Hoppsjefen: – Han var en ganske dårlig skihopper

FALUN/OSLO (NRK): Clas Brede Bråthen mener de fleste nordmenn som har konkurrert med verdensmesteren har slått han.

Rune Velta

I dag ble han både verdensmester og båret på gullstol av lagkameratene. Men skal vi tro hoppsjef Clas Brede Bråthen er det mange norske hoppere som har slått Rune Velta.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Clas Brede Bråthen

HOPPSJEF: Clas Brede Bråthen.

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

– Rune var ikke noe barnestjerne, han. Han var en ganske dårlig skihopper. Det er mange skihoppere hjemme i Norge som kan si «han har jeg slått». De fleste som er like gamle som Rune kan si det.

Ordene kommer fra hoppsjef Clas Brede Bråthen. Han er veldig imponert over Rune Veltas utvikling som skihopper.

– Det er mange som bruker energi på å si at de vil bli verdensmester, men Rune gjør det faktisk. Han gjør den jobben som trengs.

– Har fått selvtillit

Landslagstrener Alexander Stöckl mener eleven har gjort store framskritt under hans ledelse.

– Rune er veldig fokusert, og han har jobbet veldig hardt. Han har økt kompetansen sin betraktelig de siste tre årene.

– Han har fått selvtillit, var godt forberedt og på riktig vei. Teknisk sett var dette en veldig bra prestasjon og et fantastisk øyeblikk. Gratulerer Rune Velta. Dette var utrolig fortjent, sier Stöckl til NRK.

– Har en enorm fysikk

Verken tidligere eller nåværende lagkamerater er overrasket over at Velta endelig tok steget helt opp på seierspallen i dag.

– Rune er den av oss som har best fysikk. Når han får brukt den fysikken riktig, så blir han omtrent uslåelig. Det viste han i dag, sier Anders Bardal til NRK.

– Han har vist maks innsats hver bidige dag i mange år og får lønna si her i Falun. Jeg innrømmer at det kom en tåre under nasjonalsangen - det var utrolig stort å se Rune motta hyllesten, sier NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen.

– Han har hatt et enormt potensial og en vanvittig fysikk. Det har sittet mellom ørene, og nå har han fått kontroll på det hopptekniske, hyller den tidligere lagkameraten.

– Målet siden Rune var åtte år gammel

Einar Velta

PAPPA: Einar Velta har trent Rune siden han var åtte år gammel.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

Etter at sønnen hadde blitt intervjuet av hele presse-Norge oppdaget Rune Velta faren sin på utsiden av et gjerde. Han løp mot ham, og kastet seg rundt halsen hans før han måtte haste videre. Tilbake stod Einar Velta tårevåt og rørt.

– Dette er det største jeg har opplevd. Jeg har vært med Rune hele tiden siden han var åtte år gammel, og dette har vært målet hele tiden. Det er veldig uvirkelig når vi først har kommet hit, sier han til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Frankrike banka Island

  Frankrike slo Island 4-0 heime i Paris i kveld. Samuel Umtiti scora i første omgang, og Olivier Giroud, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann etter pause.

  Girezmanns scoring var Frankrikes landslagsmål nummer 1500 i historia.

  Antoine Griezmann
  Foto: Michel Euler / AP
 • England snudde og vann stort

  Etter å ha kome under tidleg, slo England Makedonia 5-1 borte, og har dermed scora ti mål på sine to første EM-kvalik-kampar.

  Ross Barkley assisterte eitt og scora to mål. Michael Keane scora det første, Harry Kane og Raheem Sterling dei to siste.

  Ross Barkley
  Foto: Darko Vojinovic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal