Hopp til innhold

Ingenting skiller Carlsen og publikum: – Ikke ideelt

SOTSJI (NRK.no): Glem glassvegger. Glem tepper og andre skiller. I Sotsji mener arrangøren at det holder å dimme lyset.

Lokalet

Her tester de lokale arbeiderne lyset i spillelokalet i Sotsji.

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

– Ideelt sett burde det ikke være lett for spillerne å se publikum, men jeg tror de blir ganske synlige. Det var mer skjermet i India, sier Espen Agdestein til NRK.no etter å ha inspisert spillestedet i Sotsji.

Under VM i Chennai i fjor bygde arrangøren en diger, lydtett glassvegg mellom spillerne og publikum.

I år er det ingen glassvegg, og de siste dagene har det vært knyttet spenning til hvordan arrangøren skal skjerme spillerne.

India

I India ble både fotografer og publikummere holdt bak en glassvegg. Det er fortsatt ikke klart hvor nærme fotografene får lov til å gå i Sotsji.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Svaret er at de gjør svært lite.

– Det er for høyt under taket til å lage en vegg. Så de prøver bruke lyssetting. De dimmer lyset og sånt, sier Agdestein.

Vil gi publikum en bedre opplevelse

– Spillerne kommer antagelig ikke til å se publikum på grunn av lyset, i hvert fall ikke i detalj, sier VM-sjef Ilya Merenzon til NRK.no.

Han forteller at det også skal være et lite avstengt område mellom scenekanten og tilskuerne.

– Vi har tenkt mye på dette. Vi vil at de som er i salen virkelig skal merke at de er i samme rom som spillerne. Dette er ikke gjort på nesten 20 år, så vi får se hvordan det fungerer. Vi spurte spillerne på forhånd og er overlykkelige over at de aksepterte, sier Merenzon.

Sånn så det ut i spillelokalet torsdag kveld - under to døgn før VM starter.

Sånn så det ut i spillelokalet torsdag kveld - under to døgn før VM starter-

Fortsatt mye arbeid igjen

Det er viktig for Magnus Carlsen at ingenting i lokalet blir en distraksjon. Han ble lovet at VM-lokalene skulle være ferdigstilt 17.00 torsdag, men i 21-tiden, da NRK.no slapp inn som eneste norske medie, var det fortsatt full byggeaktivitet.

Setene

Her skal publikum sitte - forhåpentligvis stille som mus.

Foto: Nils Fredrik Røren / NRK

Mens Vishy Anand møtte opp og testet stoler, sendte Carlsen manageren og faren.

– Det er fortsatt litt halvferdig, men vi får litt følelsen av hvordan det skal være, sier manager Espen Agdestein.

Det gjenstår fortsatt mye lys- og lydarbeid. Resten er for det meste kosmetisk, men det er en god del arbeid igjen.

– Dette er arrangørenes problem. Vi vet at de jobber på spreng 24 timer i døgnet for å bli ferdige, sier Agdestein.

– Er du litt bekymret over hvor kort de er kommet?

– Ja, men det er ikke så mye vi får gjort med det nå. De jobber som bare det, sier Agdestein.

Sjakk-VM starter på lørdag, og sendes på NRK.

Siste nytt

  • De Ligt, Musiala og Dier tilbake i trening før returkampen i Madrid

    Bayern München-trioen Matthijs de Ligt, Jamal Musiala og Eric Dier var alle med på tirsdagens trening før onsdagens Champions League-semifinale mot Real Madrid.

    De Ligt gikk glipp av den første kampen grunnet kneproblemer, og erstatteren Kim Min-jae har fått skylden for begge målene Bayern München slapp inn i 2-2-kampen.

    Bayern-trener Thomas Tuchel sa på tirsdagens pressekonferanse at Dier og De Ligt ligger an til å starte returkampen i Spania.

    – De fortjener å fortsette å spille sammen. Matthijs har fått grønt lys, sa Tuchel.

    Musiala
    Foto: CHRISTOF STACHE / AFP
  • McDavid, MacKinnon eller Kutsjerov blir årets spiller i NHL

    Connor McDavid, Nathan MacKinnon og Nikita Kutsjerov er årets finalister i kampen om å vinne Hart-trofeet som årets spiller i NHL.

    Hart-trofeet gis årlig til spilleren som i en avstemning blant medlemmene i ishockeyjournalistenes forening utpekes som den mest verdifulle for sitt lag.

    McDavid vant Hart-trofeet for tredje gang i fjor og kan slutte seg til Wayne Gretzky (9), Gordie Howe (6) og Eddie Shore (4) som en av spillerne med minst fire. Edmonton Oilers-kapteinen kan også bli den første som vinner to år på rad siden Alex Ovetsjkin i 2008 og 2009.

    6bI-ZE7PPAY
    Foto: AP
  • Nominert til årets manager – fikk sparken

    Liam Rosenior var en av tre nominerte til prisen for årets manager i engelsk mesterskapsserie. Tirsdag fikk han sparken i Hull.

    39-åringen ble i november 2022 hentet til trenerjobben i klubben han hadde spilt for i fem år av sin aktive karriere. Han berget laget fra nedrykk, og sist sesong gjorde Hull det så bra at han i desember fikk en ny og forbedret kontrakt med gyldighet til 2026.

    Han ble også nominert til prisen som sesongens manager sammen med Kieran McKenna (Ipswich, som vant) og Daniel Farke (Leeds), men Hull gikk så vidt glipp av opprykkssluttspill. Med bare en seier på de fire siste kampene endte laget på 7.-plass, tre poeng bak Norwich på den viktige 6.-plassen.

    – Dette er den vanskeligste avgjørelsen jeg har truffet som styreleder i denne klubben. Jeg må se bort fra personlige følelser og treffe avgjørelser med klubbens langsiktige visjoner i sentrum, sier klubbens tyrkiske eier Acun Ilicali til Hulls nettsted.

    – Det er ingen tvil om at vi har hatt framgang under Liam, og han vil alltid være en del av denne familien. Likevel er det blitt tydelig at vi har ulike visjoner for klubbens framtid, og jeg føler at tiden er inne for å gjøre en endring.

    (©NTB)

    dfClLXF5MRI
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal