Kristoffersen på pallen igjen: – Dette er jeg veldig happy med

SANTA CATERINA/OSLO (NRK): Henrik Kristoffersen fortsetter fremgangen i verdenscupen, men denne gangen var det rivalen Marcel Hirscher som trakk det lengste strået.

Henrik Kristoffersen

BARE NESTEN: Henrik Kristoffersen kjørte inn til 2.-plass i Santa Caterina.

Foto: ALESSANDRO GAROFALO / Reuters

– Man kan ikke forvente å vinne hvert renn, så dette er jeg veldig happy med, sier Kristoffersen, som endte på 2.-plass i Santa Caterina.

Kristoffersen var også nest raskest i første omgang. Kun sju hundredeler skilte nordmannen og den russiske lederen Aleksandr Khorosjilov.

Marcel Hirscher fikk imidlertid sin revansj over nordmannen denne gangen. Østerrikeren har blitt utklasset av Kristoffersen tidligere i sesongen, noe han har satt lite pris på.

Marcel Hirscher

– God følelse å slå Henrik, sier Marcel Hirscher.

Foto: Alessandro Trovati / Ap

Under slalåmrennet i Madonna var Hirshcer også nær ved å få en drone i hodet.

– Det handler ikke om å slå Henrik, men om å slå tider. Det gir likevel en god følelse å slå den beste slalåmkjøreren denne sesongen, sier Hirscher.

– Kjørte det jeg kunne

Hirscher lå på 3.-plass etter 1. omgang og leverte en knallsterk 2. omgang. Nordmannen fulgte opp med svært god kjøring i finaleomgangen, men denne gangen var Hirscher for sterk.

– Jeg tror han har jobbet litt i det siste, sier Kristoffersen om konkurrenten.

Dermed endte Henrik Kristoffersen på 2. -plass denne gangen - 21 hundredeler bak alpinlegenden. Aleksandr Khorosjilov endte på 3.-plass.

– Jeg prøvde å pushe hele veien og følte at jeg kjørte det jeg kunne, sier han om 2. omgangen.

Henrik Kristoffersen i andre omgang.

Imponerende sesong

21-åringen kan med onsdagens pallplassering se tilbake på en fantastisk sesongstart. Han vant de de to første slalåmrennene i verdenscupen denne sesongen. I tillegg har han også to pallplasseringer i storslalåm fra Beaver Creek og Alta Badia.

– Det er en god start, kommenterer Kristoffersen.

Det gikk ikke like godt med de andre norske deltagerne. Sebastian Foss Solevåg lå på sjuendeplass etter første omgang, 72 hundredeler bak teten.

Sunnmøringen, som har kjørt ut i de to siste rennene, var muligens litt forsiktig i 2. omgang denne gangen og greide ikke å kjøre seg opp. Til slutt endte han på 10.-plass.

Haugen fulgte ikke opp

Leif Kristian Haugen imponerte fra startnummer 41 i 1. omgang. 28-åringen kjørte inn til en tiendeplass, 99 hundredeler bak teten. Haugen greide dessverre ikke å følge opp den gode kjøringen i 2. omgang og falt til en 20.-plass.

Jonathan Nordbotten ble nummer 34 i 1. omgang og fikk dermed ikke kjøre 2. omgang. Jonas Lysdahl kjørte ut.

Hirscher vant dagens løp. Se andre omgang her.
Se Henrik Kristoffersens første omgang her. Komm.: Thomas Lerdahl og Bjarne Solbakken.

Siste nytt

 • Kamara scoret i Galaxy-seier

  Ola Kamara scoret et av målene da LA Galaxy slo Minnesota United FC 3-1 i Major League Soccer søndag kveld. Zlatan Ibrahimovic scoret det førte målet til Los Angeles-laget. Galaxy er nå bare én seier fra å sikre plassen i sluttspillet.

  Fotball-landskamp menn (privatlandskamp) Norge - Panama.
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Raikkönens første siger på fem år

  Kimi Raikkönen vann US Grand Prix i Austin i kveld og tok sin første formel 1-siger sidan 2013. Det innebar også at Lewis Hamilton enno ikkje har sikra seg årets VM-tittel. Hamilton enda på tredjeplass i dag, også slått av Max Verstappen.

  Kimi Raikkönen
  Foto: Darron Cummings / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag