Hopp til innhold

IOC advarer Afghanistan foran Paris-OL

Den internasjonale olympiske komité (IOC) ber Afghanistan om å legge til rette for kvinner i idretten om landet skal være representert i OL i 2024.

I en uttalelse sier IOC-styret at det «har alvorlige bekymringer og fordømmer restriksjoner som er pålagt av afghanske myndigheter på kvinner og jenter i landet».

De har valgt i ikke suspendere Afghanistans nasjonale olympiske komité, men sier at landet må forsikre at kvinner representerer Afghanistan internasjonalt, samt at kvinner må være representert innad i forbundsadministrasjonen.

«IOC vil fortsette å følge med på situasjonen», heter det.

Om ikke Afghanistan retter seg etter IOCs pålegg, kan det hende at de må stå utenfor når OL i Paris går av stabelen sommeren 2024. Etter at Taliban tok makten, har tusenvis av kvinner og jenter blitt nektet å trene.

Menneskerettighetsorganisasjonen Human Rights Watch (HRW) har tidligere bedt om at IOC utelukker Afghanistan fra all internasjonal idrett. (NTB)

Switzerland International Olympic Committee
Foto: Denis Balibouse / AP

Siste nytt

 • Evensen vant sprinten i U23-VM

  Ansgar Evensen vant sprintrennet i U23-VM i langrenn etter å ha stukket fra finalefeltet tidlig og holdt unna i ensom majestet. Evensen vant foran svenskene George Ersson og Emil Danielsson, skriver NTB. Jonas Vika ble nummer fire. – Det er veldig kult. Dette har vært et av mine mål denne sesongen, sa Evensen i et intervju med FIS.

  Ansgar Evensen
  Foto: Terje Pedersen / NTB
 • Danmark sikret historisk VM-gull

  Det ble heseblesende håndball i VM-finalen mellom Danmark og Frankrike, som kun var to mål bak danskene med tre minutter igjen. Men så fjernet de røde all tvil med tre scoringer – og vant 34-29. Danskenes Rasmus Lauge scoret hele ti mål i finalen. Dermed er Danmark første nasjon til å vinne VM-tittelen tre ganger på rad.

  Danmark
  Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP
 • Kleveland og Røisland på pallen i X Games

  Brennhete Marcus Kleveland fulgte opp gullet i Big Air med sølv i slopestyle søndag. Samtdig tok lagkameraten Mons Røisland bronse. Kleveland tok ledelsen i sitt fjerde og siste forsøk, som var konkurransens nest siste, men i aller siste nedfart ble han slått av canadiske Mark McMorris, som ble belønnet med gullet. Kleveland står nå med tolv X Games-medaljer, hvo sju er gull, skriver NTB. – Det føles helt magisk, sier Kleveland i en pressemelding søndag kveld.

  Marcus Kleveland
  Foto: Hugh Carey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Slik husker vi Pelé 01:30
Neste