 21. seriemål - blir toppscorer i Spania

Det skal et lite mirakel til for at Caroline Graham Hansen ikke tar toppscorertittelen i den spanske toppdivisjonen for første gang. Søndag scoret hun da Barcelona slo Valencia i siste kamp.

Før kampen lå Graham Hansen og lagvenninne Salma Paralluelo likt med 20 mål. Paralluelo var ikke i troppen, og dermed hadde den norske stjernen sjansen til å ta tittelen alene.

Men hun måtte vente lenge på å juble. Først i det 88. minutt kom scoringen for den norske kvinnen, da hun fastsatte resultatet til 3-0.

Graham Hansen endte dermed ligasesongen på 21 mål. Sevilla-spiller Christina Martin-Prieto står med 16 mål før hun spiller sesongavslutningen mot Athletic Bilbao klokken 17 søndag. Dermed skal det mye til for at hun nekter norsk toppscorertittel.

Real Sociedad-spiss Synne Jensen blir nummer fem på toppscorerlisten denne sesongen med 14 nettkjenninger. Vilde Bøe Risa scoret ett mål for Atlético Madrid.

Med søndagens seier fullførste Barcelona sesongen med 29 seire og én uavgjort på 30 kamper. Seriemesterne endte 15 poeng foran Real Madrid på annenplass. (NTB)

Caroline Graham Hansen, her fra mesterligafinalen 2024
  • Person skoten av politiet før EM-kamp

Ein mann væpna med øks skal ha blitt skoten i ein storstilt politiaksjon i Hamburg søndag ettermiddag.

Over 40.000 fans skal ha feira fredeleg i den nederlandske fansona før EM-oppgjeret mellom Polen og Nederland seinare i dag, melder den tyske avisa Bild.

Rundt 12.30 måtte politiet aksjonere mot ein opprørsk mann som angreip fans.

Politiet skal ifølge den tyske avisa Bild først brukt peparspray mot angriparen, før dei måtte trekke til skytevåpen. Fleire skot skal ha blitt fyrt av før mannen til slutt fall i bakken.

wBZHsAmWqpo

Mann med hakke skutt av politiet ved EM-feiring i Hamburg

Mannen som ble skutt, får behandling på sykehus. Hendelsen skjedde mens supportere feiret fotball-EM i den tyske byen, men settes ikke i sammenheng med mesterskapet.