NRK Meny
Normal

Så lettet ble Jansrud da han skjønte at seieren var sikret

Kjetil Jansrud vant i den svært tøffe - og i dag litt forkortede - løypa i Kitzbühel. Aksel Lund Svindal mener lagkompisen nå er best i verden.

jansrud

Slik reagerte Kjetil Jansrud da det ble klart at Dominik Paris havnet bak ham på resultatlisten. Paris kjørte nemlig raskere enn Jansrud helt frem til den siste delen av løypa, men tapte på slutten.

– Jeg føler jeg har fått litt dårlig betalt de siste rennene, så da er det utrolig deilig å få det til i dag, sier Kjetil Jansrud.

 • Se Jansruds renn i bunnen av artikkelen!

Det ble en nervepirrende ventetid for 29-åringen etter at han hadde kjørt inn til en klar ledelse.

– Best i verden

Ingen så ut til å kunne tukte ham - før Dominik Paris var i gang med sitt renn. Han kjørte raskere enn Jansrud helt frem til det siste partiet av løypa. Da tapte italieneren plutselig mye tid.

Ansiktsutrykket til Jansrud da det ble klart at Paris havnet på plassen bak ham sa det meste om hvor lettet og glad han ble.

– Det er så små marginer når det er så kort løype. Det er litt karma fra de rennene det har vært litt stang-ut i, sier Jansrud.

Nordmannen vant med bare to hundredeler.

– Han er best i verden akkurat nå, sier Aksel Lund Svindal, som var på plass i Kitzbühel og heiet lagkompisen frem til seieren.

Sov før start

jansrud

Kjetil Jansrud tar som regel livet med ro, og det gjaldt også da utforrennet ble utsatt og han måtte vente en god stund. Her ligger han og sover bare kort tid før det skulle ha startet.

Jansrud sørger for øvrig for den første norske utforseieren i løypa siden Kjetil Aamodts seier i 2004. Som den gang var løypa også i dag noe forkortet.

Kjetil Jansrud og de andre alpinistene fikk nemlig testet tålmodigheten da utforrennet ble utsatt flere timer på grunn av tåke. Det hele endte med at starten ble flyttet et stykke ned i løypa.

Jansrud virket å ta det hele med ro. Han ble avbildet sovende av konkurrentene kort tid før rennet skulle ha startet.

– Mange snakker om at det er et forkortet renn, men han er likevel den raskeste. Det er et godt renn, for det er mange av de beste som er med her. Seieren er fortjent, sier Svindal.

Jansrud tok sin første seier i 2015, noe som må ha smakt godt etter en litt skuffende niendeplass i superkombinasjonen fredag. Seieren er Jansrud femte for sesongen.

Kjetil Jansrud inn til ledelse

Siste nytt

 • Kritiserer ligacuptrekning

  Fans og medier i England mislikte sterkt torsdagens trekning i ligacupen, som fant sted i Kina før de fleste på balløya var våkne. Engelsk fotball håper nemlig å øke interessen i Asia. Daily Telegraph er blant avisene som kritiserer opplegget, skriver NTB. Slik spilles 3. runde:

  Bournemouth – Brighton, Crystal Palace – Huddersfield, Leicester – Liverpool, West Bromwich – Manchester City, Arsenal – Doncaster, Aston Villa – Middlesbrough, Brentford – Norwich, Bristol City – Stoke, Burnley – Leeds United, Chelsea – Nottingham Forest, Everton – Sunderland, Manchester United – Burton, Reading – Swansea, Tottenham – Barnsley/Derby, West Ham–Bolton, Wolverhampton–Bristol Rovers.

  United
  Foto: GEOFF CADDICK / AFP
 • Zekhnini testet seg mot Real

  Rafik Zekhnini spilte hele 2.-omgang da Fiorentina møtte Real Madrid i en privatkamp i den spanske hovedstaden. Jordan Veretout sendte gjestene i føringen før Borja Mayoral og Cristiano Ronaldo snudde kampen før pause til 2-1, som også ble sluttresultatet. Zekhnini fikk sin Serie A-debut i 0-3-tapet for Inter forrige uke.

  Zekhnini
  Foto: Paul White / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Friidrett: Diamond League fra Zürich
Friidrett: Diamond League, Zürich
4-4-2 Europaligaen: Rosenborg - Ajax
Friidrett: Diamond League fra Zürich