Hopp til innhold

Sportssjef Joacim Jonsson er sykemeldt

Daglig leder avkrefter at svensken er ferdig i klubben.

Joacim Jonsson

Joacim Jonsson ønsker ikke å kommentere ryktene rundt sin egen fremtid i Fredrikstad Fotballklubb.

Foto: Christian Nygård-Monsen / NRK

De siste dagene har flere av FFKs supportere spekulert i om sportssjef i Fredrikstad Fotballklubb Joacim Jonsson er ferdig i klubben på grunn av dårlig arbeidsmiljø.

Blant annet har flere brukere på et uoffisielt FFK-forum reagert på at sportssjefen henviste til daglig leder Per-Erik Jacobsen da NRK spurte om fremtiden til høyreback Juan Diego Madrigal.

Jonsson henviser til klubben også når det gjelder hans egen fremtid.

– Ønsker ikke uttale meg rundt dette og henviser til Fredrikstad Fotballklubb, skriver han til NRK.no.

Daglig leder Per-Erik Jacobsen avfeier ryktene.

– Nei, er hans korte svar på spørsmålet om Jonsson er ferdig i klubben.

NRK vet imidlertid at Joacim Jonsson for tiden er sykemeldt fra sin stilling som sportssjef.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Per-Erik Jacobsen

Daglig leder i FFK Per-Erik Jacobsen avkrefter at Joacim Jonsson er ferdig i klubben.

Foto: Christian Nygaard-Monsen/NRK

Hentet hjem Tarik

Joacim Jonsson kom til Fredrikstad Fotballklubb for første gang som spiller i 1997.

Etter flere år i Kvik Halden, både som spiller og trener, vendte svensken tilbake til plankebyen høsten 2007. I løpet av sine seks år i den sportslige ledelsen i FFK har Jonsson opparbeidet seg en status som en av klubbens aller viktigste personer.

Den svenske 39-åringen har flere ganger dratt en kanin opp av sportssjef-hatten når det gjelder å hente spillere til klubben, og han er svært godt likt av klubbens supportere.

Det var Jonsson som hentet Fernando Wallace Pereira da klubben manglet en venstreback i 2009, og solgte ham videre til Gent for 3,5 millioner året etter.

Det var svensken som hentet Dominic Adiyiah til klubben for én million kroner i 2008, og som solgte ham videre til AC Milan for 12 millioner ett år og åtte seniorkamper for FFK senere.

Og det var Joacim Jonsson som før 2011-sesongen hentet hjem byens store fotballsønn Tarik Elyounoussi, da landslagsspilleren slet som mest i nederlandske Heerenveen.

Også Christian Gamboa, Jørgen Horn, Khalifa Jabbie, Etzaz Hussain og Andreas Landgren har alle blitt hentet til klubben av Jonsson.

Siste nytt

 • Ruud til finale – spilles om noen timer

  Casper Ruud vant semifinalen i ATP 250-turneringen i Genève etter en spesiell kamp i Sveits mot italienske Flavio Cobolli. Dermed er han klar for finalen, som spilles senere i dag.

  – Det var veldig vanskelig. Jeg var et poeng fra å tape, sier Ruud til arrangøren rett etter kampen.

  Han mente seieren var bra for selvtilliten og så frem mot finalen om noen timer.

  – Jeg skal bare ta en dusj, slappe av og ta en lunsj, så skal jeg varme opp til kampen. sier Ruud.

  Dermed er situasjonen at dobbeltkampen lørdag spilles dagen før French Open, også kjent som Roland Garros, drar i gang søndag.

  Og det skjer etter at han har vært gjennom flere tøffe kamper i turneringen. Også semifinalen ble et tøft oppgjør.

  I første sett tapte nordmannen 1-6, før han slo kraftig tilbake med 6–1 i andre sett. I tredje sett var spillerne langt jevnere. Til slutt gikk Ruud seirende ut etter tiebreak (7–4) i det avgjørende settet.

  Det var uvær fredag kveld som førte at Ruud nå ender opp med to kamper på samme dag, dagen før turneringen som er årets høydepunkt for Ruud spilles i gang.

  Semifinalen vekslet fra direkte svakt spill til meget sterk tennis av Ruud.

  – Comebacket viser at det ikke er noe styrt exit fra Casper hvor han ikke vil prioritere turneringen. Han vil vinne, påpekte TV 2s kommentator Sverre Krogh Sundbø underveis i tredje sett da kampen vippet.

  Til slutt dro Ruud i land seieren.

  Krogh Sundbø påpekte tidlig i kampen den utfordrende situasjonen med en potensiell dobbeltkamp, dagen før starten på årets høydepunkt for Ruud. To år på rad har Ruud gått til finalen i Paris.

  Det er ennå ikke klart om Ruud må spille sin 1. rundekamp søndag mandag eller tirsdag.

  Men Krogh Sundbø påpekte at arrangøren av French Open ofte ikke tar hensyn til at spillere har vært gjennom tøffe kamper rett i forkant av deres turnering, når de setter opp tidsskjemaet.

  Casper Ruud semi Genevé
  Foto: Martial Trezzini / AP
 • La Liga-stjerne spilte med glassbit i foten i to år

  Athletic Bilbao-spissen Iñaki Williams har satt rekord for antallet kamper på rad i La Liga. Utrolig nok har det skjedd med en spesiell skade.

  Williams' trener, Ernesto Valverde, fortalte om den bisarre situasjonen på fredagens pressekonferanse foran serieavslutningen mot Rayo Vallecano. Der må han for en sjelden gangs skyld klare seg uten sin stjernespiss.

  – Jeg og legen lo, for vi kunne ikke tro det vi så, fortalte Valverde ifølge Aftonbladet.

  Williams-skaden oppsto da han var uheldig og tråkket på knust glass for to år siden. Han ble operert, men en to centimeter lang glassbit skal ha blitt igjen i foten hans helt siden det.

  – Da de sydde ham den første gangen, lot de glass være igjen der. Det er ikke en liten bit, den er omtrent to centimeter lang. Den lå ved siden av et bein eller en sene, og vi ble nødt til å fjerne den, sier Valverde.

  Likevel er Williams blitt kjent for å spille hver eneste kamp for Athletic. Han spilte 251 strake ligakamper for klubben fram til han måtte stå over et møte med Celta i januar i år.

  Serieavslutningen mot Rayo går han imidlertid glipp av etter sin siste operasjon. Det samme kan skje med Ghanas VM-kvalifiseringskamper mot Mali og Sentralafrikanske republikk i starten av juni. (NTB)

  WCup Ghana Squad
  Foto: Christophe Ena / AP
 • Ingebrigtsen på startlisten i Belgia

  Henrik Ingebrigtsen står på startlistene til 5000 meter i Brussel lørdag kveld. Det er siste mulighet til å prestere på distansen før troppen til EM i Roma meldes inn 30. mai.

  Nordmannen har kniven på strupen med tanke på uttaket. Både Ingebrigtsen, lillebror Jakob Ingebrigtsen, Narve Gilje Nordås, Magnus Tuv Myhre, Per Svela og Awet Kibrab har klart kravet til 5000-meteren i friidretts-EM i Roma, men Norges kvote er på tre utøvere i tillegg til tittelforsvarer Jakob.

  Siste frist for å bekrefte endelig påmelding er 30. mai klokken 14.00. Bislett Games arrangeres samme kveld, men sportssjef i Norges Friidrettsforbund Erlend Slokvik har sagt at det er «uaktuelt» at 5000-meteren på Bislett blir brukt som uttaksløp.

  Også Abdullahi Dahir Rabi står på startlisten i Belgia.

  Athletics, Running, Adidas Spåret 5000m
  Foto: BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal