NRK Meny
Normal

Tok sin første proffseier – nå vil hun konkurrere mot Suzann

Marita Engzelius vant den siste turneringen i golftouren Symetra Tour Championship, og kan neste år gjøre Suzann Pettersen selskap på LPGA-touren.

Marita Engzelius

Det er i slike øyeblikk man tar en selfie: Marita Engzelius med pokalen for sin første proffseier

Foto: Privat

Engzelius vant den turneringen i Daytona Beach i Florida etter omspill og tok sin første seier som proff .

Nå er hun klar for tredje kvalifiseringsrunde til neste års LPGA-turnering. Klarer hun det, skal hun konkurrere med Tutta og de andre verdensstjernene.

– Suzann Pettersen har alltid vært og er et stort forbilde for meg. Hun viser at hard og målbevisst trening gir resultater og det er en oppskrift jeg har valgt å følge, sier 26-åringen til NRK.

– Har hatt gåsehud i hele dag

Hun var selvfølgelig i den sjuende himmel etter seieren i Florida.

– Dagen i dag har vært fantastisk. Dette er min første seier som profesjonell golfer. Dette er stort for meg og har gitt meg gåsehud hele dagen, sier Engzelius, som har vært profesjonell siden 2012..

– Jeg har trent utrolig hardt og har hatt god fremgang i år. Jeg har spilt veldig stabilt, men uten å få en topp-plassering. Etter en dårlig start på turneringen (74), begynte birdiene å trille i. At jeg klarte å komme helt til topps gir meg frysninger, sier hun.

Seieren tok hun etter en strålende sisterunde. Hun gikk ut fire slag bak ledende Maude-Aimée LeBlanc fra Canada.

Måtte ha birdie – tok en eagle

Hun endte på førsteplass med 11 under par etter en 69-runde, men måtte dele seieren med to andre. Det gav omspill med «sudden death». Og der imponerte Engzelius stort.

– Etter at de to andre hadde gjort birdie på første omspillshull, hadde jeg muligheten til å vinne ved å sette en 1,5 meter for eagle. Og det gjorde jeg. Dette har gitt meg selv en bekreftelse på at det jeg gjør i treningen skal ta meg dit jeg vil, jubler hun.

Hun sikret seg også 140.000 kroner i seiersbonus. Nå satser hun alt på LPGA neste år. Kvalifiseringen går i desember, på samme bane der hun vant i helga.

– Jeg skal trene hardt før den tid, sier hun.

Siste nytt

 • Manchester United slo tilbake

  José Mourinho fikk pusterom etter mesterliga-smellen da Manchester United tok seg til semifinale i FA-cupen med 2-0 over Brighton lørdag. Lukaku og Matic scoret målene. Tottenham skaffet seg semifinalebillett tidligere lørdag etter 3-0 over Swansea.

  Manchester United's Nemanja Matic
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Disse går for Norge

  Lars Helge Birkeland, Henrik L'Abée-Lund, Tarjei Bø og Johannes Thingnes Bø går skiskytterstafetten for Norge i Holmenkollen i morgen. Det bekrefter landslagssjef Egil Kristiansen overfor NRK. Martin Fourcade står over for Frankrike.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Haag og Jönsson legger opp

  Det svenske langrennsparet Anna Haag (31) og Emil Jönsson (32) avslutter sine karrierer med søndagens sesongavslutning i Falun, melder Aftonbladet.se. De tok beslutningen under OL i Pyeongchang. Jönsson har 13 verdenscupseirer i sprint, mens Haag er olympisk mester i stafett for Sverige.

  Haag
  Foto: NISSE SCHMIDT / SCANPIX / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Paralympics: Langrenn, stafetter
Paralympics: Kjelkehockey Canada - USA, finale