NRK Meny
Normal

Keeper-Haugen brennhet på markedet

Storspill for Norge i VM har fått utenlandske klubber til å sikle etter keeperkometen Lars Haugen.

Video ¨Keeper-Haugen brennhet på markedet

Lars Haugen har stått reålende i det Norske målet.

Lars Haugen

Lars Haugen i aksjon for sin klubb Lørenskog. Mye tyder nå på at VM-kometen finner seg en ny klubb.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Norges nye keeperhelt, Lars Haugen, har stått som en vegg i alle sju kampene til Norge under VM. Han har en redningsprosent på 90 og er blant de beste i mesterskapet. Nå nærmer det seg en proffkarriere for keeperkometen.


– Jeg tipper mye vil skje neste uke, sier Lars Haugen til NRK.

Under VM har han ikke tenkt så mye på sin egen klubbfremtid og på tilbud fra klubber.

– Jeg har snakket litt med agenten min. Det har vært interesse fra klubber i utlandet. Han ville ikke si noe til meg og jeg ville ikke vite noe under mesterskapet heller. Jeg har prøvd å tenke mest på landslaget i VM, sier Haugen.

Var reserve

Den norske førstekeeperen fikk lite tillit og ble lånt ut fra Lørenskog til bunnlaget Manglerud Star siste del av sesongen i år. Nå har han slått kraftig tilbake og er blitt mer populær enn noen sinne. Nå skal han jobbe knallhardt for en proffkarriere.

– Jeg skal jobbe knallhardt for det. Nå skal jeg ta et par uker fri og reflektere litt over sesongen og finne ut hva jeg kan gjøre bedre neste sesong. Så får jeg kjøre knallhardt i sommer og prøve og komme i best mulig form for det laget jeg skal spille for, sier en fornøyd Haugen til NRK.

Agenten til Lars Haugen er Erik Ryman. Det er samme agent som hjalp Mats Zuccarello Aasen da han signerte for New York Rangers i fjor. Nå har agenten sjekket markedet for Haugen mens VM har pågått.

– Jeg får ringe litt til agenten og snakke litt med de hjemme som jeg er sammen med i hverdagen. Så får vi prøve å finne ut noe som passer for alle, avslutter Haugen.


Siste nytt

 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters
 • Norges J19-lag til semifinale

  Norges J19-lag tok seg til semifinale i EM-sluttspillet med å ta sin annen seier i gruppespillet. Lørdag ble Frankrike slått 1-0. Sophie Haug scoret Norges eneste mål.

  UEFA European kvinner U-19
  Foto: Urs Flueeler/keystone / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale