NRK Meny
Normal

Johansen: – Vi må ha en opptur snart

Celtic-proff Stefan Johansen forventer skjerping når landslaget møter Finland.

Landslagsspillererne Haitam Aleesamiog Stefan Marius Johansen

LANDSKAMP: Haitam Aleesami og Stefan Johansen på mandagens trening.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Johansen er oppgitt over resultatene til fotballandslaget. Etter tre strake tap maktet Norge kun uavgjort borte mot Estland i et sjansefattig oppgjør.

– Vi må ha en opptur snart, kampen må ha vært fryktelig kjedelig. Vi må være så ærlig å si at skal vi til et sluttspill, så må vi slå lag som Estland, sier han.

Per Ciljan Skjelbred

Per Ciljan Skjelbred liker seg best på sentral midtbane.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Tirsdag kveld venter Finland i en ny privatlandskamp for Norge og Johansen understreker at det nå er viktig for det norske laget med en seier for å få opp selvtilliten.

– Vi hadde lyst å bygge entusiasme og det gjør vi ved å vinne. Vi kan trille ballen så mye vi vil, men vi må få et sluttprodukt på det vi gjør, og det har vi trent på nå. Forhåpentligvis slår det ut.

Kritikk for endringer

I etterkant av Estland-oppgjøret har imidlertid Per-Mathias Høgmos disponeringer av spillerne fått kritikk. NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mente blant annet det var helt feil å bruke Per Ciljan Skjelbred som kantspiller på landslaget.

Til daglig er Skjelbred sentral midtbanespiller i Hertha Berlin.

Mot Estland fikk også Håvard Nordtveit, som egentlig er midtstopper på Borussia Mönchengladbach, ankerrollen til han ble byttet ut til fordel for Ole Kristian Selnæs.

Nordlie

NRKs fotballekspert Tom Nordlie.

Foto: Johansen, Carina / NTB scanpix

– I klubben skifter vi formasjon annenhver kamp, man blir ikke dårligere av det. Det er bare positivt, kommenterer Nordtveit.

– Det er opp til trenerteamet. De har sikkert lyst til å prøve folk i nye posisjoner, og det er greit for meg. Vi kan teste ut ting, men nå må vi begynne å vinne, understreker Johansen.

– En utfordring for spillerne

NRKs fotballekspert Tom Nordlie tror stadige bytter i formasjonen kan bli en utfordring for spillerne og i verste fall føre til usikkerhet.

– Hvis det blir en miks i formasjonen, er det en utfordring for spillerne, selv om en god spiller skal beherske det. Så hvor mye uttelling man får for å gjøre det, er en vurdering Per-Mathias må ta.

– Vi ønsker å bruke spillerne i best mulig posisjoner, men det handler om å utnytte rommene mer, i bredden, mellomrom og bakrom, slik at vi i større grad klarer å strekke motstanderen. Det har vært en utfordring, spesielt når vi møter lag på Ullevaal, fortalte landslagssjef Per-Mathias Høgmo under mandagens pressetreff.

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live