Hopp til innhold

Holund får verdenscupdebut i randonee

Langrennsløper Hans Christer Holund (34) prøver seg i randonee når det arrangeres verdenscupfinale i skigrenen i Tromsø i april.

Det kommer fram av en uttaksmelding fra Norges Skiforbund. Holund er en av 16 norske utøvere som skal delta i verdenscupuken i Tromsø.

Lyn-løperen deltar i klassen vertikal, som er et rent motbakkeløp. Det skal også konkurreres i blandet stafett, individuelt og sprint. (NTB)

Holmenkollen skifestival 2023
Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sportsnyheter

Everton

Absurd hendelse i nedrykksdrama: – Biter han ikke, da?

Med nød og neppe unngikk Everton en krisesesong og skal også spille Premier League neste sesong. I jubeleuforien ble også en glefsesituasjon og bitespekulasjoner heftig diskutert.

Siste nytt

 • AIK-sjef går av etter skandalederby

  Den sportslige krisen i AIK har fått sine første konsekvenser. Manuel Lindberg er ferdig i jobben som klubbens administrerende direktør.

  Han valgte selv å gi seg etter søndagens 0-1-tap borte mot Djurgården. Stockholmsderbyet bød på skandalescener og nesten en time lang stopp i spillet.

  – Jeg tar mitt ansvar som en del av situasjonen, og jeg har derfor valgt å tre til side. Å bli værende som administrerende direktør gagner ikke klubben akkurat nå, sier Lindberg i en pressemelding.

  AIK har kun vunnet én av ti kamper i Allsvenskan denne sesongen. Laget ligger nest sist på tabellen med seks poeng.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB
 • Norsk åpningstap i VM i paraishockey

  Norge hang lenge godt med før Tyskland koblet grepet og vant 5-3 i premierekampen i VM i paraishockey.

  Det norske laget utlignet til 1-1 i første periode, men to raske mål mot slutten av den andre ga et overtak tyskerne aldri mistet. Rett etter den siste pausepraten økte de ledelsen ytterligere.

  Ola Øiseth styrte inn to kjappe reduseringer og tente et poenghåp, men Norge kom ikke nærmere enn 3-4. En tysk scoring i sluttsekundene fjernet all tvil.

  Audun Bakke gjorde Norges første mål i søndagens kamp. Statistikken viste at nordmennene hadde 22 skudd på mål mot tyskernes 17.

  Verdensmesterskapet i paraishockey spilles i canadiske Moose Jaw.

  Norge har igjen puljeoppgjør mot Kina mandag og Italia onsdag. De to beste lagene fra gruppe B går til første utslagsfase, mens de to siste spiller om 7.-plassen. Tsjekkia, USA, Canada og Sør-Korea utgjør gruppe A.

 • Ruud møter tenniskompis i Roland-Garros: – En av få spillere jeg kan ta en middag med

  Casper Ruud møter Elias Ymer i 1. runde av Roland-Garros. Svensken er en av få konkurrenter han tilbringer tid med utenfor tennisbanen.

  – Det blir morsomt. Vi kjenner hverandre ganske godt og har trent litt med hverandre opp gjennom årene, sier Ruud til NTB om sin skandinaviske motstander.

  24-åringen har tidligere uttalt at han ikke ønsker å være for tett på sine rivaler. Ymer er et unntak.

  – Vi er gode venner utenfor banen. Han er en av de få spillerne som jeg føler at jeg har en bedre relasjon med, og som jeg kan dra ut å ta en middag med. Vi har gjort det ett par ganger, og han er en av få spillere jeg gjør sånt med, forteller Ruud.

  Ymer er nummer 155 på ATP-rankingen. 27-åringen tapte ikke ett eneste sett i løpet av de tre kvalifiseringsrundene han måtte gjennom for å delta i Grand Slam-turneringen. Det er første gang siden 2018 at svensken er en del av hovedtablået i Roland-Garros.

  Casper Ruud og svenske Elias Ymer
  Foto: LUKAS HUTER / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
NRK forklarer: Rasismeskandalen i Spania 02:41
Neste