Mens hopperne nyter fantastisk stemning på hopparenaer som Zakopane, Planica og ikke minst under de tradisjonelle hoppuke-rennene, sliter Norge med å gjenskape den samme stemningen.
Arrangørene av Holmenkollenrennet spurte derfor hopperne om hva arrangørene kan gjøre for å trekke til seg tilskuere.
– På alle idrettsarrangement bør det være ølservering, sier Tom Hilde til NRK.
– Det høres gjerne dumt ut, men det blir jævla mye morsommere for oss hoppere når det er leven rundt oss.
Vil satse på familien
Rennledelsen i Holmenkollen ønsker derimot ikke å åpne for alkohol.
– Den rammen som har vært med familiedag med foreldre og unge som kommer til Kollen, så synes jeg det er fint uten alkohol, sier rennleder Per Elias Kalfoss til NRK.
– Jeg mener det beste innspillet var Bjørn Einar Romørens om å få en renntavle hvor det står hvor langt neste hopper må hoppe, for å slå den som leder.
- Les også:
– Alkohol må til
Tom Hilde mener Norge på sin side må lære av de store publikumsfestene i mellom-Europa.
– Det bør det alltid være alkohol i hoppbakker. Når du ser nedover i Europa hvordan det slår an der, så er det ikke noe hemmelighet at folk blir litt løsere i snippen av alkohol.
– Da blir det mer leven i bakken og da er det mer moro for oss å hoppe, poengterer Asker-hopperen.
– Publikum har alltid fått i seg noe alkohol under disse arrangementene. Det er vel bare i Norge de ikke har fått i seg noe, mener han.
– Alkohol må til
Han trekker kun frem stemningen under i Holmenkollen-VM i år, og et verdenscuprenn i Vikersund som gode eksempler på leven i Norge. Da var det også flere øltelt i forbindelse med Vikersund-arrangementet.
– Det var sikkert derfor var det så bra, sier han.
24-åringen får også støtte av lagkamerat Johan Remen Evensen.
– Litt alkohol må nok til for å lage ordentlig god stemning, dessverre.