Hopp til innhold

Superduoen tror Norge vil vasse i VM-gull

SEISER ALM/OSLO (NRK.no) Therese Johaug (24) og Marit Bjørgen (32) har tippet på hvor mange gull de tror lagvenninnen tar i Val di Fiemme. Totalt spår langrennsduoen at de tar fem VM-gull (!) seg i mellom.

Marit Bjørgen og Therese Johaug

Marit Bjørgen og Therese Johaug har stor tro på seg selv og hverandre. Det skinner tydelig igjennom når NRK ber dem sette opp sine VM-tips.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

På NRKs oppfordring satte Therese Johaug og Marit Bjørgen seg ned med penn og papir. Oppgaven var å spå VM-plasseringene til seg selv og lagvenninnen, uten å vite hva den andre tippet.

  • Se oversikt over alle tipsene til høyre!
Bjørgen Johaug

Marit Bjørgen og Therese Johaug kan sørge for mange norske gullmedaljer i Val di Fiemme.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da langrennsyndlingene en stund senere satte seg sammen for å sammenlikne resultatene, ble det mye flir og latter.

– Oi... Ha-ha-ha! Det var nesten helt likt, lo Bjørgen og Johaug, begge tydelig fornøyde med hva den andre hadde tippet.

Overraskende Johaug-gull

Begge to var skjønt enige om at Bjørgen kommer til å vinne gull på både 10 km fri, stafetten og den avsluttende tremila. Det betyr også gull til Johaug på stafetten, og begge to tippet dessuten at tremila vil gi bronse til Johaug.

På 10 km fri var Bjørgen litt mer optimistisk på lagvenninnens vegne. Mens Johaug tippet bronse til seg selv, satte Bjørgen opp sølv som sitt resultattips.

Det oppsiktsvekkende var imidlertid at langrennsduoen tippet sølv til Bjørgen og gull til Johaug på den dobbelte jaktstarten, en øvelse Johaug kun har vunnet to ganger i verdenscupen.

– Therese er veldig god på skibyttet. Hun takler overgangen fra klassisk til fri teknikk på en glimrende måte. Nettopp derfor tror jeg hun blir vanskelig å tukte, forklarer Bjørgen.

– Fristilsdelen er hard. Den passer meg perfekt, sier Johaug selv.

VIDEO: Her tipper Johaug og Bjørgen hverandres VM-sjanser

Therese Johaug og Marit Bjørgen har tro på hverandre under ski-VM i Val di Fiemme.

Her setter Bjørgen og Johaug sine VM-tips.

Vil dominere totalt

Hvis jentenes spådommer stemmer, vil Bjørgen allikevel bli VM-dronningen med minst tre gullmedaljer. Totalt tipper de to jentene at de kan stikke av med fem gull av seks mulige, akkurat som under VM i Holmenkollen for to år siden.

– Vi gjorde det utrolig bra i Holmenkollen. Det er mye som skal klaffe for å gjenta det. Men vi har jo en drøm og et håp, så får vi se om det holder, sier Bjørgen.

– Det er ikke mange konkurrenter som skal komme før oss, flirer Johaug.

  • PS! Johaug tipper at Bjørgen vinner VM-gull på teamsprinten. Bjørgen selv har skrevet i sitt resultattaips at hun ikke skal gå øvelsen.

Siste nytt

  • Brasil-legende Marta varsler landslagsstopp

    Marta avslutter landslagskarrieren i fotball etter årets kamper. Hun er Brasils mestscorende spiller uansett kjønn.

    Brasil-avgangen kommer fram i et intervju Marta har gitt til CNN. I sommer kan hun få sin sjette OL-deltakelse.

    – Hvis jeg er med til OL, skal jeg nyte hvert øyeblikk. For uansett om jeg drar dit eller ikke, er dette mitt siste år på landslaget. Det vil ikke være mer Marta som landslagsspiller i 2025, sier 38-åringen.

    Hun var med på å ta OL-sølv i 2004 og 2008. Brasil tapte begge finalene for USA. I VM har hun også et sølv etter finaletapet mot Tyskland i 2007.

    Marta har scoret 116 mål på 175 landskamper siden debuten i 2002. På herresiden er Neymar mestscorende for Brasil med 79 nettkjenninger.

    I VM topper Marta også lista som tidenes toppscorer uansett kjønn. Fasiten stoppet på 17 mål fra 23 kamper etter fjorårets exit i gruppespillet. (NTB)

    Marta under fotball-VM 2023
    Foto: Aisha Schulz / AP
  • Moldes stjerneduo spilleklare etter skade

    Både Fredrik Gulbrandsen og Magnus Wolf Eikrem er tilgjengelig for å starte når Molde tar imot Haugesund i Eliteserien søndag.

    Det bekrefter trener Erling Moe overfor TV 2.

    – De er klare til å kunne starte. De er med i betraktningen, og så får vi se hvilket lag vi ender på til slutt, sier Moe.

    Molde-treneren forteller også at Markus Kaasa og Martin Linnes ikke er så langt unna en retur.

    – Det begynner å se bedre ut, og det er selvfølgelig bra for oss, sier han.

    Gulbrandsen måtte av med skade i serieåpningen hjemme mot Strømsgodset, men fikk sitt første innhopp etter skaden da blåtrøyene slo Strindheim i cupens andre runde onsdag.

    Det gjorde også Eikrem, som måtte stå over storoppgjøret borte mot Bodø/Glimt forrige helg. (NTB)

    Gulbrandsen og Eikrem
    Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB
  • Benske og Tjøm finaleklare i ro-EM

    Lars Benske og Ask Tjøm var nest best i oppsamlingsheatet og rodde Norges dobbeltsculler i lettvekt til EM-finale.

    Duoen var i mål på tiden 6.42,81 og endte bak Spania. Fire båter fra oppsamlingen tok seg til lørdagens finale i ungarske Szeged.

    Torsdag ble Benske og Tjøm nummer to i det siste av to heat. Bare vinnerne gikk da rett til finalen.

    Martin Helseth rodde inn til 7.22,61 og 3.-plass i oppsamlingsheatet for singlescullere. Det var akkurat ikke godt nok til å gå videre til A-semifinale. (NTB)

    Benske og Tjøm
    Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal