NRK Meny
Normal

Superduoen tror Norge vil vasse i VM-gull

SEISER ALM/OSLO (NRK.no) Therese Johaug (24) og Marit Bjørgen (32) har tippet på hvor mange gull de tror lagvenninnen tar i Val di Fiemme. Totalt spår langrennsduoen at de tar fem VM-gull (!) seg i mellom.

Marit Bjørgen og Therese Johaug

Marit Bjørgen og Therese Johaug har stor tro på seg selv og hverandre. Det skinner tydelig igjennom når NRK ber dem sette opp sine VM-tips.

Foto: Christensen, Marte / NTB scanpix

På NRKs oppfordring satte Therese Johaug og Marit Bjørgen seg ned med penn og papir. Oppgaven var å spå VM-plasseringene til seg selv og lagvenninnen, uten å vite hva den andre tippet.

  • Se oversikt over alle tipsene til høyre!
Bjørgen Johaug

Marit Bjørgen og Therese Johaug kan sørge for mange norske gullmedaljer i Val di Fiemme.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

Da langrennsyndlingene en stund senere satte seg sammen for å sammenlikne resultatene, ble det mye flir og latter.

– Oi... Ha-ha-ha! Det var nesten helt likt, lo Bjørgen og Johaug, begge tydelig fornøyde med hva den andre hadde tippet.

Overraskende Johaug-gull

Begge to var skjønt enige om at Bjørgen kommer til å vinne gull på både 10 km fri, stafetten og den avsluttende tremila. Det betyr også gull til Johaug på stafetten, og begge to tippet dessuten at tremila vil gi bronse til Johaug.

På 10 km fri var Bjørgen litt mer optimistisk på lagvenninnens vegne. Mens Johaug tippet bronse til seg selv, satte Bjørgen opp sølv som sitt resultattips.

Det oppsiktsvekkende var imidlertid at langrennsduoen tippet sølv til Bjørgen og gull til Johaug på den dobbelte jaktstarten, en øvelse Johaug kun har vunnet to ganger i verdenscupen.

– Therese er veldig god på skibyttet. Hun takler overgangen fra klassisk til fri teknikk på en glimrende måte. Nettopp derfor tror jeg hun blir vanskelig å tukte, forklarer Bjørgen.

– Fristilsdelen er hard. Den passer meg perfekt, sier Johaug selv.

VIDEO: Her tipper Johaug og Bjørgen hverandres VM-sjanser

Therese Johaug og Marit Bjørgen har tro på hverandre under ski-VM i Val di Fiemme.

Her setter Bjørgen og Johaug sine VM-tips.

Vil dominere totalt

Hvis jentenes spådommer stemmer, vil Bjørgen allikevel bli VM-dronningen med minst tre gullmedaljer. Totalt tipper de to jentene at de kan stikke av med fem gull av seks mulige, akkurat som under VM i Holmenkollen for to år siden.

– Vi gjorde det utrolig bra i Holmenkollen. Det er mye som skal klaffe for å gjenta det. Men vi har jo en drøm og et håp, så får vi se om det holder, sier Bjørgen.

– Det er ikke mange konkurrenter som skal komme før oss, flirer Johaug.

  • PS! Johaug tipper at Bjørgen vinner VM-gull på teamsprinten. Bjørgen selv har skrevet i sitt resultattaips at hun ikke skal gå øvelsen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM Bryting
EM ryttersport: Dressurridning og sprangridning