– Dette er latterlig

Sverre Isachsen var rasende etter å ha blitt krasjet ut av kvartfinalen i rallycross i X Games lørdag.

Sverre Isachsen ble påkjørt bakfra av Nelson Pique jr og måtte bryte sin jakt på X Games tittel.

Sverre Isachsen blir påkjørt og måtte bryte X Games. Etterpå var han ikke fornøyd med behandlingen han fikk.

Sverre Isachsen

Sverre Isachsen så frem til X-Games, men ble forbannet etter å ha blitt dyttet inn i betongveggen i kvartfinalen av X-Games.

Foto: Lars Gange / Subaru.com/rally

Følg X Games på NRK3 og på nett.

– Jeg begynner å bli ganske dritt lei av dette her nå. Jeg har gjort dette i så mange år nå at jeg vet hva som er rett og galt, sier 43-åringen fra Hokksund og fortsetter

– Jeg hadde starten og inn i andre sving bremser alle utenom en, sier Isachsen med tydelig henvisning til brasilianske Nelson Piquet Jr.

Dette var ikke første gang brasilianeren har irritert Isachsen. Nordmannen endte på sjetteplass etter å ha krasjet med Nelson Piquet jr. i finalen i årets første løp i Global Rallycross i mai.

– Piquet kan tydeligvis gjøre som han vil mot meg. Det skjedde i Vegas i fjor første gangen, på Barbados tidligere i år og nå, sier Isachsen til NRK.no på telefon fra Austin i Texas.

Det var i andre sving av kvartfinalen i rallycross i X Games at nordmannen kommer best ut av blokkene foran Piquet jr. og Ken Block fra USA. Der er brasilianske Piquet jr. borti bakenden av bilen til Isachsen som spinner og kjører inn i betongveggen.

Begge bilene blir stående og løpet blir rødflagget etter en stund, noe som betyr omstart.

– Nelson Piquet burde vært svartflagget for det der og da kunne Sverre Isachsen tatt den tredje semifinaleplassen, sier NRKs kommentator Frode Skaar etter hendelsen.

Men han blir ikke disket og får kjøre og går videre til semifinalen sammen med Block.

– Jeg er skuffet nå, både for sjåføren, men også løpsdirektøren. Når de ikke reagerer på slike ting så er det latterlig, sier Isachsen etter hendelsen.

Piquet Jr. omstridt fra formel 1-tiden

– Vi er her og lager et kjempeshow og kjemper for toppen, men dette er ikke rettferdig, avslutter Isachsen.

Han er tydelig irritert på Piquet jr. og var heller ikke fornøyd etter episoden i mai da Piquet jr. krasjet inn i nordmannen.

– Dette var en god start på sesongen, men jeg er selvsagt ikke særlig fornøyd med behandlingen jeg fikk av Nelson Piquet. Etter min mening kjørte han for aggressivt, og det skulle ikke forundre meg om kjøringen hans får etterspill.

Nelson Piquet Jr.

Nelson Piquet Jr. var en omstridt figur i sin karriere som formel 1-sjåfør.

Foto: Vincent Thian / AP

Brasilianeren som pirket Isachsen ut av konkurransen har sine svin på skogen fra sin tid som sjåfør for Renault i Formel 1.

I september 2009 ble han beskyldt for å ha krasjet med vilje.

Grunnen skal være at hvis Piquet krasjet så ville sikkerhetsbilen komme på banen, noe som ville gagne den andre Renault-føreren, spanske Fernando Alonso.

Alonso vant etter hvert løpet i Singapore.

Piquet sin far, Nelson Piquet senior, ble verdensmester i Formel 1 i 1981, 1983 og 1987.

Isachsen: – X Games er høydepunktet

Etter å ha blitt arrangert i Los Angeles i 10 år har X Games nå flyttet til Austin i Texas, og alle øvelser skal foregå på racerbanen Circuit of the Americas, som også er vertskap for USA Grand Prix i Formel 1.

Rundt på den permanente racerbanen er det bygget provisoriske anlegg for alt fra skateboard til motocross, og på rallycrossbanen vil norske Sverre Isachsen være en av forgrunnsfigurene.

– X Games er høydepunktet i min sesong, og det mest prestisjefylte løpet vi kjører i Global Rallycross. I fjor tok jeg bronse i Los Angeles, og målet er å gjøre det enda bedre i år, sa Sverre Isachsen før årets X Games.

Han deltar som eneste nordmann i det USA-baserte mesterskapet Red Bull Global Rallycross, hvor han kjører for Subaru.

I årets første løp som gikk sammen med Top Gear-festivalen på Barbados ble det en sjetteplass på sjåføren fra KNA Eiker.

Rallycross

Sverre Isachsen ønsker å imponere foran det norske TV-publikummet.

Foto: Lars Gange / Subaru.com/rally

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Solli seg for å slå rekorden. På 32 timer fra tirsdag til onsdag gikk Solli over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Hevder kvinne-EM utsettes til 2022

  Det europeiske fotballforbundet har ifølge Danmarks Fotballforbund besluttet at neste års fotball-EM for kvinner flyttes til 2022.

  Det danske forbundet opplyser på sine nettsider at Uefa-ledelsen opplyste om flyttingen av mesterskapet på et telefonmøte med generalsekretærene fra de 55 medlemslandene onsdag.

  Kvinne-EM var opprinnelig lagt til perioden 11. juli til 1. august 2021, men viruspandemien har ført til store endringer i idrettskalenderen. Blant annet er Tokyo-OL flyttet til neste sommer, og det samme er EM-sluttspillet for menn.

  – Det er trist å se at det ikke virker mulig med herre- og kvinne-EM samtidig, men vi har gjort det vi kan for å få det til, sa NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB onsdag. (NTB)

  Her jubler det norske kvinnelandslaget etter seier under VM i 2019. Nå kan det bli lenge til neste EM.
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
 • Wimbledon-turneringen avlyst

  Den tradisjonelle tennisturneringen blir avlyst for første gang siden andre verdenskrig, grunnet viruspandemien.

  Arrangørene i The All England Club i London offentliggjorde selv avlysningen etter et krisemøte onsdag.

  De fleste hadde allerede skjønt at turneringen i London ikke kunne avvikles på sine opprinnelig oppsatte datoer fra 29. juni til 12. juli, men det ble vurdert å flytte turneringen til senere i år. Til slutt kom man til at det var for mye som talte mot en slik løsning. (NTB)

  Roger Federer har vunnet turneringen rekordmange åtte ganger, men får ikke sjansen til en ny seier i sommer.
  Foto: Will Oliver / AFP
 • Norge-Serbia utsettes

  Uefa bekrefter at alle landskamper i regi av organisasjonen utsettes inntil videre. Det gjelder også EM-omspillet mellom Norge og Serbia.

  Det ble onsdag holdt en telefonkonferanse der 55 medlemsland i Det europeiske fotballforbundet (Uefa) var med. Det var der den nye planen for kampaktivitet ble lansert.

  Ifølge den tyske TV-kanalen ZDF legges det opp til en landslagsperiode til høsten, uklart når, der hvert lag skal kunne spille tre kamper i slengen. Det er i denne at Norge og Serbia trolig møtes.

  – Vi er trygge på at det blir playoff til høsten, sier NFF-generalsekretær Bjerketvedt til NTB.

  Kampen skulle opprinnelig vært avviklet 26. mars, men koronavirus-pandemien stoppet det.

  Trening Norge
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal