Golfkometen Hovland fortsetter storspillet: – Bortimot feilfritt

Viktor Hovland fikk en knallstart på kvalifiseringsturneringen til PGA-touren. 21-åringen er foreløpig på delt førsteplass etter sin første runde.

PGA: Wyndham Championship - Final Round

LEDER: Viktor Hovland spilte meget godt på den første runden i kvalifiseringsturneringen til PGA-touren.

Foto: Rob Kinnan / Reuters

– Det er bortimot feilfritt. Det var en liten glipp på det 14. hullet, hvor det var en liten glipp. Han bommet på et innspill, bortsett fra det var det helt prikkfritt, sier tidligere golfproff Marius Thorp til NRK.

Hovland spilte runden på 64 slag, og er syv slag under par etter sin første runde.

Nordmannen deler førsteplassen sammen med Cameron Percy fra Australia.

På det tolvte hullet fikk Hovland en eagle etter en vanvittig putt.

Laster Twitter-innhold

– Eagle er alltid deilig. Det er viktig på alle baner ute på touren, så er det viktig å ta vare på par fem-hullene. En eagle hjelper alltid for å få momentum og føles alltid godt, sier Thorp.

Må bli blant de 25 beste

Kun én gang endte Hovland over par. Det skjedde på det 14. hullet da han måtte ta til takke med en bogey. Deretter fulgte ham opp med par og tre birdier på rad.

– Jeg har prøvd å bli litt bedre på alle delene i spillet. Jeg prøver å ikke tenke så mye, bare å spille spillet mitt, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport.

21-åringen kjemper for øyeblikket om et fast plass på neste sesongs PGA-tour. For å klare det må han bli blant de 25 beste sammenlagt i denne og de to neste kvalifiseringsturneringene.

Thorp

TIDLIGERE PROFF: Marius Thorp vant European Amateur i 2005.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Hvis Hovland havner blant de tre beste i denne turneringen, er han sannsynligvis veldig nær en plass på neste års PGA Tour.

– Det er selvfølgelig litt avhengig av hvem som tar andre plasseringer, men en veldig god plassering sender han langt på vei, fastslår Marius Thorp.

Ventura et slag under par

Hovland fikk sitt virkelige gjennombrudd da han i juni ble beste amatør i U.S. Open. Nordmannen endte som nummer tolv i den prestisjetunge turneringen. Uken etter ble han proff.

Kristoffer Ventura, som allerede er klar for neste års PGA Tour, deltar også i turneringen. Han ligger foreløpig på en delt 28.-plass, et slag under par.

Kvalifiseringsturneringen avsluttes søndag.

Siste nytt

 • Agüero-dobbel ga City-seier

  Sergio Agüero fortsetter å bøtte inn mål for Manchester City. Han scoret to ganger i 3-1-seieren borte Bournemouth søndag.

  Sterling scoret også for City. Harry Wilson scoret for Bournemouth.

  Joshua King spilte fra start, men klarte ikke å markere seg.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Adam Davy / AP
 • Aktivist stormet sprangridning-EM

  I det hjemmefavoritt Marc Houtzager startet sin finaleomgang i sprangridning i EM søndag, løp en aktivist ut på banen. På ryggen hadde hun skrevet «Stop Horse Slavery».

  Houtzager fortsatte likevel konkurransen, og holdt hodet så kaldt at han ikke fikk flere feil. Han fikk riktignok tidsfeil, men denne ble senere strøket. Nederlenderen endte til slutt som nummer syv i konkurransen som sveitseren Martin Fuchs vant.

 • Vos vant Ladies Tour of Norway

  Marianne Vos (CCC-Liv) vant sin tredje strake etappeseier i Ladies Tour of Norway på sykkel. Dermed vant hun også rittet sammenlagt.

  I sammendraget ble Coryn Riviera nummer to, 29 sekunder bak Vos, mens canadiske Leah Kirchman ble nummer tre, ytterligere 12 sekunder bak.

  Vos
  Foto: Christophe Ena / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal