Så lettet ble Jansrud da han skjønte at seieren var sikret

Kjetil Jansrud vant i den svært tøffe - og i dag litt forkortede - løypa i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal mener lagkompisen nå er best i verden.

jansrud

Slik reagerte Kjetil Jansrud da det ble klart at Dominik Paris havnet bak ham på resultatlisten. Paris kjørte nemlig raskere enn Jansrud helt frem til den siste delen av løypa, men tapte på slutten.

– Jeg føler jeg har fått litt dårlig betalt de siste rennene, så da er det utrolig deilig å få det til i dag, sier Kjetil Jansrud.

 • Se Jansruds renn i bunnen av artikkelen!

Det ble en nervepirrende ventetid for 29-åringen etter at han hadde kjørt inn til en klar ledelse.

– Best i verden

Ingen så ut til å kunne tukte ham - før Dominik Paris var i gang med sitt renn. Han kjørte raskere enn Jansrud helt frem til det siste partiet av løypa. Da tapte italieneren plutselig mye tid.

Ansiktsutrykket til Jansrud da det ble klart at Paris havnet på plassen bak ham sa det meste om hvor lettet og glad han ble.

– Det er så små marginer når det er så kort løype. Det er litt karma fra de rennene det har vært litt stang-ut i, sier Jansrud.

Nordmannen vant med bare to hundredeler.

– Han er best i verden akkurat nå, sier Aksel Lund Svindal, som var på plass i Kitzbühel og heiet lagkompisen frem til seieren.

Sov før start

jansrud

Kjetil Jansrud tar som regel livet med ro, og det gjaldt også da utforrennet ble utsatt og han måtte vente en god stund. Her ligger han og sover bare kort tid før det skulle ha startet.

Jansrud sørger for øvrig for den første norske utforseieren i løypa siden Kjetil Aamodts seier i 2004. Som den gang var løypa også i dag noe forkortet.

Kjetil Jansrud og de andre alpinistene fikk nemlig testet tålmodigheten da utforrennet ble utsatt flere timer på grunn av tåke. Det hele endte med at starten ble flyttet et stykke ned i løypa.

Jansrud virket å ta det hele med ro. Han ble avbildet sovende av konkurrentene kort tid før rennet skulle ha startet.

– Mange snakker om at det er et forkortet renn, men han er likevel den raskeste. Det er et godt renn, for det er mange av de beste som er med her. Seieren er fortjent, sier Svindal.

Jansrud tok sin første seier i 2015, noe som må ha smakt godt etter en litt skuffende niendeplass i superkombinasjonen fredag. Seieren er Jansrud femte for sesongen.

Kjetil Jansrud inn til ledelse

Siste nytt

 • Redda plassen 6 minutt på overtid

  Tradisjonrike Nürnberg blei redda frå sitt andre nedrykk på rad etter å ha redusert til 1-3 seks minutt på overtid i siste kvalik-kamp mot Ingolstadt.

  Dermed enda det 3-3 samanlagt, og Nürnberg med mange norske spelarar opp gjennom historia berga plassen på bortemål. Danske Asger Sørensen blei redningsmann.

  Nürnberg spela i øvste bundesliga i førre sesong, og slapp såvidt unna 3. liga frå hausten av.

  Matheus Pereira, Nürnberg
  Foto: Andreas Gebert / Reuters
 • Berge og co. utklasset Chelsea

  Sander Berge spilte den første timen da Sheffield United slo til med en sterk 3-0 seier over Chelsea. Ikke bare sender det Berge sitt lag opp på en foreløpig sjetteplass, som gir europaspill neste sesong, men det hjelper også Ole Gunnar Solskjær sitt Manchester United som kjemper mot Chelsea i kampen om mesterligaplass neste sesong.

  Sheffield ledet 2-0 til pause etter scoringer av David McGoldrick og Oliver McBurnie. McGoldrick hadde ikke scoret i Premier League før dagens kamp, men når han først scorer så scorer han like gjerne to. Spissen scoret sitt andre og kampens siste i andreomgang.

  Sheffield United v Chelsea
  Foto: Rui Vieira / Reuters
 • Molde utklasset Haugesund

  Det ble en komfortabel 3-0 over Haugesund da Molde overtok tabelltoppen. Eirik Ulland Andersen ga Molde ledelsen og Etzaz Hussain sørget for at bortelaget ledet 2-0 til pause. I andreomgang sørget Leke James for 3-0 etter en nydelig Molde-kontring. Dermed leder Molde Eliteserien med ett poeng over Bodø Glimt som har en kamp til gode.

  Etzaz Hussain
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal