NRK Meny
Normal

Johaug har fått psykologhjelp

HOLMENKOLLEN (NRK): Therese Johaug får ikke trene på Olympiatoppen, men har hatt samtaler med Olympiatoppens idrettspsykolog i den tunge tida etter at dopingsaken sprakk.

Therese Johaug

MØTTE MEDIA IGJEN: Therese Johaug møtte pressen for første gang på to uker torsdag.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Det har vært et stort apparat rundt henne som har prøvd å ta vare på henne, blant annet psykolog, forteller Johaugs manager, Jørn Ernst til NRK.

Jørn Ernst

THERESE JOHAUGS MANAGER: Jørn Ernst

Foto: Braata, Espen / VG

Johaug er utestengt fra all konkurranse og organisert trening frem til 18 desember. Hun har heller ikke lov til å trene på Olympiatoppen i Oslo.

Likevel har hun benyttet seg av Britt Tajet-Foxell som er tilknyttet Olympiatoppen som kognitiv psykolog.

Manageren er usikker på hvor lenge hun får bruke psykologen.

– Frem til nå har hun hatt noen samtaler med henne, og hun har stilt opp. Så får vi se hva reglene sier om dette fremover, sier Ernst.

Manageren beskriver situasjonen som svært vanskelig for Johaug, som har fortsatt oppladningen til en ny sesong i påvente av en mulig dopingdom.

– Hun ble revet ut av et system og en rutine som hun var trygg i. Men hun prøver å holde planen hun har hatt hele tiden, så får vi se hvordan dette blir fremover, sier Ernst.

– Avhengig av profesjonell hjelp

NRKs langrennsekspert mener langrennsstjerna er avhengig av profesjonell støtte.

– Det er ikke enkelt å stå i dette alene. Jeg håper Therese har dyktige mennesker rundt seg som kan veilede henne i denne fasen. Rent sportslig er det viktig for henne at hun har en plan slik at hun kan ta fatt på de utfordringene hun står overfor, sier Fredrik Aukland.

Aukland

LANGRENNSEKSPERT: Fredrik Aukland

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ekspertens store Johaug-bekymring

Johaug ga torsdag sine første intervjuer - to uker etter at ble kjent at hun hadde testet positivt på det forbudte stoffet clostebol.

Til NRK erkjente 28-åringen at årets sesong er usikker, siden saken fortsatt er under behandling.

– Jeg håper at jeg kan komme tilbake så fort som mulig. Men jeg er realist og ser at denne prosessen her kan ta tid, sa Johaug til NRK.

Bjørn

LANGRENNSEKSPERT: Torgeir Bjørn

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

NRKs langrennsekspert Torgeir Bjørn mener Johaug er selvstendig nok til å fortsette sin sportslige utvikling utenfor landslaget.

– Hadde dette skjedd for fem-seks år siden tror jeg det hadde vært langt mer alvorlig. Da var hun mer avhengig av trenere og ressurspersoner rundt seg. Nå har hun blitt en moden og erfaren langrennsløper, og vet veldig klart hva hun trenger for å være god, sier Bjørn.

Bjørn mener Johaug er så viljesterk at hun vil klare å gjennomføre de harde treningsøkene på egenhånd.

Men han er mer bekymret for hvordan tapet av lagvenninnene vil påvirke skiløperen.

– Hun vil nok merke at en del av stolpene i idrettslivet sitt vil være borte. Hun mister jo lagvenninene sine, og det er nesten et sjokk, fortsetter Bjørn.

Siste nytt

 • Vinduet stengt i Italia

  Etter klokken 20 i kveld kan ikke Serie A-klubbene hente flere spillere denne sommeren. På en rolig siste dag ble det klart at Arsenal-duoen David Ospina og Joel Campbell går til henholdsvis Napoli og Frosinone, Simone Zaza fra Valencia til Torino, mens Diego Laxalt (Genoa) og Samu Castillejo (Villareal) ble presentert som Milan-spillere.

  Klubblegenden Claudio Marchisio er løst fra kontrakten etter 25 år i Juventus.

  Premier League - Arsenal vs Stoke City
  Foto: Hannah Mckay / Reuters
 • Liverpool-stopper klar for Cagliari

  Den tidligere Vålerenga-forsvareren Ragnar Klavan forlater Liverpool til fordel for Serie A-klubben Cagliari. Det bekreftet engelskmennene fredag kveld. Italienerne betaler angivelig drøyt 20 millioner kroner for Klavan.

  Man United Liverpool Soccer
  Foto: Tony Ding / AP
 • Weng slått av 20-åring

  Det ble norsk seier i begge sprintklassene da langrennsløperne fullførte del tre av Toppidrettsveka fredag.

  Vind-løper Mathilde Myhrvold vant A-finalen blant kvinnene foran slovenske Katja Visnar. Heidi Weng knep tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: Langløp
Toppidrettsveka
NM-veka: NM-kveld