Hopp til innhold

Sportsnyheter

Northug i brytekamp med svenske da Klæbo vant suverent: – Måtte bare få ham unna

Johannes Høsflot Klæbo tok sin 18. seier for sesongen og avgjorde verdenscupen i suveren stil. Adskillig mer dramatisk var Even Northugs vei til seierspallen.

Siste nytt

 • Analyseselskap om kampfiksing: Stor økning av «mistenkelige» kamper

  Onsdag formiddag kom Sportradar Integrity Services med en fersk rapport som viser en betydelig økning i mistenkelige kamper.

  Rapporten viser en økning på 34% i 2022.

  Sportradar Integrity Services er verdens ledende leverandør av integritetstjenester til sport, med kunder inkludert UEFA, FIA, Major League Baseball og NBA. Universal Fraud Detection System (UFDS) startet opp i 2005.

  I 2022 var det 1212 mistenkelige kamper, noe som er det høyeste noen sinne.

 • Tåke skaper trøbbel for alpin-NM – dagens renn utsatt

  Tett tåke i Trysil skaper utfordringer for arrangøren av alpin-NM. Dagens utforrenn for kvinner og menn er utsatt.

  Det opplyser pressesjef Kjell Aurmo til NTB.

  Opprinnelig skulle mennenes utfor vært i gang klokken 9 og kvinneutforen senere på dagen onsdag. Like etter klokken 11 ble det besluttet at også Kajsa Vickhoff Lie og de andre må vente.

  Endringene i programmet de neste dagene er ikke avgjort (NTB).

 • Fullt fluorforbud i langrenn og skiskyting fra 2023/24-sesongen

  Det blir helt forbudt å bruke fluorholdig skismøring i internasjonale konkurranser underlagt både Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) og Det internasjonale skiskytterforbundet (IBU). Det melder forbundene i hver sin pressemelding.

  Dermed vil det bli ulovlig å bruke fluorsmøring i idretter som langrenn, skiskyting, kombinert og alpint.

  – Jeg føler meg trygg på at vi vil være fluorfrie neste sesong, og så er de utfordringene vi står overfor store og da må vi jobbe med IBU og FIS for å finne en arbeidsmodell for at vi sammen takler de utfordringene som kommer, sier skiskytternes smøresjef Tobias Dahl Fenre.

  – Hvilke utfordringer?

  – Det handler om at det er et helt nytt system, og et kontrollsystem som har vist seg over tid at er komplisert å ha kontroll på. Vi vil få en rask utvikling når alle prøver å finne en løsning på å smøre fluorfritt. Vi klarer ikke å trene eller teste dette ordentlig før vi står i den faktiske, fluorfrie hverdagen. Da må vi være forberedt på utfordringer vi ikke er 100 prosent klare for nå, fortsetter Fenre.

  FIS trekker frem helserisikoen og effektene på miljøet som årsakene til at de ønsker et forbud.

  De opplyser videre at det vil bli gjennomført testing under store arrangementer som verdenscup, VM og junior-VM for å forsikre seg om at ingen ski har fluorsmurning under seg. På mindre arrangementer blir det gjort stikkprøver.

  FIS og IBU har jobbet sammen med å utvikle en testmetode for å avsløre om noen bruker fluor.

  – Vi er fornøyd med at vi nå kan innføre et fluorforbud på tvers av alle store konkurranser, sier visepresident i FIS, Roman Kumpost.

  Forbudet trer i kraft fra 2023/24-sesongen

  Verdenscup langrenn, sprint prolog og finaler i World Cup Drammen
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Femmilas historie: Brekker seg av gammelt smøretriks 02:59
Neste