Hopp til innhold

Her får Sølv-Bø klar beskjed fra lillebror: – Fikk masse energi

På vei inn i strafferunden ga Johannes Thingnes Bø en klar beskjed til storebror Tarjei. Det ga 33-åringen ny energi – og en ny OL-medalje.

KJAPP ORDVEKSLING: Johannes Thingnes Bø tok seg tid til å gi storebror Tarjei en oppmuntring før han svingte inn i strafferunden.

Etter gullet på sprinten, gikk Johannes Thingnes Bø ut 26 sekunder foran franske Quentin Fillon Maillet og 39 sekunder foran storebror Tarjei.

Før siste skyting var begge med i medaljekampen på søndagens jaktstart. Etter siste skyting var det bare eldstemann Tarjei som levde i medaljehåpet.

Med seg ut på sisterunden fikk han motiverende ord fra lillebror.

– Jeg skjøt i lag med Johannes, og han bomma. Jeg hadde håpet å kjempe i lag med han, men så så jeg han gå inn i strafferunden og da sa han til meg: «Tarjei! Denne her, denne her tar du!», avslører Tarjei Bø.

oOZRc1d-QXs

TO STRAKE: Medalje på sprinten og medalje på jaktstarten. Det er fasit for Tarjei Bø.

Foto: Heiko Junge / NTB

– Aldri hatt sånn ro

– Da fikk jeg masse energi av han. Veldig kult at jeg har en bror som heier meg frem når han har en kjip opplevelse, sier han til NRK.

Med feilfri skyting ble Quentin Fillon Maillet olympisk mester på jaktstarten, men Tarjei Bø sørget for norsk sølv med 19 treff.

Bø var nummer tre ut fra siste skyting, men hadde ingen problemer med å ta Eduard Latypov på sisterunden. Russeren ble henvist til bronse.

Til Discovery sier Tarjei Bø dette om den solide skytingen.

Jeg har aldri hatt sånn ro på skytebanen som jeg har nå. Det blåser hunder og katter der ute, men jeg har sånn ro. Det er deilig. Det er bare å nyte følelsen av at blinkene detter.

Slik sikret Tarjei Bø sølvet på siste skyting:

Gull, sølv og bronse

Johannes Thingnes Bø gleder seg med broren på en dag der han selv måtte ta til takke med femteplass.

– Det er kjempebra. Han går jo et fantastisk bra løp i dag, faktisk. Han starter rolig og detter litt ned i starten, men han henter seg inn igjen og leverer jo en sisterunde det virkelig lukter svidd av. Det er kjempebra, sier han til NRK.

Wo3N1rre1F4

SLO TIL IGJEN: Tarjei Bø gikk inn til en ny OL-medalje.

Foto: KIM HONG-JI / Reuters

Etter null individuelle OL-medaljer tidligere i en begivenhetsrik karriere, står altså Tarjei Bø nå med to på rappen. Legg til at han var med og tok gull i blandet stafett, så begynner det å lukte svidd av innsatsen i Beijing.

Johannes Thingnes Bø pådro seg hele sju strafferunder – noe vinden må ta en stor del av skylda for.

Sju runder på lillebror

– Det var veldig kjedelig, for det var så store avstander i dag at til og med et middels løp skulle være nok til å havne på pallen. Men jeg leverer langt under, dessverre, sier han til NRK.

Han fortsetter:

– Jeg synes det var tøft i dag. Det var tøft i sporet og tøft på hver eneste skyting på standplass. Jeg fikk ingenting gratis på hele. Men når jeg ser på skytinga er det bare jeg som har bomma, så jeg er ganske imponert over de andre egentlig.

YGsiJ6omO8M

EKSTREME FORHOLD: Johannes Thingnes Bø hadde ikke vinden på sin side på OL-jaktstarten.

Foto: PAWEL KOPCZYNSKI / Reuters

Det var særlig den tredje skytingen som ødela. Det var skikkelig ruskevær da Thingnes Bø kom inn som førstemann.

– Nå er det en helt enorm vindkule som kommer her, altså. Nå er det helt vilt her, sa ekspertkommentator Ola Lunde

Det endte med tre bom. Så rakk vinden å roe seg før Fillon Maillet skulle skyte.

– Han har griseflaks, konstaterte Andreas Stabrun Smith om franskmannen.

– Blåser opp orkan

– Her tok forholdene Thingnes Bø. Han ble litt for rastløs. Han fikk løpet ødelagt av en skikkelig vindkule, fortsatte han.

– Det er veldig skuffende for Johannes å få tre runder. Han var veldig uheldig på både liggende og stående skyting, sa Lunde

Johannes Thingnes Bø angrer likevel ikke på at han gjorde som han gjorde.

– Jeg venta lenge nok, synes jeg. Men når jeg går opp i stilling så blåser det opp orkan foran meg. Jeg har litt is i magen, men jeg synes likevel at jeg gjorde et greit forsøk. Men med tre bom sliter du litt når han bak deg skyter fullt, konstaterer han.

– Urettferdig?

– Litt sånn både og. Selvfølgelig litt, men nei ... Jeg får ikke gjort noe med det! Jeg står på start i dag og prøver å gjøre mitt beste løp. Det er flere ting som går ut i dag enn inn. Så var gårsdagen litt motsatt igjen. Men jeg ville jo helst hatt medalje, selvfølgelig.

– Sterkere i går

Tarjei Bø legger heller ikke skjul på at det smakte enda bedre å stå på seierspallen sammen med broren etter sprinten.

– Det er litt annerledes i dag. Jeg skal innrømme at det var sterkere i går, både fordi det var den første og fordi Johannes var sammen med meg, sier han til NRK.

Vetle Sjaastad Christiansen ble nummer 15, mens Sturla Holm Lægreid ble nummer 24. Mannen som har vært kjent som best i verden på standplass, bommet på 10 av de 20 skuddene.

Siste nytt

  • Nosa overstrålte Nusa – assist i debuten da Mechelen spilte 1-1 mot Brugge

    Petter Nosa Dahl debuterte for Mechelen etter overgangen tidligere i uka og leverte assist da laget greide 1-1 borte mot Brugge.

    Nosa Dahl ble leid ut fra Bodø/Glimt til gamleklubben KFUM Oslo før denne sesongen. Han gjorde stor suksess med seks mål og tre assist på 17 kamper, men denne uka solgte Glimt ham til belgiske Mechelen.

    20-åringen startet på benken i Brugge, men kom inn i det 62. minutt. Tre minutter senere leverte han assist til Patrick Pfluckes utligningsmål.

    Joaquin Seys hadde gitt Brugge ledelsen i det 51. minutt, men det ble bare uavgjort for hjemmelaget.

    Brugges norske landslagsspillere Antonio Nusa og Hugo Vetlesen startet begge. De ble byttet ut samtidig i det 80. minutt.

    (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: KFUM Oslo - Brann (0-0)
    Foto: Annika Byrde / NTB
  • Andreas Georgson ferdig som LSK-trener – får assistentrolle i Manchester United

    Svenske Andreas Georgson forlater Åråsen etter bare et halvt år som Lillestrøms hovedtrener. 42-åringen er ansatt som assistenttrener i Manchester United.

    Det opplyser Lillestrøm i egne mediekanaler. Assistenttrener Robin Asterhed overtar inntil videre som hovedtrener.

    Torsdag erfarte både Romerikes Blad og Nettavisen at Georgson var i samtaler med en ny klubb. Sistnevnte skrev senere på kvelden at det dreide seg om Manchester United.

    Ifølge Nettavisen behøvde den engelske storklubben bare å betale en klausul i Georgsons LSK-kontrakt. Den skal angivelig ha vært på rundt fire millioner kroner.

    Den svenske 42-åringen har en fortid i flere engelske klubber. Han har blant annet vært dødballtrener i Southampton, i tillegg til å ha roller i både Arsenal og Brentford.

    I februar forlot Manchester Uniteds dødballtrener Eric Ramsay klubben. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Molde - Lillestrøm (3-0)
    Foto: Marius Simensen / NTB
  • Nigerias basketballkvinner reiste 20 mil – fikk ikke plass på båten

    I regnværet under åpningsseremonien var det god plass på mange av båtene som fraktet OL-deltakere, men ikke for Nigerias basketballkvinner.

    Det nigerianske kvinnelaget hadde reist over 20 mil fra Lille, der gruppespillet avvikles, for å være med i åpningsseremonien.

    Vel framme ble de nektet å gå om bord i båten der Nigerias utøvere skulle være med.

    Årsaken var at båten var for full.

    Ifølge nyhetsbyrået AP var det en representant for Nigerias OL-komité som besluttet at det ikke var plass til basketballkvinnene. Skuffet måtte de reise tilbake til Lille.

    Nigeria var på samme båt som Niger og Norge. TV-bildene fra båten viste at det tilsynelatende var en del ledig plass om bord.

    Nigeria spiller sin første OL-kamp mandag mot Australia. (NTB)

    2P-7bT3AJRc
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal