Hopp til innhold

Johannes Thingnes Bø tok suveren sprintseier:– Utklassing fra start til slutt

Johannes Thingnes Bø viste høy klasse under fredagens sprint i Canmore, og tok sin første sprintseier denne vinteren. Storebror Tarjei Bø gjorde nok til å vinne sprintcupen.

– Jeg skjønte tidlig at jeg hadde dagen. Det er nok det beste løpet mitt denne sesongen, sier Thingnes Bø til NRK.

– Et perfekt løp, han er tilbake som sprintkongen. Utklassing fra start til slutt, sa NRKs kommentator Jann Post om Bø sin prestasjon.

Thingnes Bø vant sprinten over minuttet foran italienske Tommaso Giacomel, som endte på en andreplass. Ingen andre har tidligere vunnet med mer enn Thingnes Bø gjorde i dag på en sprint i verdenscupen.

I tillegg tar Thingnes Bø sin 83. seier på øverste nivå – og tangerer dermed den franske legenden Martin Fourcade.

Tarjei Bø skjøt fullt hus på liggende – men pådro seg én strafferunde på stående. Likevel endte han opp med å vinne sprintcupen sammenlagt.

– Veldig kult, og jeg er stolt av å vinne sprintcupen. Den er ikke vanskeligst å ta, men det krever at man er en rask herremann i sporet, sier Tarjei Bø til NRK.

Sturla Holm Lægreid herjet tidvis i Holmenkollen for to uker siden, men bommet stygt på liggende i Canmore – med hele tre bom. Han endte på en 47. plass.

– Det er helt horribelt, og jeg fikk luften ut av ballongen tidlig. Det blir en dag hvor du har lyst til å dra hjem og legge deg under dyna, sier Lægreid til NRK.

Johan-Olav Botn imponerte fra startnummer 100 og gikk inn til en femteplass. Med ti treff misset han pallen med åtte små sekunder.

De norske herrene innehar de seks øverst plassene i verdenscupen sammenlagt, og har gjennomført en eventyrlig sesong.

På lørdag er det duket for jaktstart i Canmore, Canada.

Sportsnyheter

VM friidrett innendørs 2024 i Glasgow

Jæger slo tilbake etter klokketabbe – satte norsk rekord

Etter at Henriette Jæger (20) sitt første superløp ble stoppet av klokketabbe, vartet den norske kvinnen opp med nok en maktdemonstrasjon i Malmö.

Siste nytt

 • Triathlon: Kruttsterk pallplass av Løvseth i Mexico – svært nær seier

  Solveig Løvseth overrasket med tredjeplass under verdenscupkonkurransen i triathlon i mexicanske Huatulco søndag. Hun var med i seierskampen til siste slutt.

  Løvseth kom til mål som del av en trio i teten. På oppløpet tok danske Alberte Kjær Pedersen seieren, mens den norske jenta også måtte se seg marginalt slått av nederlandske Rachel Klamer i kampen om annenplassen.

  Konkurransen ble gjennomført i sterk varme. Vanntemperaturen i Mexico var på rundt 30 grader, mens det i lufta var 34 grader.

  Pallplass for Solveig Løvseth i verdenscup i New Zealand
  Foto: Mikal Iden/Norges Triatlonforbund / NTB
 • Roing: OL-håpet lever for Borch – imponerte i kvalifiseringen i Luzern

  Kjetil Borch har kniven på strupen under den siste OL-kvalifiseringen i roing i Luzern. Søndag hadde han ingen problemer med å avansere fra kvalifiseringen.

  Borch er på jakt etter deltakelse i sine tredje sommerleker. Det krever at han innfrir i Sveits.

  Søndag fikk han en god start på konkurransene i singlesculler. I kvalifiseringen la Borch konkurrentene bak seg og klokket inn til tiden 6.56.22. Det holdt til heatseier foran skarpskodde rivaler fra blant annet Italia og Polen.

  De fire beste gikk direkte til mandagens kvartfinaler.

  Norge har allerede kvaliifsert fire båter til årets OL/Paralympics: Kvinner dobbeltsculler, herrer dobbeltsculler, herrer lettvekt dobbeltsculler og kvinner singelsculler (Paralympics).

  Ved siden av Borch er ytterligere én norsk båt på jakt etter OL-billett i Luzern denne helgen. Det er dobbeltfireren for menn med Erik Solbakken, Kristoffer Brun, Jonas Juel og Oskar Helvig. De ror kvalifisering senere søndag.

  (©NTB)

  Rowing - Men's Single Sculls - Heats
  Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW / Reuters
 • Mbappé utelatt fra PSG-troppen til serieavslutningen – ingen årsak oppgitt

  Kylian Mbappé er ikke med i Paris Saint-Germain-troppen som søndag besøker Metz til sesongens siste kamp i Ligue 1.

  PSG er allerede blitt kronet til seriemester for 12. gang. Det er rekord.

  Stjernespissen Mbappé, som i sommer forlater PSG etter sju sesonger i den franske klubben, figurerer ikke på listen over 20 spillere som trener Luis Enrique har med seg til kampen mot Metz.

  Nyhetsbyrået AP har bedt PSG om en kommentar til spissens fravær, uten å få noen. Mbappé er ikke på listen over spillere som ikke er tilgjengelige på grunn av skade

  Det er ventet at franskmannen slutter seg til Real Madrid i nærmeste framtid. Mbappé er PSGs toppscorer gjennom tidene med 256 mål, 191 av dem i ligaen.

  Han får en siste mulighet til å spille i PSG-drakten i den franske cupfinalen 25. mai. Der er Lyon motstander.

  Mbappé har vunnet i alt seks ligatitler med PSG. Han blir den franske ligaens toppscorer for sjette gang.

  Ousmane Dembélé, Vitinha, Marquinhos, Fabián Ruiz og Gianluigi Donnarumma er heller ikke med til søndagens kamp mot Metz.

  (©NTB)

  Kylian Mbappé.
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal