NRK Meny
Normal

Het Hergeirsson forbannet på kald intervjusone

GÖTEBORG (NRK): Mens de norske spillerne fortalte hvordan de opplevde semifinaledramaet, delte Thorir Hergeirsson ut boblejakker.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

OPPGITT: Thorir Hergeirsson var engasjert på sidelinjen under semifinalen mot Frankrike - og etterpå.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Islendingen reagerte voldsomt på at var det for kaldt i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium etter semifinalen. Alle spillerne skal ifølge reglementet passere journalistene, og de gjør også unna eventuelle intervjuer før de har skiftet og dusjet.

Kombinasjonen svett og varm kropp, lite klær, kald luft og gjennomtrekk fikk Thorir Hergeirsson til å rase. Han frykter sykdom inn mot finalen søndag.

– De står og blir intervjuet i en ishall. De er nesten nakne. Hva er dette? sa en sint landslagssjef til en EHF-funksjonær, ifølge TV 2.

Hverken TV 2 eller NRK fikk noe TV-intervju med Hergeirsson etter semifinalen. Han gikk istedet rundt med boblejakker til de norske spillerne.

Les også: Solberg i superform sendte Norge til semifinale: – Hun står som en dronning

Varmeovner

Også pressesjef Halvor Lea reagerte på gjennomtrekk i intervjusonen. Resultatet ble at arrangøren dro frem to varmeovner.

På vei tilbake i garderoben, stoppet Hergeirsson ved den skrivende pressen. På spørsmål fra Nettavisen fortalte treneren hvordan han opplevde forholdene i Scandinavium - som til daglig er hjemmebanen til ishockeylaget Frölunda.

– Hvem skal ta ansvar for helsen til spillerne? Vi står i en ishall. Dette er slett håndverk!

kaldt i pressesonen

KJØLIG: To varmeovner ble plassert i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

Den norske ledelsen varsler at de kommer til å ta opp temperaturen i pressesonen med arrangøren. Lea forteller at dette ikke er første gang landslaget opplever at pressesonen blir lagt til det de opplever som et uegnet sted.

Sint - og rolig

Bortsett fra utbruddene mot kulden var Hergeirsson roen selv. Det hadde ikke vært mulig å gjette at treneren kom rett fra et semifinaledrama med snaue 10.000 tilskuere.

– Det er viktig å beholde roen når det koker. Stressede trenere får stressede spillere. Det er vitenskapelig bevist. Jeg er så inne i kampen at jeg ikke får med meg noe av det som skjer utenfor, sier Hergeirsson til NRK.

– Det er forskjell på dette og 50 tilskuere i Bækkelagshallen?

– Jeg hører jo det er folk her, men får ikke med meg det andre. Bare det som skjer på banen.

– Blir Nederland en tøffere utfordring enn Frankrike?

– Det er alltid neste kamp som er tøffest, svarer den sindige islendingen.

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: NM-kveld