Hopp til innhold

Jarl Magnus Riiber med skulderskade – diskuterer mulig operasjon med legen

Det norske kombinertesset Jarl Magnus Riiber fikk skulderen ut av ledd under den provisoriske omgangen i Ruka. Nå er verdenscupåpningen usikker.

Skulderen smatt ut av ledd da han landet på 145 meter i storbakken i Ruka.

– Jeg er deppa, selvfølgelig. Jeg har ofret en del for å komme meg i form den siste måneden. Det å snuble på målstreken føles tungt. Akkurat dette er det verste scenarioet for meg, verre enn det som skjedde i OL da fikk korona, sa Riiber til TV 2 , som er på plass på det finske skistedet i nordøstre del av Finland.

Landslagstrener Stig Morten Fredheim forteller til NRK at det er for tidlig å si sikkert om Riiber må stå over helgens verdenscuprenn.

– Han er skuffet. Ikke noe mer å si enn det. Han er forholdsvis langt nede. Det blir vår jobb å få han opp igjen, men vi vet ikke hva som skjer videre. Det er samme skulder som tidligere, sier Fredheim.

Riiber har slitt med skulderen en stund. Det er smertefullt når den går ut av ledd, og denne gangen dro han den på plass igjen selv.

– Må han vurdere operasjon slik at han ikke drar med skulderproblemene til VM?

– Det er selvfølgelig en vurdering som Anders (lege) og Jarl prater om på telefonen nå. Basert på historikk og hva som er mulig å gå med og ikke gå med.

– Jeg tror det er svært lite lurt å fortsette i den situasjonen han er i nå, men vi må ta en vurdering på hvor mye verre det kan bli. Det kommer til å bli lagt en plan for en operasjon, vil jeg tro. forteller treneren.

Hvis Riibers omgang fra Ruka må brukes i helgens verdenscupåpning, vil resultatet hans gi 20 sekunders forsprang til østerrikeren Johannes Lamparter, som hoppet 142,5 meter.

Riiber var også lengst i den siste treningen med 144 meter. Provisorisk omgang tas i bruk hvis noen av hoppkonkurransene må avlyses.

Riiber og Lamparter var i en klasse for seg og hoppet med to avsatser lavere fart enn treeren, østerrikske Thomas Rettenegger. Med 140,5 meter var han 24,3 poeng bak nordmannen, som tilsvarer 1.37 minutter i sporet. (NRK/NTB)

Jarl Magnus Riiber
Foto: NTB

Sportsnyheter

Nordås Glasgow

Nordås overrasket over konkurrentene: – Show når de andre er statister

Både Narve Gilje Nordås og Karsten Warholm tok seg enkelt til finale i innendørs-VM. Like bra gikk det ikke for Henriette Jæger, som var fire hundredeler fra finaleplass.

Siste nytt

 • Atle Lie McGrath på pallen i Aspen

  Alt lå til rette for en knallsterk norsk dag i storslalåmrennet i Aspen, da Norge hadde tre kjørere blant de sju beste etter første omgang.

  Men det ble Atle Lie McGrath, som var nummer sju halvveis i rennet, som kunne ta steget opp på pallen etter en intens 2. omgang. Nordmannen ble til slutt nummer tre etter en forrykende omgang.

  Alexander Steen Olsen var best av de norske etter første omgang. Da lå han på 2. plass bare tolv hundredeler bak lederen Marco Odermatt.

  Men han klarte ikke å følge opp den sterke kjøringen i 2. omgang. Steen Olsen falt tilbake til 7. plass. Henrik Kristoffersen ble nummer åtte.

  Samtidig var det historisk sving over rennet da Marco Odermatt vant rennet.

  Dette var sveitserens 11. seier på rad i storslalåm. Han har derfor vunnet åtte av åtte renn i storslalåm denne sesongen.

  Samtidig avgjorde han kampen om storslalåmcupen flere uker før sesongen er over.

  – Det var trolig den hardeste dagen denne sesongen, sier Odermatt i intervjuet med Det internasjonale Skiforbundet etter seieren.

  Svetsiske Loic Meillard ble nummer to i rennet.

  Atle Lie Mcgrath
  Foto: Robert F. Bukaty / AP
 • Luftrifle: Norge med unik gulldobbel i EM

  For første gang vant Norge begge lagkonkurransene på 10 meter i EM luftrifle. På herresiden var triumfen den første på 28 år.

  Skytingen til Jeanette Hegg Duestad, Jenny Stene og den 17-årige debutanten Pernille Nor-Woll holdt til lagseier foran Ungarn og Polen. Norge stilte til start som tittelforsvarer.

  Senere sikret Jon-Hermann Hegg, Henrik Larsen og Ole Martin Halvorsen at det også ble norsk EM-gull i herreklassen for første gang siden 1995.

  – En stor dag for skytterlandslaget. To laggull i en OL-øvelse i en OL-sesong viser bredden og kvaliteten i troppen vår, og utøverne får igjen noe for alt arbeidet de legger ned. Det er vel fortjent, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund i en uttalelse. (NTB)

  10 meter rifle lagkonkurranse
  Foto: Norges Sportsskytterforbund
 • Ledet i Lahti - Lindvik ble nummer fire

  Marius Lindvik ledet etter første omgang i Lahti og var i posisjon til å ta sin første verdenscupseier siden 27. mars 2022.

  Men i 2. omgang falt han tilbake og landet på 121,5 meter. Det holdt ikke mot flere av konkurrentene som hadde vartet opp med klassehopp. Det førte til at Lindvik ble nummer fire, 3,4 poeng fra pallplass.

  – Selvfølgelig er det litt surt å dette akkurat utenfor pallen etter en solid førsteomgang. Men 4. plass er jeg egentlig ganske fornøyd med, sier Lindvik til NRK.

  Lindvik ble sittende lenge på bommen som siste hopper, fordi vinden varierte nedover i bakken.

  - Det blåste bra på toppen, men jeg visste ikke hva som skjedde nedi bakken, sier Lindvik.

  Han sier at han kjapt fikk ristet av seg skuffelsen etter hoppet og at det egentlig var en bra dag for ham.

  – Det var synd. Det var veldig nær å bli en kjempedag, sier Viaplay-ekspert Andreas Stjernen.

  Stjernen mente det var greit sende ut Lindvik ettersom vindforholdene var innenfor den såkalte «korridoren», for å slippe ut hopperne.

  Slovenske Lovro Kos vant rennet etter å ha klemt til med 134 meter i 2. omgang.

  Han vant foran tyske Andreas Wellinger og japanske Ryoyu Kobayashi.

  Johann André Forfang ble nummer seks etter å ha hoppet seg opp fra 16. plass. Kristoffer Eriksen Sundal ble nummer ni.

  – Jeg var ganske skuffet etter første omgang, men det endte godt, sier Forfang etter rennet.

  En som derimot var skuffet var Halvor Egner Granerud. Han ble til slutt nummer 19. Da han møtte NRK kom han med et revnet startnummer.

  – Jeg var litt irritert, så raknet jeg litt. Det var ikke mer enn det, sier Granerud til NRK om hvordan startnummeret revnet.

  Han karakteriserte det hele som «skuffelse».

  Marius Lindvik
  Foto: Robert F. Bukaty / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal