Hopp til innhold

Tok telling før trippel

Torstein Horgmo opplevde kraftige migreneanfall, trolig utløst av en hjernerystelse, bare minutter før han leverte sitt historiske snowboardtriks.

Video Horgmo først i verden

Se Torstein Horgmos historiske trippeltriks her.

Horgmo brøt en vanvittig barriere i snøbrettverden da han som første utøver gjennom tidene utførte en såkalt "triple cork" under X-games natt til lørdag.

Bragden blir ikke mindre av dramaet som utspilte seg mellom det første og andre forsøket.

Bare minutter før han gjennomførte den triple saltoen med rotasjoner, fikk nordmannen nemlig et akutt migreneanfall.

- Jeg har alltid slitt ned migrene, men i går kom det kraftigere enn noen gang. Det likte jeg ikke, sier Horgmo til NRK.

Trolig hjernerystelse

Etter konkurransen ble snøbrettstjernen undersøkt av legene, og nå viser det seg at han trolig hadde pådratt seg en liten hjernerystelse i sitt første forsøk.

Les: Horgmo etter superhoppet: - Det var et publikumsfrieri

Horgmo falt stygt i første forsøk, og slo bakhodet i bakken. Mange fryktet for ribbeina, og at han samtidig hadde hoppet seg ut av søndagens slopestylefinale. Men han kom raskt på beina, og satte kursen mot toppen.

Horgmo innrømmer at han kjente fallet på hele kroppen før han satte utfor. Men om hodet snurret og blikket var slitent på toppen, mobiliserte 23-åringen all konsentrasjon - og oppfylte drømmen.

- Det jeg gjorde i går var nok noe av det minst strukturerte jeg har gjort, og det dummeste i hele mitt liv, men jeg hadde jo så veldig lyst til å gjøre det, sier Horgmo.

Video Horgmo landet trippel kork som førstemann i verden

Se intervjuet med Torstein Horgmo etter seieren.

Tok telling på ny

Bare minutter etter superhoppet tok 23-åringen telling på ny, og ble plutselig sittende midt på arenaen med personer fra arrangørens medisinske apparat.

Men, etter å ha blitt ført bort og fått en rask kontroll hos legene, entret Horgmo igjen arenaen, og takket folk for støtten.

- Adrenalinet pumpet etter fallet, men nå kjenner jeg at smertene begynner å melde seg, sa han etter at gullmedaljen var sikret.

Kjørte med ribbeinsbrudd

I tillegg til at han måtte håndtere smertene fra hodeskaden og den påfølgende migrenen, kjørte Horgmo med ribbeinsbrudd.

Snowboardforbundets presseansvarlig presseansvarlig Marianne Hauknes sier til NRK.no at han kjørte med store smerter.

– Torstein fikk et ribbeinsbrudd i Oslo i romjula. Han kjøre på rails (rekkverk, red. anm.) mens han ble filmet, men falt ned og fikk en trykk mot brystkassa.

Forrige helg kjørte han et Dew Tour-renn (tilsvarende World Cup, red. anm.), hvor det var tydelig for alle at han hadde smerter. Likevel vant han.

– Torstein er en tøffing som ikke griner på grunn av smerter. Det sier noe om den enorme viljestyrken han har, sier Hauknes.

– Kjørte han med smerter under rekord-runet også?

– Ja. Det tar tid før ribbeinsbrudd leges. Han prøvde flere ganger å sette triple corken, før han fikk det til i det siste minuttet av de 15 minuttene han hadde til rådighet.

Torstein Horgmo

Horgmo feirer etter trippeltrikset.

Foto: RJ SANGOSTI / Ap

Kom tilbake etter ryggbrudd

I 2007 brakk Torstein Horgmo ryggen under Burton European Open, men var tilbake på brettet allerede etter fire måneder.

Horgmo er kjent for å ha gjort verdens største frontside 1080 i konkurranse under Oakley Style Wars i Australia høsten 2007.

Per nå er det ingenting som tyder på at han ikke stiller til start også i søndagens slopestylefinale. Da kanskje som større favoritt en noengang.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Sportsnyheter

Tar æren for gedigen Selnæs-tabbe: – Den er jeg veldig fornøyd med

Det gikk fullstendig galt for Rosenborg-veteran Ole Selnæs foran et fullsatt Lerkendal. Etter Selnæs-tabben gikk det fra vondt til verre for Rosenborg mot ustoppelige Bodø/Glimt.

Siste nytt

  • Norske seilere viste storform

    Mina Mobekk og Line Flem Høst sørget for norsk 2.- og 3.-plass i OL-klassene brettseiling og laser i verdenscupen i Hyères i Frankrike denne helgen.

    Mobekk konkurrerte i brettseiling og sikret 2.-plass, mens Høst sikret bronsen i laser. Det er årsbeste for Høst denne sesongen.

    – Vi har ett sterkt lag som er godt forberedt til årets høydepunkt, sommer-OL i Paris. Det kommer til å bli noen spennende uker i Marseille der seilingen skal foregå. Verdenscupregattaen i Hyères var svært krevende med skiftende forhold – fra vindstille til Mistral-vind (40 knop). Våre norske seilere taklet det uforutsette godt og er på vei mot sine beste prestasjoner, sier sportssjef i Norges Seilforbund Eirik Verås Larsen.

    Sommer-OL i Tokyo 2021
    Foto: Heiko Junge / NTB
  • Juel og Solbakken sikret femteplass i ro-EM

    Den norske duoen i dobbeltsculler endte på 5.-plass i en finale der rumenske Andrei-Sebastian Cornea og Marian Enache vant suverent.

    Tyskland tok sølv og Italia bronse. Det skilte vel elleve sekunder opp til seierspallen for Juel og Solbakken.

    De forsøker å feste grepet om den norske OL-plassen i dobbeltsculler foran lekene i Paris. Oscar Helvig og Kristoffer Brun kvalifiserte inn den norske båten, og per nå er det et jevnt løp mellom de to roduoene om hvem som skal til OL.

    I verdenscupregattaen i Varese tidligere i måneden var Juel/Solbakken sju tidels sekund raskere enn Helvig/Brun da de norske båtene var i samme oppsamlingsheat.

    (NTB)

    Iuel og Solbakken
    Foto: Norges Roforbund
  • Helseth og Kavlie viste storform før OL: – De seiler opp som en av favorittene

    Thea Helseth og Inger Seim Kavlie sikret historisk EM-gull i dobbeltsculler-klassen i Ungarn.

    – De seiler opp som en av favorittene i OL, kommenterte Pål Thomassen for NRK.

    – Det var strålende, helt utrolig. Jeg sitter med en klump i halsen, dette har vi ventet på i 20 år, sa ekspertkommentator Lars Bjønness.

    Duoen åpnet sterkt og var elleve hundredeler bak Litauen ved 500 meter. Romania fulgte like etter. Disse tre nasjonene fulgte hverandre tett gjennom hele løpet. Norge fikk imidlertid en halv båtlengde ned til Litauen da det nærmet seg 1500 meter.

    De holdt avstanden og rodde inn til historisk seier, 2 sekunder foran Litauen. Romania sikret bronse.

    De norske jentene slo Romania i forsøksheatet og gikk direkte til finalen. Romania har ikke har blitt slått siden 2019.

    Jenny Rørvik, som har rodd sammen med Helseth i to år, måtte imidlertid bli hjemme etter at landslagssjefen bestemte seg for å splitte duoen. Dette ble gjort for å finne den beste båten til OL i Paris.

    – All ære til treneren og de andre som turte å ta den litt tøffe avgjørelsen om å splitte en båt som ble nummer to i verdenscupen, og prøve en ny båt her. Det står det all respekt av, sier Bjønness.

    Roforbundet har ikke tatt ut utøverne ennå. I forkant av EM uttalte forbundet at det skulle sende de utøverne «med størst prestasjonspotensial i form av plassering i OL/PL i Paris»

    Kavlie og Helseth
    Foto: Norges Roforbund

Sendeplan

Kl. Program Kanal