Hopp til innhold

Italiensk Serie A 2022/23

 • Mourinho kjøper Wijnaldum

  AS Roma og Paris Saint-Germain er samde om ein overgang for den nederlandske midtbanespelaren Georginio Wijnaldum.

  Det stadfestar Roma på Twitter. Klubben opplyser ikkje om kontraktslengd.

  Wijnaldum gjorde overgang til PSG i 2021 etter fem fantastiske sesongar i Liverpool, der han vann både Champions League og Premier League.

  Nederlendaren har derimot slite etter overgangen til den franske hovudstadsklubben og han har berre notert seg med tre mål og tre målgivande pasningar på 38 kampar.

  Wijnaldum er Jose Mourinhos femte signering denne sommaren.

  Georginio Wijnaldum
  Foto: PASCAL ROSSIGNOL / Reuters
 • Napoli signerte Østigård-konkurrent

  Den italienske fotballklubben Napoli henter sørkoreanske Kim Min-jae fra Fenerbahçe. Han skal konkurrere mot Leo Skiri Østigård på stopperplass.

  Napoli bekreftet signeringen mandag formiddag.

  Sørkoreaneren har skrevet under på en treårskontrakt med to års opsjon. Han skal etter rapportene koste klubben rett under 200 millioner kroner.

  Han er den andre midtstopperen Napoli henter i sommervinduet. Fra før har norske Leo Østigård blitt klar for storklubben. De mistet i sommer sin stopperstjerne Kalidou Koulibaly til Premier League og Chelsea.

  Det er ventet at Juan Jesus har beslag på den ene stopperplassen etter å ha spilt ved siden av Koulibaly sist sesong.

  Napoli serieåpner borte mot Hellas Verona 15. august. (NTB)

  Privatlandskamp i fotball for menn: Norge - Slovakia (2-0)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Pogba skadd etter Juventus-returen – mister USA-turné

  Paul Pogba har pådratt seg en avrevet menisk kort tid etter returen til den italienske storklubben Juventus. Han skal gjennom undersøkelser framover.

  Franskmannen signerte i juli for Juventus etter at kontrakten med Manchester United gikk ut. Pogba var skadeplaget med hamstring og legg i deler av Ole Gunnar Solskjærs siste måneder som United-sjef i fjor vår.

  Juventus meldte sent mandag kveld at Pogba nå går glipp av oppkjøringsturneen i Dallas, USA grunnet en avrevet menisk, ifølge The Athletic.

  Klubben opplyste videre at Pogba skal i konsultasjon med en ortoped for å finne veien videre. Meniskskader er ikke av de mest alvorlige skadene i kneet, men serieåpningen mot Sassuolo 15. august kan være i fare.

  Juventus skal møte de spanske storlagene Barcelona og Real Madrid i USA. (NTB)

  Juventus v Chivas - Preseason Friendly
  Foto: Ethan Miller / AFP
 • Østigård klar for Napoli

  Landslagsstopper Leo Skiri Østigård (22) skal framover spille for den italienske storklubben Napoli i Serie A. Han ble presentert for klubben mandag.

  Det skjedde på en pressekonferanse, ifølge Calcio Napoli 24, gjengitt av TV 2.

  22-åringen skal inn og forsøke å fylle tomrommet etter den mangeårige midtstopperkjempen Kalidou Koulibaly, som nylig ble klar for Chelsea.

  Østigård forlenger dermed oppholdet i Italia.Sist sesong var han i Genoa på et fire måneders utlån.

  Romsdalingen har vært i Brightons eie siden overgangen fra Molde i 2018, men i sommer løp kontrakten med Premier League-klubben ut.

  På den engelske sørkysten fikk han kun spill for U23-laget. Ved én anledning var han ubenyttet Brighton-reserve i en FA-cupkamp.

  Østigård har imidlertid vært utlånt til St. Pauli i Tyskland, Coventry, Stoke og sist Genoa. I den italienske klubben ble det nedrykk. Likevel sparket den duellsterke midtstopperen godt fra seg i Serie A og etterlot et godt inntrykk. (NTB)

  Privatlandskamp i fotball for menn: Norge - Slovakia (2-0)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Askildsen utleigd til Lecce

  Kristoffer Askildsen skal spele komande sesong i Serie A-klubben Lecce. Han har samtidig signert ein ny kontrakt med Sampdoria til sommaren 2026.

  Askildsen blei permanent Sampdoria-spelar i september 2020 etter overgangen frå Stabæk. Han har spelt i alt 33 kampar for den italienske klubben og scora eitt mål.

  No blir 21-åringen leigd ut til Lecce, som nyleg rykka opp igjen til Serie A etter to år i nest øvste divisjon. Samtidig har han fornya sin kontrakt med Sampdoria til sommaren 2026.

  Klubben opplyser at det i avtalen ligg opsjon om kjøp, og ein klausul som gjer at Sampdoria har rett til å kjøpe han tilbake ved et seinare tidspunkt.

  Lecce serieopnar borte mot Inter. Dei kom på andreplass i Serie A siste sesong, berre bak byrival Milan.

  Deretter ventar et møte med to nordmenn i Emil Konradsen Ceïde og Kristian Thorstvedt i Sassuolo.

  Italy Soccer Serie A
  Foto: Gregorio Borgia / AP

Sportsnyheter

Erling Braut Haaland, Manchester City

Haaland fikk kjeft etter superdebuten: – Pass på språket

Presset var enormt, men Erling Braut Haaland (22) fikk en drømmedebut for Manchester City. Etterpå ble han irrettesatt for banning.

Siste nytt

 • VIF-opptur fortsetter etter seier mot Aalesund

  Odin Thiago Holm (19) og Osame Sahraoui (21) tok ansvar og satte fyr på kampen da Vålerenga slo Aalesund 4-0 på hjemmebane i Eliteserien søndag kveld.

  Vålerenga hadde lenge trøbbel med å bryte ned et lavtliggende Aalesund-lag i Oslo, og et blokkert skuddforsøk fra Osame Sahraoui var det nærmeste de blåkledde kom nettsus mot den oransje forsvarsveggen før pause.

  I det klokken bikket 60 minutter løsnet det for hovedstadslaget. To minutter senere økte Osame Sahraoui ledelsen med en perle av et skudd.

  Derfra og ut ble søndagens kamp en eneste stor parademarsj for Dag-Eilev Fagermos gutter. De blåkledde fortsetter med det sin strålende form i Eliteserien, og Oslo-laget står nå med fem strake seirer i serien for første gang siden 2010-sesongen.

  Vålerenga rykker med det opp på en sjetteplass i Eliteserien. (NTB/NRK)

  Eliteserien i fotball 2022: Vålerenga - Aalesund
  Foto: Javad Parsa / NTB
 • Dommeren ut mot ballguttene

  Dommer Svein Oddvar Moen går hardt ut mot noen av ballguttene på Åråsen på grunn av språkbruk etter kveldens 1–1-kamp mellom Lillestrøm og Tromsø. Hjemmefansen var tidvis svært lite imponerte over dømmingen, noe som kan ha smittet over på ballguttene.

  – Altså vi som dommere vi tåler å få masse vi, det er ikke det det handler om. Men det er ikke greit at det står tolv-, tretten-, fjorten- og femtenåringer som er ballgutter i kampen, og kaster seg på og bruker ord som ikke skal komme ut av deres munn i den alderen, sier han til NRK.
  – Det var ballgutter som meldte til deg?
  – Ja. Så det kommer vi til å ta videre med Lillestrøm, fordi sånn ønsker vi ikke å ha det. Jeg skal hvert fall si et ord om det inn til Fotballforbundet fordi nå har vi veldig fokus på dette.

  Medie- og kommunikasjonsansvarlig i LSK, Morten Stokstad, skriver følgende om hendelsen i en sms til NRK:

  – Det er riktig at noen av ballguttene ble revet med og kastet seg på publikums mishagsytringer mot dommertrioen. De fikk umiddelbart beskjed om at det ikke er greit, og de kommer helt sikkert ikke til å gjøre noe sånt igjen. Samtidig er dette snakk om 12-13 år gamle gutter som er engasjerte og glade i klubben sin, så vi tenker vel at dette ikke er verdens største sak, selv om det selvsagt ikke skal skje, skriver han.

  Dommer Svein Oddvar Moen
  Foto: Thomas Hagajore Fosse / NRK
 • Deilas Standard Liège tok sesongens første seier

  Ronny Deila og hans Standard Liège slo Cercle Brugge 2-0 i den belgiske toppdivisjonen i fotball søndag. Det var nordmannens første seier som trener for laget.

  Liège-laget sesongåpnet med uavgjort og tap foran søndagens duell mot Cercle. Selim Amallah ble avgjørende med to scoringer før pause.

  Aron Dønnum, som foran sesongen var tilbake i Deilas klubb etter utlånet til Vålerenga, har startet alle tre kampene under sin gamle VIF-sjef.

  Standard Liège ligger på 8.-plass etter tre serierunder. Det skiller to poeng opp til serieleder OH Leuven som har én kamp mindre spilt. (NTB)

  MLS Cup Preview Soccer
  Foto: Chris Szagola / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 52 klipp
Sport
Spiller nå
Her stagediver Vetle Sjåstad Christiansen etter den fjerde Blink-seieren 00:55
Neste