Hopp til innhold

Her får Sølv-Bø klar beskjed fra lillebror: – Fikk masse energi

På vei inn i strafferunden ga Johannes Thingnes Bø en klar beskjed til storebror Tarjei. Det ga 33-åringen ny energi – og en ny OL-medalje.

KJAPP ORDVEKSLING: Johannes Thingnes Bø tok seg tid til å gi storebror Tarjei en oppmuntring før han svingte inn i strafferunden.

Etter gullet på sprinten, gikk Johannes Thingnes Bø ut 26 sekunder foran franske Quentin Fillon Maillet og 39 sekunder foran storebror Tarjei.

Før siste skyting var begge med i medaljekampen på søndagens jaktstart. Etter siste skyting var det bare eldstemann Tarjei som levde i medaljehåpet.

Med seg ut på sisterunden fikk han motiverende ord fra lillebror.

– Jeg skjøt i lag med Johannes, og han bomma. Jeg hadde håpet å kjempe i lag med han, men så så jeg han gå inn i strafferunden og da sa han til meg: «Tarjei! Denne her, denne her tar du!», avslører Tarjei Bø.

oOZRc1d-QXs

TO STRAKE: Medalje på sprinten og medalje på jaktstarten. Det er fasit for Tarjei Bø.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Aldri hatt sånn ro

– Da fikk jeg masse energi av han. Veldig kult at jeg har en bror som heier meg frem når han har en kjip opplevelse, sier han til NRK.

Med feilfri skyting ble Quentin Fillon Maillet olympisk mester på jaktstarten, men Tarjei Bø sørget for norsk sølv med 19 treff.

Bø var nummer tre ut fra siste skyting, men hadde ingen problemer med å ta Eduard Latypov på sisterunden. Russeren ble henvist til bronse.

Til Discovery sier Tarjei Bø dette om den solide skytingen.

Jeg har aldri hatt sånn ro på skytebanen som jeg har nå. Det blåser hunder og katter der ute, men jeg har sånn ro. Det er deilig. Det er bare å nyte følelsen av at blinkene detter.

Slik sikret Tarjei Bø sølvet på siste skyting:

Gull, sølv og bronse

Johannes Thingnes Bø gleder seg med broren på en dag der han selv måtte ta til takke med femteplass.

– Det er kjempebra. Han går jo et fantastisk bra løp i dag, faktisk. Han starter rolig og detter litt ned i starten, men han henter seg inn igjen og leverer jo en sisterunde det virkelig lukter svidd av. Det er kjempebra, sier han til NRK.

Wo3N1rre1F4

SLO TIL IGJEN: Tarjei Bø gikk inn til en ny OL-medalje.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Etter null individuelle OL-medaljer tidligere i en begivenhetsrik karriere, står altså Tarjei Bø nå med to på rappen. Legg til at han var med og tok gull i blandet stafett, så begynner det å lukte svidd av innsatsen i Beijing.

Johannes Thingnes Bø pådro seg hele sju strafferunder – noe vinden må ta en stor del av skylda for.

Sju runder på lillebror

– Det var veldig kjedelig, for det var så store avstander i dag at til og med et middels løp skulle være nok til å havne på pallen. Men jeg leverer langt under, dessverre, sier han til NRK.

Han fortsetter:

– Jeg synes det var tøft i dag. Det var tøft i sporet og tøft på hver eneste skyting på standplass. Jeg fikk ingenting gratis på hele. Men når jeg ser på skytinga er det bare jeg som har bomma, så jeg er ganske imponert over de andre egentlig.

YGsiJ6omO8M

EKSTREME FORHOLD: Johannes Thingnes Bø hadde ikke vinden på sin side på OL-jaktstarten.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Det var særlig den tredje skytingen som ødela. Det var skikkelig ruskevær da Thingnes Bø kom inn som førstemann.

– Nå er det en helt enorm vindkule som kommer her, altså. Nå er det helt vilt her, sa ekspertkommentator Ola Lunde

Det endte med tre bom. Så rakk vinden å roe seg før Fillon Maillet skulle skyte.

– Han har griseflaks, konstaterte Andreas Stabrun Smith om franskmannen.

– Blåser opp orkan

– Her tok forholdene Thingnes Bø. Han ble litt for rastløs. Han fikk løpet ødelagt av en skikkelig vindkule, fortsatte han.

– Det er veldig skuffende for Johannes å få tre runder. Han var veldig uheldig på både liggende og stående skyting, sa Lunde

Johannes Thingnes Bø angrer likevel ikke på at han gjorde som han gjorde.

– Jeg venta lenge nok, synes jeg. Men når jeg går opp i stilling så blåser det opp orkan foran meg. Jeg har litt is i magen, men jeg synes likevel at jeg gjorde et greit forsøk. Men med tre bom sliter du litt når han bak deg skyter fullt, konstaterer han.

– Urettferdig?

– Litt sånn både og. Selvfølgelig litt, men nei ... Jeg får ikke gjort noe med det! Jeg står på start i dag og prøver å gjøre mitt beste løp. Det er flere ting som går ut i dag enn inn. Så var gårsdagen litt motsatt igjen. Men jeg ville jo helst hatt medalje, selvfølgelig.

– Sterkere i går

Tarjei Bø legger heller ikke skjul på at det smakte enda bedre å stå på seierspallen sammen med broren etter sprinten.

– Det er litt annerledes i dag. Jeg skal innrømme at det var sterkere i går, både fordi det var den første og fordi Johannes var sammen med meg, sier han til NRK.

Vetle Sjaastad Christiansen ble nummer 15, mens Sturla Holm Lægreid ble nummer 24. Mannen som har vært kjent som best i verden på standplass, bommet på 10 av de 20 skuddene.

Siste nytt

 • Bayern-stjerne mister landskamper – usikker til toppkamp neste uke

  Bayern München-stjernen Jamal Musiala har meldt forfall til Tysklands kommende landskamper på grunn av en strekk i låret.

  Det opplyste Tysklands landslagssjef Hansi Flick mandag.

  Musiala har vært en av Bayern Münchens beste spillere denne sesongen med 15 mål og 12 målgivende pasninger i alle turneringer. I Bundesliga er han lagets toppscorer med elleve mål.

  – Vi håpet alle at Jamal skulle være klar fordi han har unike egenskaper, sa Flick.

  Bayern har også grunn til å være bekymret. En potensielt avgjørende kamp om seriegullet finner sted etter landslagspausen når Borussia Dortmund venter 1. april. Dortmund leder serien med ett poeng mer enn Bayern etter 25 kamper. (NTB)

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Matthias Schrader / AP
 • Thingnes Bø vant over fem millioner kroner i historisk sesong

  Skiskytterstjernen Johannes Thingnes Bø gikk inn over fem millioner kroner da han satte sesongrekord med seier i 19 av 25 individuelle renn.

  Stryningen tok 16 enkeltseirer i verdenscupen og vant tre individuelle renn i VM. I tillegg vant han verdenscupen sammenlagt, sprintcupen og jaktstartcupen.

  19 seirer i én og samme sesong er rekord. Det var kun seks renn som ikke hadde Thingnes Bø som vinner. Stryningen hadde selv den gamle rekorden på 16 triumfer.

  Det har gitt klingende mynt i kassa til skiskytteren som til daglig holder til i Kongsvinger. Hele 461.000 euro (5,2 millioner kroner) står i Thingnes Bøs navn etter sesongen, viser tall fra Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

  Han fikk rundt 170.000 kroner for hver seier i verdenscupen og over 300.000 for å vinne verdenscupen sammenlagt. I VM ble det 300.000 kroner ganger tre med seier på sprint, jaktstart og normaldistanse. (NTB)

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Solbakken bekrefter: Østigård fra «bankers» til usikker

  Det er mange spørsmål før Norges landslag starter kvalifiseringen til neste års fotball-EM. Nytt av året er at Leo Skiri Østigård også er ett av dem.

  Midtstopperen ble en av landslagssjef Ståle Solbakkens mest trofaste menn i fjor. Østigård startet ni av ti kamper i 2022. Det var kun fjorårets hjemmekamp mot Armenia (9–0) hvor han ble sittende på benken.

  – Nå er han en av de spillerne vi må se på treningen, hvor mye han henger med, sier Solbakken til NTB.

  – Han er usikker nå?

  – Ja, det er han. Det sier seg selv, sier Solbakken. (NTB)

  Fotball, pressekonferanse med Norges herrelandslag
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste