Hopp til innhold

Her får Sølv-Bø klar beskjed fra lillebror: – Fikk masse energi

På vei inn i strafferunden ga Johannes Thingnes Bø en klar beskjed til storebror Tarjei. Det ga 33-åringen ny energi – og en ny OL-medalje.

KJAPP ORDVEKSLING: Johannes Thingnes Bø tok seg tid til å gi storebror Tarjei en oppmuntring før han svingte inn i strafferunden.

Etter gullet på sprinten, gikk Johannes Thingnes Bø ut 26 sekunder foran franske Quentin Fillon Maillet og 39 sekunder foran storebror Tarjei.

Før siste skyting var begge med i medaljekampen på søndagens jaktstart. Etter siste skyting var det bare eldstemann Tarjei som levde i medaljehåpet.

Med seg ut på sisterunden fikk han motiverende ord fra lillebror.

– Jeg skjøt i lag med Johannes, og han bomma. Jeg hadde håpet å kjempe i lag med han, men så så jeg han gå inn i strafferunden og da sa han til meg: «Tarjei! Denne her, denne her tar du!», avslører Tarjei Bø.

oOZRc1d-QXs

TO STRAKE: Medalje på sprinten og medalje på jaktstarten. Det er fasit for Tarjei Bø.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Aldri hatt sånn ro

– Da fikk jeg masse energi av han. Veldig kult at jeg har en bror som heier meg frem når han har en kjip opplevelse, sier han til NRK.

Med feilfri skyting ble Quentin Fillon Maillet olympisk mester på jaktstarten, men Tarjei Bø sørget for norsk sølv med 19 treff.

Bø var nummer tre ut fra siste skyting, men hadde ingen problemer med å ta Eduard Latypov på sisterunden. Russeren ble henvist til bronse.

Til Discovery sier Tarjei Bø dette om den solide skytingen.

Jeg har aldri hatt sånn ro på skytebanen som jeg har nå. Det blåser hunder og katter der ute, men jeg har sånn ro. Det er deilig. Det er bare å nyte følelsen av at blinkene detter.

Slik sikret Tarjei Bø sølvet på siste skyting:

Gull, sølv og bronse

Johannes Thingnes Bø gleder seg med broren på en dag der han selv måtte ta til takke med femteplass.

– Det er kjempebra. Han går jo et fantastisk bra løp i dag, faktisk. Han starter rolig og detter litt ned i starten, men han henter seg inn igjen og leverer jo en sisterunde det virkelig lukter svidd av. Det er kjempebra, sier han til NRK.

Wo3N1rre1F4

SLO TIL IGJEN: Tarjei Bø gikk inn til en ny OL-medalje.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Etter null individuelle OL-medaljer tidligere i en begivenhetsrik karriere, står altså Tarjei Bø nå med to på rappen. Legg til at han var med og tok gull i blandet stafett, så begynner det å lukte svidd av innsatsen i Beijing.

Johannes Thingnes Bø pådro seg hele sju strafferunder – noe vinden må ta en stor del av skylda for.

Sju runder på lillebror

– Det var veldig kjedelig, for det var så store avstander i dag at til og med et middels løp skulle være nok til å havne på pallen. Men jeg leverer langt under, dessverre, sier han til NRK.

Han fortsetter:

– Jeg synes det var tøft i dag. Det var tøft i sporet og tøft på hver eneste skyting på standplass. Jeg fikk ingenting gratis på hele. Men når jeg ser på skytinga er det bare jeg som har bomma, så jeg er ganske imponert over de andre egentlig.

YGsiJ6omO8M

EKSTREME FORHOLD: Johannes Thingnes Bø hadde ikke vinden på sin side på OL-jaktstarten.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Det var særlig den tredje skytingen som ødela. Det var skikkelig ruskevær da Thingnes Bø kom inn som førstemann.

– Nå er det en helt enorm vindkule som kommer her, altså. Nå er det helt vilt her, sa ekspertkommentator Ola Lunde

Det endte med tre bom. Så rakk vinden å roe seg før Fillon Maillet skulle skyte.

– Han har griseflaks, konstaterte Andreas Stabrun Smith om franskmannen.

– Blåser opp orkan

– Her tok forholdene Thingnes Bø. Han ble litt for rastløs. Han fikk løpet ødelagt av en skikkelig vindkule, fortsatte han.

– Det er veldig skuffende for Johannes å få tre runder. Han var veldig uheldig på både liggende og stående skyting, sa Lunde

Johannes Thingnes Bø angrer likevel ikke på at han gjorde som han gjorde.

– Jeg venta lenge nok, synes jeg. Men når jeg går opp i stilling så blåser det opp orkan foran meg. Jeg har litt is i magen, men jeg synes likevel at jeg gjorde et greit forsøk. Men med tre bom sliter du litt når han bak deg skyter fullt, konstaterer han.

– Urettferdig?

– Litt sånn både og. Selvfølgelig litt, men nei ... Jeg får ikke gjort noe med det! Jeg står på start i dag og prøver å gjøre mitt beste løp. Det er flere ting som går ut i dag enn inn. Så var gårsdagen litt motsatt igjen. Men jeg ville jo helst hatt medalje, selvfølgelig.

– Sterkere i går

Tarjei Bø legger heller ikke skjul på at det smakte enda bedre å stå på seierspallen sammen med broren etter sprinten.

– Det er litt annerledes i dag. Jeg skal innrømme at det var sterkere i går, både fordi det var den første og fordi Johannes var sammen med meg, sier han til NRK.

Vetle Sjaastad Christiansen ble nummer 15, mens Sturla Holm Lægreid ble nummer 24. Mannen som har vært kjent som best i verden på standplass, bommet på 10 av de 20 skuddene.

Siste nytt

 • 17-åring slo Rodal-rekord

  Vebjørn Rodals norske rekord på 800 meter lever fortsatt relativt trygt, men fredag kveld mistet den olympiske mesteren fra Atalanta i 1996 en annen rekord:

  Da løp nemlig 17 år gamle Håkon Moe Berg fra Kyrksæterøra 1500 meter på 3.37,25 i et stevne på Jessheim. Dermed slo han Rodals gamle kretsrekord i Sør-Trøndelag, som lød på 3.37,57 og var fra 1997.

  Men kanskje vel så relevant: Før han fyller 18 år, har Håkon Moe Berg inntatt sjetteplassen på lista over Norges beste 1500-meterløpere gjennom tidene, ifølge Friidrettsbloggen.

  Det er en liste som toppes av knallsterke navn som Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Filip Ingebrigtsen og Henrik Ingebrigtsen.

  Fredagens løp gjør at han er fjerde beste U20-løper i verden i år, og nummer syv i Europa i U20-klassen gjennom alle tider.

  _CWKRK-089c
  Foto: NTB
 • Scoret hat-trick - la press på Sørloth

  Fredag kveld vant Girona 7-0 hjemme mot allerede nedrykksklare Granada. Ukrainske Artem Dovbyk scoret tre for hjemmelaget, hvorav to av Dovbyks scoringer kom på straffespark.

  Dermed har han ett mål mer enn Alexander Sørloth på toppscorerlisten i La Liga.

  Dovbyk har scoret 24 mål, mens Sørloth har scoret 23. Til Sørloths fordel har han fortsatt én kamp til gode, mens Dovbyk er ferdigspilt for sesongen.

  Dermed kan nordmannen ende som ensom toppscorer, dersom han scorer to eller flere mål borte mot Osasuna lørdag.

  Jude Bellingham er nestemann på listen bak de to spissene, men med sine 19 mål, må han score minst fem mål for å ta den gjeve toppscorertittelen.

  Dovbyk
  Foto: AFP
 • Ruuds semifinale utsatt til lørdag

  Casper Ruud og italienske Flavio Cobolli må vente til lørdag med å få spilt semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève. Regnvær stoppet gjennomføring fredag.

  Duoen hadde akkurat kommet på banen da voldsomt regnvær la seg over banen, og dermed besluttet dommeren at de skulle ta en pause i påvente av opphold.

  Den pausen varte i over fire timer før det ble bestemt at kampen ikke kunne spilles fredag. Christian Ruud opplyser til NTB at semifinalen skal spilles klokken 10.30 lørdag. (NTB)

  Casper Ruud mot Sebastian Baez
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal