Jakter ny triumf

Fotballjentene fikk den perfekte start med 2-0 over USA. Lørdag venter New Zealand.

Leni Larsen Kaurin scoret Norges første mål.

Leni Larsen Kaurin scoret mot USA.

Foto: Vincent Thian / AP

New Zealand spilte 2-2 mot Japan i sin åpningskamp. Laget scoret ikke et enste mål i VM i fjor høst. De siste månedene har de hatt stor femgang, og de har ikke tapt på de tre siste kampene.

New Zealand er kjent for å presse høyt og aggresivt. Spillerne er fysisk sterke og klar til å gi Norge skikkelig motstand.

Tidligere landslagsspiller Hege Riise sier til NRK at Norge må få ballen ut på kantene, og deretter komme etter med spillere som plasserer seg inne i motstanderens 16 meter. Høyt balltempo og presisjon skal forhåpentligvis gi en ny ny norsk seier.

New Zealand er rangert som nummer 24 i verden. Norge er det femte beste laget på FIFas rangering. Det bør bli tre nye poeng til Bjarne Berntsens lag.

Det norske laget blir offentliggjort en time før avspark.

Se kampen her - helt gratis!

Les også: Norge knuste USA

Siste nytt

 • Reiten drillet som venstreback

  Guro Reiten kan tirsdag skrive seg på lista over angrepsspillere som har spilt venstreback på kvinnelandslaget. Hun ble drillet der før Belgia-kampen.

  – Jeg gjør jobben jeg blir satt til, og i dag var det der, sa Reiten til NTB etter treningen på Ullevaal, der Norge skal ta imot den antatt hardeste rivalen i kampen om gruppeseier og VM-billett. Det kan bli en svært viktig kamp.

  – Julie Blakstad fikk en kraftig lårhøne mot Polen, og vi trengte å finne en løsning om hun ikke kan spille. Vi har vært innom flere ulike alternativer, men Guro har vært vingback i Chelsea i ganske mange kamper denne sesongen, så det føles ikke helt unaturlig å teste henne som back, sa Martin Sjögren til NTB.

  Han har ikke utelukket at Blakstad kan bli klar.

  – Hun testet seg i dag, og det så vel ut som det gikk ganske bra. Hun var iallfall med på trening, men jeg må gjøre en vurdering med det medisinske teamet og høre hva de mener. (NTB)

  Kvinnelandslaget fotball trener
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Berg mister toppkampen mot Molde

  Bodø/Glimts Patrick Berg er uaktuell til seriefinalen mot Molde onsdag, men mandag kom det likevel positive nyheter rundt kneskaden han har pådratt seg.

  Berg gikk av banen etter å ha fått seg smell i kampen mot Strømsgodset søndag. Umiddelbart ble det fryktet en alvorlig kneskade.

  Mandag var Berg på MR-undersøkelse. På egne nettsider omtaler Glimt skaden som mindre alvorlig enn fryktet.

  – Vi må se an Patrick fra dag til dag. Det er for tidlig å si noe om når han er tilbake, men det er gode nyheter at det ikke er like alvorlig som mange fryktet, sier klubblege Morten Sørgård.

  Patrick Berg og Alfons Sampsted mot Roma
  Foto: Sondre Skjelvik / NRK
 • Dropper høydesamling

  De svenske OL-håpene Frida Karlsson, Linn Svahn, Maja Dahlqvist og Calle Halfvarsson dropper sesongoppkjøringens siste høydesamling.

  Det bekrefter Sveriges skiforbund på sine nettsider mandag.

  Karlsson, Svahn, Dahlqvist og Halfvarsson blir alle hjemme når landslagskollegene reiser til italienske Val Senales denne uken.

  Ifølge landslagssjef Anders Byström er det «individuelle vurderinger» som ligger til grunn for at de fire OL-medaljekandidatene ikke reiser til høyden.

  De norske langrennslandslagene for menn og kvinner befinner seg i øyeblikket på treningssamling i Livigno.

  Frida Karlsson
  Foto: NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal