NRK Meny
Normal

Norsk ishockey-suksess åpner nye dører

Norske ishockeyspillere har blitt attraktive for klubber både i Europa og Nord-Amerika etter den strålende innsatsen i VM.

Ken Hitchcock om Norge

Ken Hitchcock har stor tro på flere norske spillere i NHL.

Foto: Scanpix

- Jeg vet at det er flere spillere i det norske laget som har potensial for NHL, men jeg vil ikke si hvem, sier den canadiske landslagstreneren Ken Hitchcock til NRK.

Norge har overrasket de aller fleste etter at de så lang vunnet fire av seks kamper i mesterskapet i Slovakia. I tillegg spilte de gode kamper mot både USA og Canada.

Hvilke norske spillere bør få prøve seg i NHL? Diskuter nederst i saken!

Den canadiske landslagstreneren med erfaring som hovedtrener fra tre NHL-klubber, er likevel ikke blant de som er mest overrasket over den norske framgangen.

- Jeg har sett dette siden 2006, så det overrasker ikke meg. Jeg kjenner mange av spillerne etter at jeg har vært trener mot dem i mange kamper. Spillerne har et høyt konkurranseinnstinkt og de gir ikke opp. Vi fikk erfare at de spiller i samtlige 60 minutter, og det har også andre lag måttet erfare, forklarer Hitchcock.

Les også: Mener Lars Haugen snart blir aktuell for utenlandsspill

- Vil ha vinnere

Jonas Holøs

Jonas Holøs håper på flere i NHL

Foto: NRK
Mathis Olimb

Mathis Olimb

Foto: NRK

De norske spillerne har også merket seg at det har blitt økt interesse rundt laget ettersom framgangen har kommet.

- Det pleier å være sånn der borte at de henter spillere fra lag som vinner, så jeg tror at de både europeiske og amerikanske klubber har et godt øye til Norge nå, sier Mathis Olimb.

Statistikken viser også at de norske spillerne hevder seg i selskap med verdens beste ishockeyspillere.

Mathis Olimb topper assisttabellen i hele mesterskapet, Marius Holtet topper toppscorerlisten og Lars Haugen er så langt den fjerde beste målvakten i mesterskapet. Haugen er også den eneste keeperen blant de ti beste som har spilt samtlige minutter i mesterskapet.

Flere i NHL

I tillegg er Norge det suverent mest effektive laget og det nest beste laget i VM i overtall. Det er også slike ting som blir lagt merke til av speidere.

- At man går ut og kjemper, vinner dueller, får pucken ut av sonen, blokkerer et skudd selv om man leder med to og er det to sekunder igjen, er slike detaljer som er veldig viktig. Derfor er Norge et spennende lag å følge ettersom vi gjør det hele tiden hver eneste dag, sier NHL-proff Jonas Holøs.

Holøs fikk sjansen i Colorado Avalanche etter storspill i både OL og VM i fjor, og tror nå at han og Mats Zuccarello Aasen (skadet i hånden) snart får selskap av andre nordmenn i NHL.

- Det hadde vært utrolig kult hvis det hadde blitt flere der borte. Jeg er helt sikkert på at det blir noen, men hvor mange vet jeg ikke, avslutter Holøs.

Hvilke norske spillere bør få prøve seg i NHL? Diskuter nederst i saken!

Siste nytt

 • Sundby og Klæbo utgjør herrelaget

  Herreduoen på lagprinten består som ventet av Martin Johnsrud Sundby (1. etappe) og Johannes Høsflot Klæbo. – Jeg tror det er det sterkeste laget vi har. Martin fikk beskjed ganske kort tid etter 15-kilometeren. Han har visst hele sesongen at han er aktuell til lagsprinten, sier sprinttrener Arild Monsen, som mener Sundby og Klæbo utgjør et lag som representerer utholdenhet.

 • Bjørgen og Falla går lagsprint

  Marit Bjørgen går den første, og Maiken Caspersen Falla den andre etappen på lagsprinten onsdag, bekrefter landslagstrener Roar Hjelmeset. – Bjørgen har ikke gått en sprintstafett siden forrige OL, men hun har gått veldig bra her nede, sier han.

  Bjørgen Falla
  Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix
 • NM flyttes til 28. februar

  NM i hopp skulle vært arrangert før OL, men ble avlyst. Nå er ny dato klar. Hopprennet er satt opp onsdag 28. februar i Holmenkollen.

  Rennet blir det første for de norske hopperne etter OL.

  Holmenkollen
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport