NRK Meny
Normal

«Syk» gullfavoritt tok pushups etter kjempeløp

Isaac Makwala fikk sitt eget forsøksheat på 200-meteren i VM og løp mutters alene. Det hadde ingenting å si for botswaneren.

Isaac Makwala

TOK PUSHUPS: Isaac Makwala viste storform på distansen.

Gulkandidaten Makwala løp lett inn på 20.20 med svært god hjelp fra heiende publikum på tribunen, uten noen å måle seg mot på distansen.

Botswaneren viste storform, og var så fornøyd selv at han etter målgang la seg ned og tok armhevinger (!) etter å ha kvalifisert seg.

Semifinalene på 200 meter starter klokka 21.55 i kveld.

Det var i går botswaneren ble avvist i døra da han forsøkte å komme seg inn for å løpe 400 meter. Bakgrunnen for nekten var frykt for smitte, etter at det svært motstandsdyktige noroviruset hadde blitt oppdaget på flere av utøverhotellene i London.

Ifølge britiske helseforskrifter skal man settes i en karantene i 48 timer dersom man blir diagnostisert med en infeksjonssykdom slik Makwala ble på mandag.

– Helt greit

Det botswanske teamet søkte om at Makwala kunne få løpe i dag, ettersom karantenetiden utløp i formiddag. En medisinsk undersøkelse viste da at Makwala kunne få løpe i semifinalen senere i kveld, dersom han gikk videre fra forsøket.

NRKs kommentator, Jann Post, synes det hele er veldig spesielt.

– Vi opplevde det med det amerikanske stafettlaget i OL i fjor, men det er eneste gangen jeg kan huske noen har løpt alene, sier NRK-kommentator Jann Post.

Syns du det er rett eller galt at han får løpe alene?

– For meg er det helt greit, men det er vanskelig å uttale seg uten å kjenne alle detaljer. Det virker som det er få som gjør det. Men i London er det kaldt og sprutregner så han må løpe under ganske annerledes forhold enn de andre.

LES OGSÅ: Filip Ingebrigtsen ville ikke sagt fra om han ble syk

Hadde ikke blitt undersøkt

Det var på mandag at botswaneren meldte avbud til gårsdagens superduell mot Wayde van Niekerk grunnet magetrøbbel. Men i går møtte han altså opp likevel, og var svært misfornøyd med å bli avvist i døra.

– De ville ikke engang høre på meg. Av og til tror jeg det var sabotasje, sa Makwala til ITV News.

Falcon Sedimo fra Botswanas friidrettsforbund sa at løperens akkreditering ble inndratt, og at Makwala hadde fått beskjed om at han ikke kunne konkurrere eller komme inn på stadion. De var knust over «dommen», og Sedimo fortalte at utøveren selv aldri hadde blitt undersøkt.

– Beslutningen er tatt ut fra en generell frykt for smitte. Han var klar til å løpe og er blitt fratatt en god medaljesjanse, sa Sedimo skuffet til NRK.

Siste nytt

 • Ny nedtur for Djokovic

  Novak Djokovic jager forgjeves gammel form etter sine skadeproblemer. Onsdag slo 140.-rankede Martin Klizan ham ut av Barcelona Open, melder NTB.

  TENNIS-ATP-BARCELONA
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Eckhoff til Sør-Trøndelag skikrets

  Stian Eckhoff blir Sør-Trøndelag skikrets nye administrasjonssjef. Den avtroppende landslagstrener for de kvinnelige skiskytterne starter i jobben til høsten, melder NTB.

  Stafett 4 x 6 km skiskyting damer
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix
 • Carlsen-remis mot Karjakin

  Med sorte brikker spilte Magnus Carlsen remis mot Sergej Karjakin i Shamkir Chess i Aserbajdsjan onsdag. Partiet endte uavgjort etter 30 trekk.

  Nordmannen står med fem remis og én seier etter seks runder.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Eliteserien: Ranheim - Brann og Stabæk - Start
Mesterligaen: Semifinale Bayern München - Real Madrid