NRK Meny
Normal

Het Hergeirsson forbannet på kald intervjusone

GÖTEBORG (NRK): Mens de norske spillerne fortalte hvordan de opplevde semifinaledramaet, delte Thorir Hergeirsson ut boblejakker.

EM håndball kvinner i Sverige. Scandinavium Gøteborg.

OPPGITT: Thorir Hergeirsson var engasjert på sidelinjen under semifinalen mot Frankrike - og etterpå.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Islendingen reagerte voldsomt på at var det for kaldt i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium etter semifinalen. Alle spillerne skal ifølge reglementet passere journalistene, og de gjør også unna eventuelle intervjuer før de har skiftet og dusjet.

Kombinasjonen svett og varm kropp, lite klær, kald luft og gjennomtrekk fikk Thorir Hergeirsson til å rase. Han frykter sykdom inn mot finalen søndag.

– De står og blir intervjuet i en ishall. De er nesten nakne. Hva er dette? sa en sint landslagssjef til en EHF-funksjonær, ifølge TV 2.

Hverken TV 2 eller NRK fikk noe TV-intervju med Hergeirsson etter semifinalen. Han gikk istedet rundt med boblejakker til de norske spillerne.

Les også: Solberg i superform sendte Norge til semifinale: – Hun står som en dronning

Varmeovner

Også pressesjef Halvor Lea reagerte på gjennomtrekk i intervjusonen. Resultatet ble at arrangøren dro frem to varmeovner.

På vei tilbake i garderoben, stoppet Hergeirsson ved den skrivende pressen. På spørsmål fra Nettavisen fortalte treneren hvordan han opplevde forholdene i Scandinavium - som til daglig er hjemmebanen til ishockeylaget Frölunda.

– Hvem skal ta ansvar for helsen til spillerne? Vi står i en ishall. Dette er slett håndverk!

kaldt i pressesonen

KJØLIG: To varmeovner ble plassert i pressesonen i 1. etasje i Scandinavium.

Foto: Hanne Skjellum Mueller

Den norske ledelsen varsler at de kommer til å ta opp temperaturen i pressesonen med arrangøren. Lea forteller at dette ikke er første gang landslaget opplever at pressesonen blir lagt til det de opplever som et uegnet sted.

Sint - og rolig

Bortsett fra utbruddene mot kulden var Hergeirsson roen selv. Det hadde ikke vært mulig å gjette at treneren kom rett fra et semifinaledrama med snaue 10.000 tilskuere.

– Det er viktig å beholde roen når det koker. Stressede trenere får stressede spillere. Det er vitenskapelig bevist. Jeg er så inne i kampen at jeg ikke får med meg noe av det som skjer utenfor, sier Hergeirsson til NRK.

– Det er forskjell på dette og 50 tilskuere i Bækkelagshallen?

– Jeg hører jo det er folk her, men får ikke med meg det andre. Bare det som skjer på banen.

– Blir Nederland en tøffere utfordring enn Frankrike?

– Det er alltid neste kamp som er tøffest, svarer den sindige islendingen.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games: Rullebrett, street
X Games: Rullebrett, street