Hopp til innhold

– Dette er latterlig

Sverre Isachsen var rasende etter å ha blitt krasjet ut av kvartfinalen i rallycross i X Games lørdag.

Sverre Isachsen ble påkjørt bakfra av Nelson Pique jr og måtte bryte sin jakt på X Games tittel.

Sverre Isachsen blir påkjørt og måtte bryte X Games. Etterpå var han ikke fornøyd med behandlingen han fikk.

Sverre Isachsen

Sverre Isachsen så frem til X-Games, men ble forbannet etter å ha blitt dyttet inn i betongveggen i kvartfinalen av X-Games.

Foto: Lars Gange / Subaru.com/rally

Følg X Games på NRK3 og på nett.

– Jeg begynner å bli ganske dritt lei av dette her nå. Jeg har gjort dette i så mange år nå at jeg vet hva som er rett og galt, sier 43-åringen fra Hokksund og fortsetter

– Jeg hadde starten og inn i andre sving bremser alle utenom en, sier Isachsen med tydelig henvisning til brasilianske Nelson Piquet Jr.

Dette var ikke første gang brasilianeren har irritert Isachsen. Nordmannen endte på sjetteplass etter å ha krasjet med Nelson Piquet jr. i finalen i årets første løp i Global Rallycross i mai.

– Piquet kan tydeligvis gjøre som han vil mot meg. Det skjedde i Vegas i fjor første gangen, på Barbados tidligere i år og nå, sier Isachsen til NRK.no på telefon fra Austin i Texas.

Det var i andre sving av kvartfinalen i rallycross i X Games at nordmannen kommer best ut av blokkene foran Piquet jr. og Ken Block fra USA. Der er brasilianske Piquet jr. borti bakenden av bilen til Isachsen som spinner og kjører inn i betongveggen.

Begge bilene blir stående og løpet blir rødflagget etter en stund, noe som betyr omstart.

– Nelson Piquet burde vært svartflagget for det der og da kunne Sverre Isachsen tatt den tredje semifinaleplassen, sier NRKs kommentator Frode Skaar etter hendelsen.

Men han blir ikke disket og får kjøre og går videre til semifinalen sammen med Block.

– Jeg er skuffet nå, både for sjåføren, men også løpsdirektøren. Når de ikke reagerer på slike ting så er det latterlig, sier Isachsen etter hendelsen.

Piquet Jr. omstridt fra formel 1-tiden

– Vi er her og lager et kjempeshow og kjemper for toppen, men dette er ikke rettferdig, avslutter Isachsen.

Han er tydelig irritert på Piquet jr. og var heller ikke fornøyd etter episoden i mai da Piquet jr. krasjet inn i nordmannen.

– Dette var en god start på sesongen, men jeg er selvsagt ikke særlig fornøyd med behandlingen jeg fikk av Nelson Piquet. Etter min mening kjørte han for aggressivt, og det skulle ikke forundre meg om kjøringen hans får etterspill.

Nelson Piquet Jr.

Nelson Piquet Jr. var en omstridt figur i sin karriere som formel 1-sjåfør.

Foto: Vincent Thian / AP

Brasilianeren som pirket Isachsen ut av konkurransen har sine svin på skogen fra sin tid som sjåfør for Renault i Formel 1.

I september 2009 ble han beskyldt for å ha krasjet med vilje.

Grunnen skal være at hvis Piquet krasjet så ville sikkerhetsbilen komme på banen, noe som ville gagne den andre Renault-føreren, spanske Fernando Alonso.

Alonso vant etter hvert løpet i Singapore.

Piquet sin far, Nelson Piquet senior, ble verdensmester i Formel 1 i 1981, 1983 og 1987.

Isachsen: – X Games er høydepunktet

Etter å ha blitt arrangert i Los Angeles i 10 år har X Games nå flyttet til Austin i Texas, og alle øvelser skal foregå på racerbanen Circuit of the Americas, som også er vertskap for USA Grand Prix i Formel 1.

Rundt på den permanente racerbanen er det bygget provisoriske anlegg for alt fra skateboard til motocross, og på rallycrossbanen vil norske Sverre Isachsen være en av forgrunnsfigurene.

– X Games er høydepunktet i min sesong, og det mest prestisjefylte løpet vi kjører i Global Rallycross. I fjor tok jeg bronse i Los Angeles, og målet er å gjøre det enda bedre i år, sa Sverre Isachsen før årets X Games.

Han deltar som eneste nordmann i det USA-baserte mesterskapet Red Bull Global Rallycross, hvor han kjører for Subaru.

I årets første løp som gikk sammen med Top Gear-festivalen på Barbados ble det en sjetteplass på sjåføren fra KNA Eiker.

Rallycross

Sverre Isachsen ønsker å imponere foran det norske TV-publikummet.

Foto: Lars Gange / Subaru.com/rally

Siste nytt

  • Leicester rykket opp igjen til Premier League

    Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

    Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

    For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

    For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

    Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

    Leicester
    Foto: AP
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

    Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

    Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

    – Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

    Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

    Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

    I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

    Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

    Arne Slot
    Foto: AFP
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

    Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

    18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

    Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

    – Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

    – Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

    Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

    Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

    Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.

    Michael Brandsegg-Nygård
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal