Så lettet ble Jansrud da han skjønte at seieren var sikret

Kjetil Jansrud vant i den svært tøffe - og i dag litt forkortede - løypa i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal mener lagkompisen nå er best i verden.

jansrud

Slik reagerte Kjetil Jansrud da det ble klart at Dominik Paris havnet bak ham på resultatlisten. Paris kjørte nemlig raskere enn Jansrud helt frem til den siste delen av løypa, men tapte på slutten.

– Jeg føler jeg har fått litt dårlig betalt de siste rennene, så da er det utrolig deilig å få det til i dag, sier Kjetil Jansrud.

 • Se Jansruds renn i bunnen av artikkelen!

Det ble en nervepirrende ventetid for 29-åringen etter at han hadde kjørt inn til en klar ledelse.

– Best i verden

Ingen så ut til å kunne tukte ham - før Dominik Paris var i gang med sitt renn. Han kjørte raskere enn Jansrud helt frem til det siste partiet av løypa. Da tapte italieneren plutselig mye tid.

Ansiktsutrykket til Jansrud da det ble klart at Paris havnet på plassen bak ham sa det meste om hvor lettet og glad han ble.

– Det er så små marginer når det er så kort løype. Det er litt karma fra de rennene det har vært litt stang-ut i, sier Jansrud.

Nordmannen vant med bare to hundredeler.

– Han er best i verden akkurat nå, sier Aksel Lund Svindal, som var på plass i Kitzbühel og heiet lagkompisen frem til seieren.

Sov før start

jansrud

Kjetil Jansrud tar som regel livet med ro, og det gjaldt også da utforrennet ble utsatt og han måtte vente en god stund. Her ligger han og sover bare kort tid før det skulle ha startet.

Jansrud sørger for øvrig for den første norske utforseieren i løypa siden Kjetil Aamodts seier i 2004. Som den gang var løypa også i dag noe forkortet.

Kjetil Jansrud og de andre alpinistene fikk nemlig testet tålmodigheten da utforrennet ble utsatt flere timer på grunn av tåke. Det hele endte med at starten ble flyttet et stykke ned i løypa.

Jansrud virket å ta det hele med ro. Han ble avbildet sovende av konkurrentene kort tid før rennet skulle ha startet.

– Mange snakker om at det er et forkortet renn, men han er likevel den raskeste. Det er et godt renn, for det er mange av de beste som er med her. Seieren er fortjent, sier Svindal.

Jansrud tok sin første seier i 2015, noe som må ha smakt godt etter en litt skuffende niendeplass i superkombinasjonen fredag. Seieren er Jansrud femte for sesongen.

Kjetil Jansrud inn til ledelse

Sportsnyheter

25-åringen spilte for Aruba – nå herjer han for Nederland i EM

Han er oppkalt etter Denzel Washington og spilte sine første landskamper for Aruba. Nå er Denzel Dumfries (25) Nederlands store EM-helt.

Siste nytt

 • Glimt-årsmøtet sa ja til VM-boikott

  Det ekstraordinære årsmøtet i Bodø/Glimt gikk mot styrets innstilling og gikk med klart flertall inn for norsk boikott av fotball-VM i Qatar.

  Boikottforslaget fra et klubbmedlem var utsatt fra det ordinære årsmøtet i vinter. Det gikk ut på at Glimt enten skal fremme forslag på fotballtinget om at Norge skal avstå fra deltakelse i mesterskapet, eller støtte tilsvarende forslag.

  Styret vurderte initiativet og engasjementet i forslaget som godt, men mente at det på nåværende tidspunkt ikke vil være riktig å støtte et forslag om boikott.

  De stemmeberettigede var ikke enige og gikk med stemmetallet 46–14 inn for boikott. Glimt vil dermed gå inn for det på lørdagens ekstraordinære fotballting. (NTB)

  Eliteserien fotball 2021: Bodø/Glimt - Haugesund (2-0)
  Foto: Mats Torbergsen / NTB
 • Foss overlegen på NM-tempoen

  Tobias Foss sikret seg gullet på temporittet i sykkel-NM i Evje. Syklisten fra Vingrom var i en klasse for seg og vant med 1.18 minutter foran nestemann.

  Det var ventet en duell mellom de OL-uttatte Tobias Foss og Andreas Leknessund. Det ble tidlig klart at det skulle handle bare om en mann.

  I mål ble det 1.18,8 til Søren Wærenskjold og 2.26 til Leknessund. Sistnevnte klarte så vidt å berge bronsen med en margin på 3,9 sekunder.

  Katrine Aalerud vant kvinnenes temporitt i NM foran Vite Heine og Mie Bjørndal Ottestad. (NTB)

  Sykkel-NM 2021. Tobias Foss
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB
 • Eriksen med beskjed til laget

  Danmark var nær å toppe en mektig kamp med poeng mot verdensener Belgia, men innbytter Kevin de Bruyne snudde kampen. Nå forteller Martin Braithwaite at Christian Eriksen har sendt en Whatsapp-melding til lagkameratene. – Jeg mener at han skrev: «Dere er bare så kule». Jeg har ikke hatt tid til å se mer på den, fordi jeg skulle i et intervju. Men jeg så at vi hadde fått en beskjed allerede, sier Braithwaite etter kampen, ifølge BT.

  Denmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal