NRK Meny
Normal

Hushovd fortsatt i grønt

Thor Hushovd er toer i poengsammendraget, men beholder den grønne sprinttrøyen.

Thor Hushovd
Foto: BAS CZERWINSKI / AP

Det var Italieneren Riccardo Ricco som gikk til topps på torsdagens sjette etappe av Tour de France.

Etappen gikk fra Aigurande til Super-Besse og var på 195,5 kilometer. Bak Ricco fulgte Alejandro Valverde og Cadel Evans.

Resultater 6. etappe

Dramatisk

Det ble høydramatisk på den sjette etappen. Kort før mål, på den tøffe stigningen mot Super-Besse, gikk Stefan Schumacher over ende. Dermed mistet han den gule ledertrøyen til Kim Kirchen.

Kirchen har seks sekunder ned til Cadel Evans, mens Schumacher ligger 16 sekunder bak. Carlos Sastre kom inn med favorittene.

Gikk i brudd

Som onsdag stakk tre franskmenn i brudd. Sylvain Chavanel, Freddy Bichot og Benoit Vaugrenard holdt lenge forspranget. 40 kilometer før mål måtte Vaugrenard gikk seg. Senere måtte også Chavanel slippe. Bichot kjørte alene i front inntil 13 kilometer sto igjen. Da ble han hentet inn av feltet. Til tross for flere småutbrudd, holdt feltet sammen inn.

Les: Dette er 6. etappe

Hushovd er toer i poengsammendraget, ni poeng bak Kirchen og beholder dermed den grønne sprinttrøyen ettersom Kirchen leder rittet og har den gule trøyen i fredagens etappe.

Det var en tøff slitedag, sa Hushovd til TV 2.

I morgen venter etappen Brioude til Aurillac på 159 kilometer. Den ligger i fjellområdet Massif Central midt i Frankrike.

Les: Dette er 7. etappe

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal