Hopp til innhold

Johnsrud Sundbys kone: – Å stå gjennom dette her har vært kjempetøft

OSLO/LILLEHAMMER (NRK): Martin Johnsrud Sundbys kone Marieke Heggeland var stolt over ektemannen etter seieren på Lillehammer, mens skiløperen takker kona.

Kona til Martin Johnsrud Sundby

RØRT: Kona til Martin Johnsrud Sundby, Marieke Heggeland, var rørt etter ektemannens seier.

Foto: NRK / NRK

– Dette var veldig stort. Litt uventet etter hvordan han faktisk lå an. Jeg er bare ekstremt stolt, sier Marieke Heggeland til NRK.

Hun har nettopp sett ektemannen Martin Johnsrud Sundby gå i mål til seier i minitouren på Lillehammer. Som ektemannen var også Heggeland rørt etter triumfen.

– Kjempestort for oss alle

Det har vært en tøff høst for både Johnsrud Sundby og kona.

– Å stå gjennom dette her har vært kjempetøft. Nå fikk han vist det at han har klart det. Det er kjempestort for oss alle, forteller kona.

Martin Johnsrud Sundby

TÅRER: Martin Johnsrud Sundby tok til tårene etter seieren på Lillehammer.

– Hvordan har det vært for familien?

– Vi har to flotte gutter som vi har fokuset på. Det er 100 prosent fokus på hjemme. Klart det er tøft, men guttene har holdt oss oppe, fortsetter kona.

Ektemannen takker kona og sønnene for støtten i høst. Familien har betydd mye for at skiløperen har kommet tilbake på toppen av seierspallen.

– Dette er en familieseier som jeg tar sammen med guttene mine, kona og resten av familien, som har kjempet sammen med meg gjennom dette. Og alle kompiser og venner. Hun er min sterkeste støttespiller. Vi er et så tett team som det er mulig å få. Jeg tror at dette er noe vi har klart sammen, forteller Johnsrud Sundby til NRK.

– Utrolig deilig

I intervjuet med NRK etter seieren på Lillehammer ble det emosjonelt for skiløperen som tok til tårene. Akkurat det viste hvor mye seieren betød for ham.

– Jeg har noen seiere tidligere, men dette er kanskje den som betyr aller mest for meg. Jeg er en veldig glad mann i dag. Det er fryktelig mye følelser og det har ikke vært noen selvfølge at jeg skulle klare å komme tilbake, forklarer han.

Se det emosjonelle intervjuet med Sundby etter dagens 15km.

Se intervjuet med Martin Johnsrud Sundby etter seieren.

Han har aldri tenkt tanken på å gi opp, men alt bråket i høst har tappet ham for krefter.

– Det å se for seg at man skal klare å kjempe om tideler og halvsekunder, det har ikke vært så lett hver eneste dag. Når dagene har vært tunge og leie, vet man at konkurrentene er ute og jobber for å slå deg. Det er veldig deilig å kunne legge ting bak meg og fokusere fremover. Sånn sett har dagen i dag betydd utrolig mye, forklarer skiløperen.

Nå er han tilbake i den gule ledertrøyen etter seieren i minitouren på Lillehammer. En farge han mener selv han kler veldig godt.

– Det er utrolig deilig, avslutter Sundby.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal