Hopp til innhold

Horgmo satset alt på supertrikset: - Den satt!

I fjorårets X Games ble Torstein Horgmo historisk ved å bli den første som tok en Triple Cork i konkurranse. I natt gjorde han det igjen.

Video Horgmo med sølv i X Games

Horgmo med sølv i X Games

– Den satt! Jeg måtte bare fullføre den, sier en strålende fornøyd Torstein Horgmo til NRK.

Natt til lørdag tok han sølv i Big Air-konkurransen i X Games bak Mark McMorris.

Likevel var det nordmannen som kanskje imponerte aller mest i X Games. Han gjennomførte nemlig en perfekt backside triple cork (trippel salto med skru) - på fjerde forsøk.

– Konkurransen var vel egentlig ferdig, men jeg måtte prøve. Den satt her, sier en strålende fornøyd Torstein Horgmo til NRK, og banker på hjertet.

Tok trikset i fjor

I fjorårets utgave av den prestisjefulle konkurransen satte han nemlig historiens første triple cork i konkurranse, og vant X Games.

Den gang falt han stygt tidlig i konkurransen, og hadde hodesmerter da han avgjorde med supertrikset. Og selv om Horgmo selv ikke var fornøyd med trikset i fjor, fikk han umiddelbart en form for kult-status i snowboard-miljøet etter stuntet.

Likevel har det i etterkant vært snakket mye om at trikset neppe var noen ren triple cork, men i stedet en slags triple flip.

Derfor var Horgmo innbitt på å gjøre trikset helt perfekt i år.

I løpet av de 15 minuttene utøverne har til rådighet hadde han flere mislykkede forsøk. Men i konkurransens siste sekund klarte han endelig trikset som ingen andre enn ham hadde klart før i dag.

Da tok det fullstendig av blant publikum – og dommerne. Horgmo fikk maksimale 50 poeng for trikset.

Holdt bare til sølv

Men på tross av det perfekte trikset, ble det «bare» sølv til Horgmo i år. Tidligere i konkurransen fikk nemlig Mark McMorris 49 poeng da han ble historiens andre som gjennomførte en tirple cork i konkurranse.

Og siden det er de to beste hoppene i konkurransen som er tellende for sluttresultatet, ble det til slutt McMorris som vant.

– Jeg er utrolig fornøyd. Dette er jo galskap, og det kunne gått begge veier i dag. Torstein kunne vunnet, men det var jeg som vant. I morgen er det slopestyle, sier vinner Mark McMorris til NRK.

Tøff løype

At de to beste gjorde nettopp dette trikset akkurat her imponerte også de andre utøverne.

– Jeg skjønner ikke at gutta går for det trikset på dette hoppet. De er helt ville, sier norske Ståle Sandbech til NRK.

I Aspen har nemlig arrangørene laget et hopp med en gigantisk «kul» som stikker to meter høyere enn selve hoppkanten. Det gjør at utøverne får lite luft, og de trenger dermed stor fart for å være sikret å hoppe langt nok.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal