NRK Meny
Normal

Gråtkvalt Johaug til NRK: – Det er ingenting som overrasker meg lenger

SEISER ALM/OSLO (NRK): En gråtkvalt Therese Johaug er skuffet over at hun fortsatt må vente på dopingavgjørelsen fra CAS.

En gråtkvalt Therese Johaug er skuffet over at hun fortsatt må vente på dopingavgjørelsen fra CAS.

SKUFFET: Therese Johaug er på høydeopphold i Seiser Alm da hun fikk beskjeden om at dopingavgjørelsen er utsatt.

Johaug fikk melding om utsettelsen mens hun var på treningstur under høydeoppholdet i Seiser Alm i Italia.

– Det er enda mer utsettelse da. Forhåpentligvis får vi avgjørelsen på tirsdag, sier en skuffet Johaug til NRK.

– Hva tenker du om det?

– Jeg må si at jeg er litt skuffa.

– Hva tenker du om at det blir slik?

– Nei, for å være helt ærlig så er det ingenting som overrasker meg lenger i dette systemet her. Men det er mye følelser som ligger i dette. Jeg hadde håpet på en avklaring i morgen, sier Johaug.

JOhaug

SAMMEN: Therese Johaug er på plass i Seiser Alm og trener sammen med broren Karstein. Torsdag fikk hun også beskjeden om at doping-avgjørelsen fra CAS er utsatt til tirsdag i neste uke. (Foto: Anders Skjerdingstad)

Kjemper med tårene

For det var ventet at avgjørelsen fra Idrettens voldgiftsrett (CAS) skulle komme torsdag eller fredag denne uka.

– Føler du deg dårlig behandlet?

– Det er vanskelig å svare på. Det er veldig mye følelser i dette, sier Johaug mens hun kjemper for holde tårene tilbake.

Det var Johaugs manager Jørn Ernst som først fikk meldingen om utsettelsen i Seiser Alm.

– Hvorfor det er utsatt vet jeg ikke, men det er utsatt. Det var ingen forklaring, sier Johaugs manager Jørn Ernst til NRK.

– Vi hadde håpet å bli ferdige nå. I dag eller i morgen. Men da blir det noen dager til, fortsetter Ernst.

Jørn Ernst

I SEISER ALM: Johaugs manager Jørn Ernst fikk torsdag melding om dommen fra CAS blir utsatt til tirsdag 22. august. (Foto: Anders Skjerdingstad)

Johaug er i Seiser Alm der hun trener sammen med broren Karstein i påvente av avgjørelsen. Også resten av familien, med mamma og pappa, er på plass.

– Det betyr mye at de er her. Jeg får bruke helga nå og prøve å kose meg. Jeg har jo ventet lenge på dommen, det er bare noen dager til, men disse ekstra dagene med venting betyr likevel mye for meg, sier Johaug.

Lagvenninne Astrid Uhrenholdt Jakobsen er på plass under Toppidrettsveka på Aure i Møre og Romsdal og fikk vite om utsettelsen via NRK.

– Det er tøft. Hun er imponerende på alle vis, så jeg håper at hun takler dette også. Nå er det på tide med en avklaring slik at hun kan få vite hva hun må forholde seg til, sier Uhrenholdt Jakobsen.

Johaug familie

FAMILIE: Thorvall og Gro Johaug er på plass i Seiser Alm for å være sammen med datteren under høydeoppholdet.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kan forlenges

Johaug var i høring i hovedkvarteret til Idrettens Voldgiftsrett i Sveits i juni. Dette fordi Det internasjonale skiforbundet (FIS) valgte å anke skistjernens utestengelse (ilagt i Norge) på 13 måneder.

FIS mente dopingdommen ikke var streng nok. Forlenges utelukkelsen med tre måneder eller mer, betyr det at Johaug går glipp av OL.

Bakgrunnen for saken er en positiv dopingprøve. Det ulovlige middelet fikk Johaug i seg etter bruk av en leppekrem innkjøpt på høydesamling i Italia.

Bra form

Therese Johaug i idrettens Voldgiftsrett (CAS) i Lausanne.

HOS CAS: Therese Johaug var i høring hos CAS i Lausanne i juni.

Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Høydeoppholdet i Seiser Alm er en del av Johaugs OL-plan, og trener Pål Gunnar Mikkelsplass sa til NRK onsdag at skiløperen er i rute dersom hun skulle rekke OL.

– Formen er veldig bra. Tester viser at hun er hakket bedre enn på samme tid i fjor, sa Mikkelsplass.

Johaug reiser videre fra Seiser Alm til Livigno der hun fortsetter høydetreningen. Det var nettopp i Livigno hvor den tidligere landslagslegen Fredrik Bendiksen kjøpte leppesalven som senere førte til den positive dopingprøven.

Siste nytt

 • Wu Dajing med ny verdensrekord

  Kinesiske Wu Dajing satte verdensrekord i OL-finalen på 500 meter kortbaneløp skøyter torsdag. 23-åringen satte først verdensrekord da han kvalifiserte seg fra kvartfinalen på tiden 39,80 sekunder. I finalen forbedret han verdensrekorden til 39,584.

  Wu Dajing
  Foto: Damir Sagolj / Reuters
 • Lorentzen møter Verweij

  Trekningen for herrenes 1000 meter på skøyter er gjort, og Håvard Lorentzen går mot nederlandske Koen Verweij i tredje siste par. Lorentzen starter og avslutter med indresving.

  Storfavoritt Kjeld Nius går i siste par, og går mot Mika Poutala.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skøyter menn 500 m.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Emil Iversen går femmila

  Emil Iversen er tatt ut som fjerde mann på det norske laget til lørdagens 50 km i Pyeongchang, etter at Johannes Høsflot Klæbo trakk seg fra avslutningsdistansen. Iversen går sammen med Martin Johnsrud Sundby, Hans Christer Holund og Niklas Dyrhaug.

  Iversen
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin