Ingebrigtsen og Warholm kan bli årets utøver i verden

Friidrettsstjernene Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm er blant de nominerte i kategorien årets mannlige utøver i kåringen til WA.

Det internasjonale friidrettsforbundet (WA) har kunngjort en liste med elleve utøvere.

Ingebrigtsen vant 5000 meter i VM og tok sølv på 1500-meteren. Han har også satt europeisk rekord på 1500 meter, en engelsk mil og 3000 meter.

Hekkeløper Karsten Warholm vant VM i 400 meter hekk og gikk til topps på 400 meter innendørs i EM.

WA opplyser at de elleve utøverne skal trimmes ned til fem finalister. WA-styrets stemmer teller 50 prosent. Resten er det folket som står for på via epost og WAs mediekanaler.

I midten av november vil de mannlige og kvinnelige finalistene bli kunngjort.

De to nordmennene møter tøff konkurranse av disse utøverne:

Neeraj Chopra, India (spyd),

Ryan Crouser, USA (kulestøt)

Mondo Duplantis, Sverige (stavsprang)

Soufiane El Bakkali, Marokko (3000 meter hinder)

Kelvin Kiptum, Kenya (maraton)

Pierce LePage, Canada (tikamp)

Noah Lyles, USA (100 meter og 200 meter)

Álvaro Martín, Spania (kappgang)

Miltiadis Tentoglou, Hellas (lengde)

2mXiL9-TnQE

• Ventura med kjempestart i Kansas

Kristoffer Ventura gikk seks slag under par på torsdagens åpningsrunde på Korn Ferry-tourens turnering i Kansas, nivået under PGA-touren.

I skrivende stund er Ventura med det i delt ledelse, men alle spillerne er ikke ferdig med den første runden.

Ventura ligger foreløpig an til å kapre en plass til sommerens OL, plasser som blir endelig fordelt etter ukens turneringer. Med et godt resultat i Kansas vil han kunne sikre seg en OL-plass - hvor Viktor Hovland allerede er sikret en plass.

Kristoffer Ventura
  • Petter Solbergs bil tok fyr i comebacket

I Petter Solbergs comeback tok bilen hans fyr underveis i rallyløpet.

– Det var helt sykt, det må ha eksplodert, sier Petter Solberg til SVT.

Bilen begynte å ryke og tok fyr da Solberg bremset kraftig ned før en u-sving. Det brant fra understellet i rundt 10 sekunder.

Like før hadde han hoppet ned fra en fortauskant, der kan skaden ha skjedd.

Det var SVT som omtalte saken først.

– Håndbremsen fungerte ikke og den må ha eksplodert slik at olje lekket ut og tok fyr, fortsetter veteranen.

Solbergs mekaniker har 15 minutter til å fikse bilen i vedlikeholdsperioden på fredag.

X skriver Solberg at laget hans er trygge på at de får fikset bilen.

– Det er ikke så dårlig som det ser ut som, skriver han på X.

Petter Solbergs bil tar fyr i rallycomebacket i EM-runden i Karlstad.
  • Petter Solberg kun to tideler bak sønnen

Petter Solberg (49) holdt tempoet oppe i rallycomebacket i EM-runden i Karlstad.

Den snart 50 år gamle rallyføreren gjorde seg slett ikke bort på torsdagens første fartsprøve. Han kjørte inn til en foreløpig 10.-plass og var bare 2,2 sekunder bak prøvevinneren Hayden Paddon fra New Zealand.

Petter Solberg kjører denne uken sitt første løp på fem år. I kvalifiseringen som gikk tidligere på dagen ble han kun nummer 17, mens sønnen Oliver Solberg (22) vant.

Oliver Solberg kjørte to tidels sekund raskere enn faren i den første fartsprøven og er nummer ni i skrivende stund.

Mads Østberg ligger på 2.-plass i EM-rallyet.

Torsdagens løp er nærmest som en oppvarming å regne. Det skal kjøres åtte fartsprøver både fredag og lørdag.