Hopp til innhold

Hoel historisk i Reistadløpet - vant med blanke ski

Johan Hoel har aldri vunnet et løp i Ski Classics før lørdag. Da vant han det 50 kilometer lange Reistadløpet fra Setermoen til Rustahøgda i Troms.

Ikke bare var det Hoels første seier, det var også første gang i historien at noen vinner det knallharde løpet på blanke ski.

Før start fikk nettopp Hoel spørsmål om det ikke var umulig å vinne med blanke ski. Da svarte han:

– Det er det. Det er et lite håp om at noen kan vinne på blanke ski. Men om jeg går med festesmøring, har jeg ikke sjanse på Martin eller Erik Valnes uansett, eller Augdal. Det er et lite håp ved å stake, og ikke mulig ved å gå med feste.

Likevel vant han altså i spurten mot Martin Löwstrøm Nyenget og Eirik Sverdrup Augdal.

– Jeg har drømt om å være den første som vinner dette løpet på blanke ski. Det har vært en ekstra gulrot ved dette løpet. Jeg følte meg veldig sterk opp der, sier Hoel etter løpet.

Johan Hoel
Foto: NTB

Siste nytt

 • Viking-kapteinen hyller ungguttene

  Viking har fått heng på tabellteten og tok sin annen strake seier i eliteserien, og med 3-0 stoppet de formsterke HamKams videre poengfangst i mai.

  Det var Vikings to unge midtbanespillere Sondre Auklend (2) og Simen Kvia-Egeskog som scoret målene i den fortjente seieren.

  – En veldig god fotballkamp fra vår side. Vi kontrollerte det meste, og vi skapte mange gode sjanser, sa Viking-strategen Zlatko Tripic som var fornøyd med sine to unge lagkamerater.

  – Utrolig bra at det endelig løsner for dem denne sesongen. De utfordrer seg selv. Sykt gøy at de avgjør kampen i dag, sa Tripic. (NTB)

  jcpe0hQ3Nfo
  Foto: NTB
 • Brynhildsen scoret og vant seriegull

  Brøndby snublet mot AGF i den siste serierunden. Det gjorde også Ola Brynhildsens Midtjylland, men reiste seg i tide og tok et avgjørende poeng mot Silkeborg.

  Midtjylland kunne dermed juble for klubbens fjerde seriegull og det første siden 2019/20-sesongen. I tillegg til Brynhildsen er også Arne Sandstø i trenerteamet til den danske klubben. Han gikk til Midtjylland i fjor sommer etter sju år i Jerv.

  Brynhildsen utlignet til 2-2 før tidligere eliteseriekjenning Aral Simsir satte inn 3-2. Silkeborg utlignet til 3-3, men det betød ingenting ettersom Brøndby tapte 2-3 for AGF. (NTB)

  Ola Brynhildsen
  Foto: NTB
 • Odd stoppet marerittrekken

  Odd kunne endelig juble for seier da de vant 2-1 hjemme over Lillestrøm i Eliteserien søndag ettermiddag.

  Dermed endte de rekken på seks strake kamper uten seier. Sist de vant, var utrolig nok borte mot Molde 17. april. Siden det er fasiten to uavgjort og fire tap.

  Lillestrøm har på sin side vært fryktelig ustabile den siste tiden og har vunnet og tapt annenhver gang i sine seks siste kamper. Søndagens fiasko gjorde riktignok at de nå står med to strake tap.

  Klubbenes svake prestasjoner gjør at Lillestrøm ligger helt nede på 13.-plass, mens Odd har plassert seg tre hakk over på tabellen. (NTB)

  LV79lgIPF9g
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal