NRK Meny
Normal

Het Hergeirsson forbannet på kald intervjusone

GÖTEBORG (NRK): Mens de norske spillerne fortalte hvordan de opplevde semifinaledramaet, delte Thorir Hergeirsson ut boblejakker.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

OPPGITT: Thorir Hergeirsson var engasjert på sidelinjen under semifinalen mot Frankrike - og etterpå.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Islendingen reagerte voldsomt på at var det for kaldt i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium etter semifinalen. Alle spillerne skal ifølge reglementet passere journalistene, og de gjør også unna eventuelle intervjuer før de har skiftet og dusjet.

Kombinasjonen svett og varm kropp, lite klær, kald luft og gjennomtrekk fikk Thorir Hergeirsson til å rase. Han frykter sykdom inn mot finalen søndag.

– De står og blir intervjuet i en ishall. De er nesten nakne. Hva er dette? sa en sint landslagssjef til en EHF-funksjonær, ifølge TV 2.

Hverken TV 2 eller NRK fikk noe TV-intervju med Hergeirsson etter semifinalen. Han gikk istedet rundt med boblejakker til de norske spillerne.

Les også: Solberg i superform sendte Norge til semifinale: – Hun står som en dronning

Varmeovner

Også pressesjef Halvor Lea reagerte på gjennomtrekk i intervjusonen. Resultatet ble at arrangøren dro frem to varmeovner.

På vei tilbake i garderoben, stoppet Hergeirsson ved den skrivende pressen. På spørsmål fra Nettavisen fortalte treneren hvordan han opplevde forholdene i Scandinavium - som til daglig er hjemmebanen til ishockeylaget Frölunda.

– Hvem skal ta ansvar for helsen til spillerne? Vi står i en ishall. Dette er slett håndverk!

kaldt i pressesonen

KJØLIG: To varmeovner ble plassert i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

Den norske ledelsen varsler at de kommer til å ta opp temperaturen i pressesonen med arrangøren. Lea forteller at dette ikke er første gang landslaget opplever at pressesonen blir lagt til det de opplever som et uegnet sted.

Sint - og rolig

Bortsett fra utbruddene mot kulden var Hergeirsson roen selv. Det hadde ikke vært mulig å gjette at treneren kom rett fra et semifinaledrama med snaue 10.000 tilskuere.

– Det er viktig å beholde roen når det koker. Stressede trenere får stressede spillere. Det er vitenskapelig bevist. Jeg er så inne i kampen at jeg ikke får med meg noe av det som skjer utenfor, sier Hergeirsson til NRK.

– Det er forskjell på dette og 50 tilskuere i Bækkelagshallen?

– Jeg hører jo det er folk her, men får ikke med meg det andre. Bare det som skjer på banen.

– Blir Nederland en tøffere utfordring enn Frankrike?

– Det er alltid neste kamp som er tøffest, svarer den sindige islendingen.

Siste nytt

 • Atlético herjet med Sevilla

  Atlético Madrid nekter å gi opp La Liga-drømmen. Antoine Griezmann gjorde hattrick da serietoeren vant hele 5-2 borte mot Sevilla. Vanligvis er Sevilla blant de tøffeste lagene å møte på bortebane.

  Griezmann
  Foto: Frank Augstein / AP
 • Stabæks måltyv takket nei til Kina

  Stabæk fikk nylig et tilbud på over 20 millioner kroner for Ohi Omoijuanfo, men bæringene takket nei til budet fra kinesiske Henan Jianye, skriver Nettavisen. Spissen scoret 17 mål på 27 seriekamper forrige sesong.

  Eliteserien i fotball 2017. Lillestrøm - Stabæk. (2-2)
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Vipers var overlegne mot Tertnes

  Serieleder Vipers legger press på rivalene etter en klar 33-22-seier hjemme mot Tertnes i eliteserien i håndball. Vipers ledet 18–8 til pause, og endte til slutt med ellevemålsseier for vertene. Kristine Lunde-Borgersen ble Vipers toppscorer.

  Vipers-Tertnes
  Foto: Geir Ingar Egeland

Sendeplan

Kl. Program Kanal