Hopp til innhold

Italiensk Serie A 2022/23

 • Solbakkens Roma åpner hjemme mot Salernitana

  Ola Solbakkens Roma serieåpner i serie A hjemme mot Salernitana med flerre nordmenn i stallen.

  Serievinneren Napoli og Leo Østigård starter borte mot Frosinone.

  Slik spilles 1. runde i utgangspunktet 20. august:

  Bologna – Milan, Empoli – Verona, Frosinone – Napoli, Genoa – Fiorentina, Inter – Monza, Lecce – Lazio, Roma – Salernitana, Sassuolo – Atalanta, Torino – Cagliari, Udinese – Juventus.

  Siste serierunde spilles 26. mai.

  (©NTB)

  ola solbakken og El Shaarawy
  Foto: Andrew Medichini / AP
 • Juventus trekkes ti poeng – mesterligaspill kan ryke

  Juventus straffes med et trekk på ti poeng foran Serie A-innspurten. Det ble utfallet etter en ny behandling av den såkalte plusvalenza-saken.

  Avgjørelsen ble bekreftet av Italias fotballforbund mandag. Dermed er Juventus igjen i trøbbel i racet om mesterligaspill neste sesong.

  Storklubben var tabelltoer på 69 poeng før dommen. Nå er den nede på 7.-plass med 59 poeng før bortekampen mot Empoli. Deretter venter oppgjør mot Milan (h) og Udinese (b) i avslutningen.

  De fire beste ved sesongslutt tar seg til den gjeveste europacupen. Juventus kunne ha kvalifisert seg ved å vinne europaligaen, men der ble det stopp i semifinalen.

  En måned er gått siden Juventus fikk opphevet et trekk på 15 poeng som klubben ble ilagt i januar. Det skjedde etter en høring hos Italias olympiske komités (Coni) høyeste juridiske organ.

  Vedtaket ble gjort i påvente av en ny behandling hos fotballforbundet.

  Juventus er anklaget for å ha manipulert overgangssummer for å få regnskapet til å se bedre ut i perioden mellom første kvartal i 2019 og tilsvarende kvartal i 2021.

  FILE PHOTO: Europa League - Semi Final - First Leg - Juventus v Sevilla
  Foto: CLAUDIA GRECO / Reuters
 • Østigård og Napoli med historisk Serie A-seier

  Endelig kunne Leo Skiri Østigårds Napoli juble over deres første Serie A-tittel på 33 år etter de spilte uavgjort borte mot Udinese torsdag.

  Sist Napoli løftet seriepokalen var fotball-legenden Diego Maradona på laget. I 2023 er en nordmann med i troppen, selv om han satt på benken torsdag. Han er den første norske seriemesteren i Italia siden Per Bredesen tok seieren med Milan i 1957.

  Sandi Lovric sendte hjemmelaget i en tidlig ledelse, men knappe ti minutter ut i andre omgang utlignet Napolis Victor Osimhen. Kampen endte 1–1.

  Napoli trengte kun ett poeng fra kveldens kamp for å sikre serietittelen med fem runder igjen. De blåkledde har vært suverene store deler av sesongen og det er hele 15 poeng ned til Lazio, som ligger på andreplass.

  Kampen om andreplassen er derimot jevn. Få poeng skiller mellom syvendeplass og andreplass.

  Østigård
  Foto: TIZIANA FABI / AFP
 • Milan forlenget med Giroud

  Milans mesterligahelt Olivier Giroud (36) blir værende i klubben til sommeren 2024. Det opplyser Milan på sine nettsider, ifølge NTB.

  Giroud har vært i klubben siden sommeren 2021. Han står med 27 mål på 76 kamper. Tirsdag kveld bommet han på straffespark, men deretter scoret han da Milan tok seg til semifinalen i mesterligaen på bekostning av Napoli.

  oW8Eg9rv39k
  Foto: ALBERTO LINGRIA / Reuters
 • Solbakken-assist på overtid i Roma-seier

  Ola Solbakken fikk bare ti minutter på banen da Roma seiret 3–0 over tabellsliter Sampdoria i italienske Serie A søndag. Likevel bidro nordmannen til en vakker assist.

  24-åringen var presset av flere motspiller før han løsrev seg og sentret den målgivende pasningen tvers over banen til Stephan El Shaarawys fire minutter på overtid.

  El Shaarawy satte ballen enkelt i nettet alene med keeper.

  Første omgang var målløs og Georginio Wijnaldum headet inn kampens første mål etter en knapp time. Paulo Dybala doblet ledelsen etter 88 minutter.

  Seieren sender Roma opp på tredjeplassen i den italienske toppdivisjonen, med like mange poeng som Inter på plassen bak. Bynabo Lazio er fem poeng foran.

  ola solbakken og El Shaarawy
  Foto: Andrew Medichini / AP

Sportsnyheter

do_tl5ocRYU

Historiske Haaland scoret fem: – Heitest i hele fotballverden

Erling Braut Haaland ble historisk da han scoret fem mål i FA-cupens femte runde. Det fikk han god hjelp til av makker Kevin De Bruyne, som assisterte ham fire ganger.

Siste nytt

 • Sikkerhetsplaner for Paris-OL stjålet fra bagasjehylle

  Deler av fransk politis opplegg for sommerens OL i Paris er på avveie etter at en av byens ingeniører ble frastjålet en sekk på toget.

  Hendelsen skjedde mandag kveld på stasjonen Gare du Nord. I sekken lå det en datamaskin og to USB-stikker som inneholdt detaljerte sikkerhetsplaner for Paris-lekene.

  Sekken tilhørte en ingeniør som jobber ved rådhuset i Paris, får BFM TV bekreftet av fransk politi. Mannen plasserte den i bagasjehylla over setet, og tyveriet ble oppdaget da han bestemte seg for å bytte tog på grunn av forsinkelser i trafikken.

  Ingeniøren har forklart at USB-stikkene har sensitiv data, særlig om det lokale politiets planer for å sikre OL.

  En etterforskning er satt i gang. Rådhuset i Paris har hittil ikke kommentert saken overfor nyhetsbyrået AFP.

  Det er ventet at rundt 35.000 personer blir satt inn til å ivareta sikkerheten mens sommerlekene varer fra 26. juli til 11. august. (NTB)

  OL i Paris
  Foto: AP
 • Pochettino om Chelsea-framtiden: – Ikke i mine hender

  Mauricio Pochettino legger sin skjebne som Chelsea-manager i klubbeierens hender etter en svak sesong hittil.

  Pochettino og Chelsea hadde et håp om å få skuta på rett kjøl søndag, men ligacupfinalen mot Liverpool endte med nederlag.

  Chelsea er nummer elleve i Premier League når det gjenstår 13 kamper av sesongen. Det er en svært beskjeden plassering for en klubb som har brukt milliarder av kroner på spillere de siste årene.

  På pressekonferansen foran onsdagens FA-cupkamp mot Leeds fikk Pochettino spørsmål om hvor mye tid han trodde han kom til å få for å snu trenden.

  – Det er ikke i mine hender. Jeg har et veldig godt forhold til eierne og sportsdirektøren. Det er opp til dem om de vil stole på prosjektet, sa argentineren.

  Videre sa han at han snakket med eierne etter finaletapet.

  – Vi delte vårt syn på kampen og sjansen vi hadde til å vinne trofeet. Vi spilte veldig bra i 90 minutter.

  Tirsdag ble det kjent at angriperen Christopher Nkunku er ute av spill i tre til fire uker. (NTB)

  pochettino
  Foto: AP
 • Nedtur for Zuccarello og Wild mot Hurricanes

  Mats Zuccarellos Minnesota Wild hadde et overtak mot Carolina Hurricanes i nesten to perioder, men ble til slutt slått 3-2 på hjemmebane.

  Riktignok sørget Conner Dewar for at den første scoringen gikk til hjemmelaget midtveis i første periode. Fem minutter senere utlignet Jordan Staal for Hurricanes, men drøyt 20 sekunder før hvilen sendte Jonas Brodin Wild tilbake i ledelsen 2-1.

  Det resultatet sto seg i nokså nøyaktig 20 minutter, og andre periode så ut til å ende målløs. Men igjen fant pucken nettet drøyt 20 sekunder før neste hvil. Denne gangen var det Andrei Svechnikov som utlignet for Hurricanes, og lagene var tilbake til utgangspunktet da den tredje perioden startet.

  Den eneste scoringen i siste periode kom etter elleve minutter. Et skudd fra Jack Drury gikk via ansiktet til Stefan Noesen og så forbi Wild-keeper Filip Gustavsson og fastsatte sluttresultatet til 3-2 for gjestene.

  Mats Zuccarello fikk snaut 17 minutter på isen, men ingen assist eller scoring. (NTB)

  Zuccarello
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal