Hopp til innhold

Hestestevne skaper mesterliga-trøbbel for Blonz' lag: – Frustrert

Den danske håndballklubben GOG henvises til Kolding når den skal spille hjemmekamp mot Barcelona i mesterligaen. Det gjør klubbdirektøren svært irritert.

Normalt spiller GOG hjemmekamper i Gudme, mens kampene i Europa er lagt til Odense, som også ligger i hjemlige trakter på Fyn.

Til storkampen i kveld er imidlertid hallen i Odense opptatt på grunn av et hestestevne, og dermed må Alexander Blonz, Henrik Jakobsen og de andre GOG-spillerne i aksjon i Kolding.

– Jeg er svært frustrert over at vi ikke kan spille en slik kamp på Fyn. Det er vår største kamp i gruppespillet, sier GOG-direktør Kasper Jørgensen til Fyens Stiftstidende og utdyper:

– Frustrasjonen går ut på at vi da ikke er nær våre vanlige fans, sesongkortholdere og sponsorer, som alle må reise bort fra Fyn for å oppleve GOG-produktet.

Han sier videre at han gleder seg til 1. januar neste år. Da skal GOGs nye arena i Svendborg stå klar med plass til 3500 tilskuere. Det er 500 færre enn kravet til europacupkamper, men GOG-ledelsen håper at kravet fra Det europeiske håndballforbundet (EHF) ikke er hogget i stein.

GOG er dansk seriemester de to siste sesongene. Foran neste sesong får de ytterligere en nordmann, playmakeren Tobias Grøndahl fra Elverum, inn i stallen.

(©NTB)

 Alexander Blonz
Foto: NTB

Siste nytt

 • Kastet opp før renn – nå legger NM-vinneren opp 

  Landslagsalpinist Markus Nordgård Fossland (25) avslutter karrieren. Han sier følelsen av å risikere livet, samt vedvarende skadeproblemer, ligger bak.

  Fossland, som nylig tok NM-gull i super-G, forteller på Instagram at det er hovedsaklig tilbakevendende problemer med ryggen som utgjør en viktig del av beslutningen om å gi seg. Smertene har han hatt i seks år.

  – På renndager mobiliserer jeg og håndterer smertene i et run. Treningsdager er en helt annen historie, skriver Fossland på Instagram.

  Deretter peker han på at risikoen han tar ved å sette utfor verdens mest krevende alpinløyper også har blitt en stor belstning. 25-åringen sier perspektivet hans rundt dette har endret seg det siste året.

  – Det å kjøre verdenscuprenn i fartsdisiplinene medfører en risiko. Det trodde jeg at jeg var OK med. Å erfare at jeg ikke kan akseptere denne risikoen har vært smertefullt, frustrerende og sjokkerende, skriver Fossland – og fortsetter:

  – Å kaste opp før flesteparten av rennene i år, og følelsen av å sette livet på spill hver helg, har vært tøft. Det å oppdage at jeg ikke gir hundre prosent på renndager, har vært enda tøffere.

  (NTB)

  World cup alpint utfor Kvitfjell
  Foto: Erik Johansen / NTB
 • Ruud storspilte - klar for semi i Barcelona

  Casper Ruud (25) tok to strake sett 6-4, 6-3 mot Matteo Arnaldi (23) og er klar for semifinale mot Tomas Etcheverry (24) i ATP-turneringen i tennis i Barcelona.

  Casper Ruud tok åpningssettet mot den to år yngre italieneren med 6-4 etter at det svingte stort i starten på kampen med flere brudd begge veier.

  I det andre settet ble det 6-3 til Casper Ruud. Nordmannen brøt til 4-2 og servet det neste inn til 5-2. Arnaldi reduserte til 3-5 med et blankt game, men Ruud tok seg av sitt eget servegame og sikret seg 6-3 i det andre settet. Dermed var kampen over.

  – Dette var ikke lett. Jeg spilte for en plass i semifinalen, og det har jeg ikke klart i Barcelona tidligere. Det var mange brudd i starten og slett ingen enkel kamp. Det har vært et fantastisk år så langt, og jeg håper på enda et par seirer til her i Barcelona før det er over, sa Ruud til TV 2 etter sin 27. seier på årets ATP-tour.

  (NTB)

  Casper Ruud
  Foto: JOSEP LAGO / AFP
 • Halvorsen sikret norsk OL-plass

  Rifleskytter Ole Martin Halvorsen (24) ble nummer tre i fredagens OL-kvalifisering i Brasil, og sikret Norges sjette OL-plass i idrettsgrenen.

  – Det føles veldig godt nå, men det var hardt å skyte. Det er første gang på pallen individuelt for meg internasjonalt, og det var ikke forventet. Men det er veldig gøy, sier Halvorsen til NTB.

  – Det betyr at vi har mulighet til å delta i alle øvelser med maks antall skyttere. Vi kan blant annet stille to lag i blandet lag. Vi står godt rustet foran OL, sier sportssjef Tor Idar Aune i Norges Skytterforbund til NTB.

  OL-ilden i Paris tennes 26. juli. Dagen etter deles første medalje i skyting ut.

  (NRK/©NTB)

  Ole Martin Halvorsen
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal