Hopp til innhold

Hermoso skal vitne for domstol etter kysseskandalen

Den spanske fotballstjernen Jennifer Hermoso er innkalt for å vitne i kysseskandale-saken mot tidligere fotballpresident Luis Rubiales.

Det er det spanske nyhetsbyrået Efe som får bekreftet at det nå er Hermosos tur til å forklare seg om episoden som skapte overskrifter verden over.

Hermoso ble kysset på munnen av Rubiales etter VM-finaleseieren mot England i Australia i august. Hun har avvist at kysset ble gitt med samtykke. Rubiales hevder det motsatte.

Tre uker etter det omstridte kysset trakk Rubiales seg som fotballpresident. Han er i hjemlandet siktet for seksuelle overgrep og tvang og har fått forbud mot å oppholde seg innenfor 200 meter fra Hermoso.

Nylig ble det kjent at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har utestengt ham fra all fotball i tre år. Rubiales har anket den beslutningen.

Det er disiplinærkomiteen som har besluttet straffen mot den tidligere presidenten. Han var også visepresident i Det europeiske fotballforbundet. (NTB)

Verónica Boquete (t.v.) og Jennifer Hermoso
Foto: NTB

Siste nytt

 • Vickhoff Lie kjørte ut på Kvitfjell – Mowinckel skuffet i super-G-rennet

  Kajsa Vickhoff Lie kjørte ut, mens Ragnhild Mowinckel leverte en svak super-G på Kvitfjell. Sveitsiske Lara Gut-Behrami leder.

  Verdenscupleder Gut-Behrami har østerrikerne Cornelia Hütter og Mirjam Puchner nærmest seg.

  Ragnhild Mowinckel gikk ut med nyheten om at hun gir seg etter sesongen tidligere i uken. Hun fikk det ikke helt til i sitt nest siste verdenscuprenn på hjemmebane. Det ble litt for omstendig og krampaktig kjøring og endte hele 1,34 sekunder bak den sveitsiske kjøreren.

  Kajsa Vickhoff Lie derimot klarte å matche Gut-Berahmi før hun kjørte utenfor en port midtveis.

  Det var super-G på programmet etter at utforrennet ble avlyst fordi man ikke hadde fått kjørt noen obligatorisk trening.

  Det skal kjøres ny super-G på Kvitfjell søndag.

  (©NTB)

 • Krevende vind skapte trøbbel for kombinertherrene

  Tøffe vindforhold spilte de to norske kombinertduoene et puss i hoppdelen av lagsprintkonkurransen i Lahti. Jørgen Graabak traff imidlertid godt.

  Jens Lurås Oftebro og Jørgen Graabak på det norske førstelaget har 37 sekunder opp til ledende Tyskland før langrennet. Det norske andrelaget med Andreas Skoglund og Espen Andersen er hele ett minutt og 13 sekunder bak tetlaget.

  – Det var synd. Han blir litt lav i posisjonen, og da blir det tungt å komme i gang, sa Viaplay-ekspert Magnus Moan om Oftebros hopp.

  For Graabaks del gikk det langt bedre. Han hoppet det norske førstelaget et stykke opp på lista med 127 meter.

  Ved flere anledninger ble det stans i gjennomføringen av hoppingen på grunn av mye vind i hoppanlegget.

  – Du er nødt til å treffe her, så jeg håper de norske klarer det også, sa kombinertsjef Ivar Stuan i et intervju med Viaplay.

  Langrennsdelen starter klokken 14.20.

  Verdenscupleder Jarl Magnus Riiber står over helgens konkurranser i den finske skimetropolen. Han er i stedet hjemme i Norge for å teste skulderen inn mot rennene i Holmenkollen neste helg. Riiber har allerede sikret seg sammenlagtseieren i verdenscupen.

  – Krystallkula er hans med fire renn igjen av sesongen. Nå står han over Lahti for å være maksimalt forberedt inn mot Kollen og deretter prøve-VM i Trondheim. Det er ingen tvil om at Jarl ønsker å teste hva skulderen tåler av belastning, sa Stuan i en pressemelding tidligere denne uka.

  (©NTB)

  Jørgen Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Stenshorne klatret - tok ikke poeng i Bahrain

  Formel 3-føreren Martinius Stenshorne klarte heller ikke ta VM-poeng i Bahrains Grand Prix etter 14.-plass i lørdagens løp.

  Det var den første VM-runden av 14 som ble kjørt på banen i Sakhir. Han startet som nummer 22, men startet tidlig klatringen i feltet.

  Briten Luke Browning vant foran Christian Mansell. De to kjempet i ledelsen gjennom hele løpet. Browning er lagkamerat med Stenshorne.

  Stenshorne hadde etter halve løpet kjørt seg opp til 15.-plass. Den tøffe kjøringen i feltet tok derimot hardt på dekkene slik at det ble bare en plass ytterligere avansement for Stenshorne til 14.-plass.

  Stenshorne tok 11.-plass i fredagens sprint etter å ha å ha passert hele 11 biler underveis, men endte så vidt uten VM-poeng. (NTB)

  Martinius Stenshorne er på plass i Bahrain, hvor han i helga debuterer i Formel 3.
  Foto: Diederik van der Laan

Sendeplan

Kl. Program Kanal