Golfkometen Hovland fortsetter storspillet: – Bortimot feilfritt

Viktor Hovland fikk en knallstart på kvalifiseringsturneringen til PGA-touren. 21-åringen er foreløpig på delt førsteplass etter sin første runde.

PGA: Wyndham Championship - Final Round

LEDER: Viktor Hovland spilte meget godt på den første runden i kvalifiseringsturneringen til PGA-touren.

Foto: Rob Kinnan / Reuters

– Det er bortimot feilfritt. Det var en liten glipp på det 14. hullet, hvor det var en liten glipp. Han bommet på et innspill, bortsett fra det var det helt prikkfritt, sier tidligere golfproff Marius Thorp til NRK.

Hovland spilte runden på 64 slag, og er syv slag under par etter sin første runde.

Nordmannen deler førsteplassen sammen med Cameron Percy fra Australia.

På det tolvte hullet fikk Hovland en eagle etter en vanvittig putt.

Laster Twitter-innhold

– Eagle er alltid deilig. Det er viktig på alle baner ute på touren, så er det viktig å ta vare på par fem-hullene. En eagle hjelper alltid for å få momentum og føles alltid godt, sier Thorp.

Må bli blant de 25 beste

Kun én gang endte Hovland over par. Det skjedde på det 14. hullet da han måtte ta til takke med en bogey. Deretter fulgte ham opp med par og tre birdier på rad.

– Jeg har prøvd å bli litt bedre på alle delene i spillet. Jeg prøver å ikke tenke så mye, bare å spille spillet mitt, sier Hovland i et intervju vist på Eurosport.

21-åringen kjemper for øyeblikket om et fast plass på neste sesongs PGA-tour. For å klare det må han bli blant de 25 beste sammenlagt i denne og de to neste kvalifiseringsturneringene.

Thorp

TIDLIGERE PROFF: Marius Thorp vant European Amateur i 2005.

Foto: Alf Ove Hansen / NTB scanpix

Hvis Hovland havner blant de tre beste i denne turneringen, er han sannsynligvis veldig nær en plass på neste års PGA Tour.

– Det er selvfølgelig litt avhengig av hvem som tar andre plasseringer, men en veldig god plassering sender han langt på vei, fastslår Marius Thorp.

Ventura et slag under par

Hovland fikk sitt virkelige gjennombrudd da han i juni ble beste amatør i U.S. Open. Nordmannen endte som nummer tolv i den prestisjetunge turneringen. Uken etter ble han proff.

Kristoffer Ventura, som allerede er klar for neste års PGA Tour, deltar også i turneringen. Han ligger foreløpig på en delt 28.-plass, et slag under par.

Kvalifiseringsturneringen avsluttes søndag.

Siste nytt

 • OL-smell for Djokovic

  Drømmen til tennisstjernen Novak Djokovic om en «Golden Slam» brast da han røk for Alexander Zverev i OL-semifinalen fredag. Kampen endte 6-1, 6-3, 6-1.

  En «Golden Slam» innebærer at spilleren vinner alle fire Grand Slam-turneringene samt OL-gull i løpet av ett kalenderår.

  Ingen andre spillere har klart en «Golden Slam» siden australieren Rod Laver i 1969.

  OL-finalen i den japanske hovedstaden spilles søndag 1. august. Der venter russiske Karen Khatsjanov for Zverev. Det ble klart etter at russeren slo spanjolen Pablo Carreño Busta i strake sett fredag.

  Tokyo Olympics Tennis
  Foto: Patrick Semansky / AP
 • Forlenger unntakstilstanden i Tokyo

  Myndighetene i Tokyo opplyser at perioden med unntakstilstand i Tokyo forlenges ut måneden. Denne skulle opprinnelig vært avsluttet 22. august, samtidig med at OL-ilden slukkes.

  Unntakstilstand er samtidig innført for de fire prefekturer Chiba, Kanagawa, Saitama og Osaka. De tre første ligger i tilknytning til Tokyo.

  Tallet over daglige smittede med koronaviruset i Tokyo viste fredag ellers en liten nedgang fra torsdag. Myndighetene rapporterte om 3300 nye tilfeller.

  Torsdag ble det rapportert om 3865 nye smittetilfeller.

  Virus Outbreak Japan
  Foto: Koji Sasahara / AP
 • Krogh fikk straff: – Helt i svime

  Kristian Krogh Johannesen fikk straffeslag i den andre runden av OL-golfen fredag.

  – Jeg stod over ballen og skulle ta standsen min. Så klarte jeg å komme borti ballen. Jeg rørte ballen uten at det var med vilje. Det var tåpelig av meg, jeg var jo helt i svime da. Det var ikke bra, sier Johannesen til NRK.

  Akkurat nå er OL-golfen utsatt for andre gang i dag. Spillerne tar nå kvelden i Tokyo, og fortsetter natt til lørdag norsk tid. Utsettelsen kommer rett etter at Johannesen hadde fått to birdier på rad. Nordmannen ligger foreløpig ett slag under par i dag. Han er på par totalt, etter 14 spilte hull av den andre runden.

  Golf - Men's Individual - Final - Round 1
  Foto: Murad Sezer / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal