Hopp til innhold

Herrenes skiflygingsrenn i Vikersund er avlyst

Ruskeværet fortsetter å skape trøbbel for lørdagens Raw Air-konkurranser i Vikersund. Herrenes skiflygingsrenn ble utsatt flere ganger, før det til slutt ble avlyst.

Rennet skulle i utgangspunktet ha startet 16.00, men ble først flyttet med en halvtime og så én time. Like før kl. 17 kom den endelige avgjørelsen om at det ikke blir noen hopp i Vikersund lørdag.

– Vi hadde 13 m/s like før vi tok avgjørelsen. Vi hadde virkelig ingen mulighet i dag, sier renndirektør Sandro Pertile i Det internasjonale ski- og snøbrettforbundet (FIS) til NRK.

Tidligere lørdag ble kvinnerennet i samme bakke avlyst.

Søndag er det ventet mye bedre forhold i Vikersund, og planen er at lørdagens renn skal inn i programmet da.Totalt skal det gjennomføres syvomganger i Vikersund søndag:

Kvinnene begynner med prøveomgang klokken 09.15, før de hopper konkurranse med to omganger kl. 10.

Herrene hopper én omgang fra kl. 11.05, mens de tre planlagte omgangene som avslutter Raw Air skal gå som oppsatt 15.30, 16.30 og 17.35.

Vikersund
Foto: NTB

Siste nytt

 • Franske medier: Tidligere Bodø/Glimt-helt angrepet av væpnede menn – skudd avfyrt

  Tidligere Bodø/Glimt-profil Faris Pemi Moumbagna og en lagkamerat i den franske storklubben Marseille ble angrepet av bevæpnede menn natt til mandag, ifølge franske medier.

  Moumbagna, som forlot Glimt til fordel for Marseille tidligere i år, skal ha vært på vei hjem fra den franske klubbens treningsanlegg da bevæpnede menn slo til mot bilen hans. Også kjøretøyet til lagkamerat Jean Onana oppgis å ha vært mål for angrepet.

  En rekke franske medier, blant dem Le Parisien , RMC og TV-kanalen Europe 1 beskriver episoden med henvisning til kilder i fransk politi.

  Omstendighetene og gjerningsmennenes hensikt beskrives samtidig som å være uklare.

  Moumbagna og Onana ankom natt til mandag Marseilles treningsanlegg etter at laget hadde returnert til egen by fra ligamøtet med Le Havre søndag kveld. Rett før klokken 04.00 skal de to spillerne ha hentet sine private biler og satt kursen hjemover.

  Le Parisien skriver at påtalemyndigheten bekrefter de faktiske forhold. Samtidig pågår det en etterforskning for å få ytterligere klarhet i situasjonen.

  Kilder i fransk politi siteres på at Moumbagna og Onana klarte å unnslippe situasjonen, samtidig som gjerningsmennene flyktet fra stedet. Ifølge flere medier var det i etterkant flere kulehull i de to Marseille-spillernes biler.

  Le Parisien hevder å ha snakket med en kilde internt i Marseille. Vedkommende opplyser at Moumbagna og Onana er uskadde, men «ekstremt sjokkerte». Den franske storklubben opplyses videre å være i løpende kontakt med alle sine spillere og aktuelle myndighetsorganer. (NTB)

 • Strømsgodset med etterlengtet seier

  Strømsgodset satte en stopper for flere negative rekker da de vant 2-0 hjemme over Haugesund i Eliteserien mandag.

  Før mandagens oppgjør sto Haugesund med tre strake seirer mot Godset. Sist drammenslaget slo FKH var tilbake i april 2022. Strømsgodset hadde heller ikke slått FKH på hjemmebane siden mars 2019.

  Det var heller ikke mye som tilsa at disse rekkene skulle stanses i mandagens oppgjør. Før kampen sto nemlig Strømsgodset med tre strake tap i liagen.

  Strømsgodset med etterlengtet seier
  Foto: NTB
 • Molde-smell mot Sarpsborg 08

  Sarpsborg 08 reiste seg etter flere stygge tap, intern møtevirksomhet og negative overskrifter i mediene. Mandag ble det 4-2-seier og tre kruttsterke poeng mot Molde.

  Pawel Chrupalla, Stefan Johansen og Sondre Ørjasæter (2) scoret målene for gjestene i det som ble en solid revansje etter en særdeles turbulent uke.

  Den stygge 1-7-smellen hjemme mot HamKam 16. mai ble etterfulgt av et fire timer langt internt krisemøte.

  På tampen kom en svært omdiskutert situasjon. Molde ville ha straffe da Anders Hagelskjær gikk i bakken i feltet. I den påfølgende kontringen satte Sondre Ørjasæter inn 4-2 for gjestene.

  Dommer Marius Lien ble bedt om å vurdere straffesituasjonen av VAR-rommet, men besluttet at avgjørelsen hans skulle bli stående. Dermed endte det 2-4.

  Sarpsborg 08 feirer seieren mot Molde FK
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal