Het Hergeirsson forbannet på kald intervjusone

GÖTEBORG (NRK): Mens de norske spillerne fortalte hvordan de opplevde semifinaledramaet, delte Thorir Hergeirsson ut boblejakker.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

OPPGITT: Thorir Hergeirsson var engasjert på sidelinjen under semifinalen mot Frankrike - og etterpå.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Islendingen reagerte voldsomt på at var det for kaldt i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium etter semifinalen. Alle spillerne skal ifølge reglementet passere journalistene, og de gjør også unna eventuelle intervjuer før de har skiftet og dusjet.

Kombinasjonen svett og varm kropp, lite klær, kald luft og gjennomtrekk fikk Thorir Hergeirsson til å rase. Han frykter sykdom inn mot finalen søndag.

– De står og blir intervjuet i en ishall. De er nesten nakne. Hva er dette? sa en sint landslagssjef til en EHF-funksjonær, ifølge TV 2.

Hverken TV 2 eller NRK fikk noe TV-intervju med Hergeirsson etter semifinalen. Han gikk istedet rundt med boblejakker til de norske spillerne.

Les også: Solberg i superform sendte Norge til semifinale: – Hun står som en dronning

Varmeovner

Også pressesjef Halvor Lea reagerte på gjennomtrekk i intervjusonen. Resultatet ble at arrangøren dro frem to varmeovner.

På vei tilbake i garderoben, stoppet Hergeirsson ved den skrivende pressen. På spørsmål fra Nettavisen fortalte treneren hvordan han opplevde forholdene i Scandinavium - som til daglig er hjemmebanen til ishockeylaget Frölunda.

– Hvem skal ta ansvar for helsen til spillerne? Vi står i en ishall. Dette er slett håndverk!

kaldt i pressesonen

KJØLIG: To varmeovner ble plassert i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

Den norske ledelsen varsler at de kommer til å ta opp temperaturen i pressesonen med arrangøren. Lea forteller at dette ikke er første gang landslaget opplever at pressesonen blir lagt til det de opplever som et uegnet sted.

Sint - og rolig

Bortsett fra utbruddene mot kulden var Hergeirsson roen selv. Det hadde ikke vært mulig å gjette at treneren kom rett fra et semifinaledrama med snaue 10.000 tilskuere.

– Det er viktig å beholde roen når det koker. Stressede trenere får stressede spillere. Det er vitenskapelig bevist. Jeg er så inne i kampen at jeg ikke får med meg noe av det som skjer utenfor, sier Hergeirsson til NRK.

– Det er forskjell på dette og 50 tilskuere i Bækkelagshallen?

– Jeg hører jo det er folk her, men får ikke med meg det andre. Bare det som skjer på banen.

– Blir Nederland en tøffere utfordring enn Frankrike?

– Det er alltid neste kamp som er tøffest, svarer den sindige islendingen.

Siste nytt

 • Målløst i Tuchel-debut

  Thomas Tuchel ble bekreftet som ny Chelsea-manager tirsdag. Allerede dagen etter sto han på sidelinja og ledet sin første kamp.

  Chelsea har slitt tungt den siste tiden under Frank Lampard. Det samme hadde onsdagens motstander Wolverhampton.

  I onsdagens oppgjør klarte ingen av lagene å finne nettmaskene og dermed endte det 0–0 på Stamford Bridge.

  Tuchel
  Foto: Frank Augstein / AFP
 • Verdenscuphelg avlyst

  Utenlandske idrettsutøvere kan ikke regne med å få slippe inn i Norge med de strengere innreisereglene regjeringen presenterte onsdag.

  Det skulle i utgangspunktet arrangeres hopp- og kombinertrenn i Lillehammer helgen 12.-14. februar. Det kan president i Skiforbundet, Erik Røste, bekrefte at ikke blir noe av.

  – Det er fortsatt en stund til verdenscuphelgene i mars, men verdenscuphelgen som vi skulle ha i midten av februar må vi nå gå til FIS og si at vi ikke kan arrangere, sier Røste.

  – Vi som alle andre håper at reglene som regjeringen setter nå skal få smittesituasjonen til å endre seg, også forholder vi oss til de reglene som blir satt.

  Fredag åpnet regjeringen, mot Helsedirektoratets anbefaling, for at det kan gjøres unntak fra karantenebestemmelsene slik at det kan arrangeres en rekke verdenscuprenn i Norge i februar og mars.

  Onsdag stengte statsminister Erna Solberg for denne muligheten da hun presenterte tiltak som i praksis er å stenge grensene til utlandet.

  Pressekonferanse om korona og innreise til Norge
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
 • Carlsen sto imot angrepet

  Fabiano Caruana er ute etter Magnus Carlsens førsteplass på verdensrankingen og var på offensiven i deres duell onsdag, men Carlsen sto imot og berget remis.

  Partiet var både viktig for Carlsen med tanke på å forsvare førsteplassen på rankingen, men også for å henge med i seierskampen i den prestisjetunge Wijk aan Zee-turneringen. Carlsen hadde helst trengt seier for blande seg inn i toppen.

  Remisen gjør at han er Carlsen er et helt poeng bak ledelsen med kun tre partier igjen å spille.

  Fischersjakk-semifinaler dag 2
  Foto: Berit Roald / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal