Hopp til innhold

Golfkometen Hovland fortsetter storspillet: – Bortimot feilfritt

Viktor Hovland fikk en knallstart på kvalifiseringsturneringen til PGA-touren. 21-åringen er foreløpig på delt førsteplass etter sin første runde.

PGA: Wyndham Championship - Final Round

LEDER: Viktor Hovland spilte meget godt på den første runden i kvalifiseringsturneringen til PGA-touren.

Foto: Rob Kinnan / Reuters

– Det er bortimot feilfritt. Det var en liten glipp på det 14. hullet, hvor det var en liten glipp. Han bommet på et innspill, bortsett fra det var det helt prikkfritt, sier tidligere golfproff Marius Thorp til NRK.

Hovland spilte runden på 64 slag, og er syv slag under par etter sin første runde.

Nordmannen deler førsteplassen sammen med Cameron Percy fra Australia.

På det tolvte hullet fikk Hovland en eagle etter en vanvittig putt.

Laster Twitter-innhold

– Eagle er alltid deilig. Det er viktig på alle baner ute på touren, så er det viktig å ta vare på par fem-hullene. En eagle hjelper alltid for å få momentum og føles alltid godt, sier Thorp.

Må bli blant de 25 beste

Kun én gang endte Hovland over par. Det skjedde på det 14. hullet da han måtte ta til takke med en bogey. Deretter fulgte ham opp med par og tre birdier på rad.

– Jeg har prøvd å bli litt bedre på alle delene i spillet. Jeg prøver å ikke tenke så mye, bare å spille spillet mitt, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport.

21-åringen kjemper for øyeblikket om et fast plass på neste sesongs PGA-tour. For å klare det må han bli blant de 25 beste sammenlagt i denne og de to neste kvalifiseringsturneringene.

Thorp

TIDLIGERE PROFF: Marius Thorp vant European Amateur i 2005.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Hvis Hovland havner blant de tre beste i denne turneringen, er han sannsynligvis veldig nær en plass på neste års PGA Tour.

– Det er selvfølgelig litt avhengig av hvem som tar andre plasseringer, men en veldig god plassering sender han langt på vei, fastslår Marius Thorp.

Ventura et slag under par

Hovland fikk sitt virkelige gjennombrudd da han i juni ble beste amatør i U.S. Open. Nordmannen endte som nummer tolv i den prestisjetunge turneringen. Uken etter ble han proff.

Kristoffer Ventura, som allerede er klar for neste års PGA Tour, deltar også i turneringen. Han ligger foreløpig på en delt 28.-plass, et slag under par.

Kvalifiseringsturneringen avsluttes søndag.

Siste nytt

 • Utforrennet i Canada avlyst

  Utforrennet i verdenscupen i Canda er avlyst på grunn av værforhold i Lake Louise. Det skriver skiforbundet for alpint i en pressemelding.

  Byen har har hatt mye snø de siste dagene. Dermed blir det ikke noe utforrenn for Alexander Aamodt Kilde og co. fredag.

  Utforrennet er nå satt til lørdag klokken 21:30, og erstatter Super G-rennet på lørdag.

  Sesongåpning alpint i Sölden 2022
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • VMs toppscorer stoppet Nederland – så måtte han ut på båre

  Nederland og Ecuador sto begge med tre poeng etter første VM-kamp, men måtte nøye seg med ett hver etter 1-1 fredag kveld. Cody Gakpo scoret først for de oransje, før VM-toppscorer Enner Valencia utlignet med sitt tredje mål i turneringen.

  Kampen var kun seks minutter gammel i Doha da Davy Klaassen vant ballen fra Ecuadors Moisés Caicedo, før han spilte videre til stjerneskuddet Cody Gakpo. PSV-spilleren tok med seg ballen et par steg før han hamret den i nærmeste hjørnet.

  – En suser av en avslutning. Det må være over 100 kilometer i timen, det er ikke nubbesjanse for keeper å ta den, sa NRKs radiokommentator Olav Traaen.

  Det var Gakpos andre scoring på like mange kamper i VM.

  Men kun fire minutter ut i andre omgang kunne Ecuador juble. Pervis Estupiñán prøvde lykken, og på returen var spydspiss Enner Valencia, som enkelt satte inn utligningen.

  Da tok Ecuador over kampen fullstendig. Etter drøye timen spilt ble Valencia servert 45 grader, men skjøt rett i blokka. Returen havnet hos Gonzalo Plata, som hamret til på direkten, og ballen suste i tverrliggeren.

  Det ble den største sjansen etter de to målene, og dermed står Nederland og Ecuador med fire poeng hver. Førstnevnte møter Qatar i siste gruppespillskamp, mens Ecuador møter Senegal som fort blir en avgjørende kamp om å gå videre i gruppa.

  Ett stort minus for Ecuador var at toppscorer Valencia satt seg ned og måtte ut på båre like før slutt, hvor han fortvilende holdt seg for øynene.

 • Medier: Neymar mister resten av gruppespillet i VM

  Den brasilianske superstjernen Neymar mister resten av gruppespillet i VM. Det skriver den brasilianske avisen Globo og spanske Marca.

  30-åringen skadet seg i andre omgang i kampen mellom Brasil og Serbia som de gulkledde vant 2-0.

  Neymar hinket da av med drøye ti minutter igjen av kampen, og satt etterpå på benken med drakta over hodet og med is på ankelen.

  – Neymar fikk en slagskade på høyre ankel. Vi begynte med behandling med en gang. Vi må vente 24 til 48 timer for å få et klarere bilde av skaden, forklarte Brasils landslagslege Rodrigo Lasmar på pressekonferansen etter kampen.

  Fredag sier landslagslegen at Neymar er ute til kampen mot Sveits, ifølge nyhetsbyrået AFP.

  – Vi tror at Neymar vil kunne spille videre i VM, sa landslagssjef Tite.

  Det er ikke første gang Neymar blir skadet i VM. På hjemmebane i 2014 fikk han en ryggskade i kvartfinalen mot Colombia.

  Han mistet neste kamp, som endte i et 7-1 nederlag mot Tyskland.

  Neymar med hodet i drakta på benken etter å ha gått ut med skade
  Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Derfor er Qatar-VM omdiskutert 02:43
Neste