«Syk» gullfavoritt tok pushups etter kjempeløp

Isaac Makwala fikk sitt eget forsøksheat på 200-meteren i VM og løp mutters alene. Det hadde ingenting å si for botswaneren.

Isaac Makwala

TOK PUSHUPS: Isaac Makwala viste storform på distansen.

Gulkandidaten Makwala løp lett inn på 20.20 med svært god hjelp fra heiende publikum på tribunen, uten noen å måle seg mot på distansen.

Botswaneren viste storform, og var så fornøyd selv at han etter målgang la seg ned og tok armhevinger (!) etter å ha kvalifisert seg.

Semifinalene på 200 meter starter klokka 21.55 i kveld.

Det var i går botswaneren ble avvist i døra da han forsøkte å komme seg inn for å løpe 400 meter. Bakgrunnen for nekten var frykt for smitte, etter at det svært motstandsdyktige noroviruset hadde blitt oppdaget på flere av utøverhotellene i London.

Ifølge britiske helseforskrifter skal man settes i en karantene i 48 timer dersom man blir diagnostisert med en infeksjonssykdom slik Makwala ble på mandag.

– Helt greit

Det botswanske teamet søkte om at Makwala kunne få løpe i dag, ettersom karantenetiden utløp i formiddag. En medisinsk undersøkelse viste da at Makwala kunne få løpe i semifinalen senere i kveld, dersom han gikk videre fra forsøket.

NRKs kommentator, Jann Post, synes det hele er veldig spesielt.

– Vi opplevde det med det amerikanske stafettlaget i OL i fjor, men det er eneste gangen jeg kan huske noen har løpt alene, sier NRK-kommentator Jann Post.

Syns du det er rett eller galt at han får løpe alene?

– For meg er det helt greit, men det er vanskelig å uttale seg uten å kjenne alle detaljer. Det virker som det er få som gjør det. Men i London er det kaldt og sprutregner så han må løpe under ganske annerledes forhold enn de andre.

LES OGSÅ: Filip Ingebrigtsen ville ikke sagt fra om han ble syk

Hadde ikke blitt undersøkt

Det var på mandag at botswaneren meldte avbud til gårsdagens superduell mot Wayde van Niekerk grunnet magetrøbbel. Men i går møtte han altså opp likevel, og var svært misfornøyd med å bli avvist i døra.

– De ville ikke engang høre på meg. Av og til tror jeg det var sabotasje, sa Makwala til ITV News.

Falcon Sedimo fra Botswanas friidrettsforbund sa at løperens akkreditering ble inndratt, og at Makwala hadde fått beskjed om at han ikke kunne konkurrere eller komme inn på stadion. De var knust over «dommen», og Sedimo fortalte at utøveren selv aldri hadde blitt undersøkt.

– Beslutningen er tatt ut fra en generell frykt for smitte. Han var klar til å løpe og er blitt fratatt en god medaljesjanse, sa Sedimo skuffet til NRK.

Siste nytt

 • Ajer klar til Spania-kampen

  Kristoffer Ajer blir klar til den første EM-kvalifiseringskampen borte mot Spania på lørdag, i følge landslagssjef Lars Lagerbäck. 20-åringen fullførte ikke for Celtic mot Dundee lørdag, etter at han fikk en smell i ansiktet og måtte ha behandling.

  A-landslag fotball menn 2018 Norge-Bulgaria
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Sundby ferdig for sesongen

  Martin Johnsrud Sundby står over verdenscupavslutningen i Canada, skriver Norges Skiforbund i en pressemelding. «Luften har rett og slett gått ut av ballongen», heter det. Totalt skal 20 norske utøvere delta i minitouren i Quebec.

  Sundby.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Ruud falt på verdensrankingen

  Casper Ruud faller fire plasser på den ferske verdensrankingen i tennis. Han er nå nummer 98. Ruuds 94.-plass på den forrige rankingen var karrierebeste og første gang 20-åringen var inne blant de 100 beste.

  Casper Ruud
  Foto: Daniel Bockwoldt / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal