Hopp til innhold

Disse keeperscoringene glemmer vi ikke

De kalles som oftest matchvinnere etter kjemperedninger, men her kan du lese om noen keepere som har avgjort også i den andre enden av banen.

Målscorende keepere

Alle disse keeperne har blitt utslagsgivende for sine lag, både den ene og den andre veien. Fre venstre, Gudmund Taksdal Kongshavn, Peter Schmeichel og Rogerio Ceni.

Foto: Bildemontasje / Scanpix

Keeperne kom i fokus i tirsdagens FA cup-kamp mellom West Ham og Everton.

West Hams Adrian kastet hanskene og satte inn den avgjørende straffen i straffespark-konkurransen, og med det havnet han i godt selskap med keepere som har scoret mål og avgjort fotballkamper.

Her er sju andre målscorende keepere.

Da Ricardo avgjorde uten hansker

Darius Vassell

Ricardo kastet hanskene, og sendte England ut av EM i 2004.

Foto: THOMAS KIENZLE / AP

England og straffesparkkonkurranser er ingen heldig kombinasjon, så sånn sett er det en takknemlig oppgave å være motstandernes keeper. Men ingen har gjort det like spektakulært som Ricardo i EM-kvartfinalen i 2004. Først rev han av seg hanskene, så reddet han straffen til Darius Vassel, og så satte han inn Portugals avgjørende straffe selv. Dramaet er mulig å se her (ekstern lenke).

Schmeichels brasse ble annullert

BRITAIN SOCCER

Peter Schmeichel scoret tretten mål i sin keeperkarriere.

Foto: DAVE CAULKIN / AP

Peter Schmeichel scoret totalt 13 mål i sin keeperkarriere, men det kanskje aller vakreste ble aldri godkjent.

Mot Wimbledon i FA-cupen lå Manchester United under 1-0 da Schmeichel kom opp på en corner. Ballen gikk ut i feltet før den ble headet tilbake. Der lå Schmeichel i lufta og med en kombinasjon av en slags capoeira-triks og et brassespark sparket han ballen i mål. Dessverre ødela linjemannen moroa med et veivende flagg. «Målet» kan du se her (ekstern lenke).

Et sjeldent hattrick

SPORT SOCCER

José Luis Chilavert scoret hattrick i denne kampen, her setter han sitt første av tre straffespark.

Foto: STR / REUTERS

Paraguyanske José Luis Chilavert scoret totalt 62 mål i sin karriere, men best huskes han kanskje for hattricket for Velez Sarsfield i 1999. Mot byrivalen i Buenos Aires, Ferro Carril Oeste, scoret Chilavert tre mål, alle tre på straffe, og den siste hamret han inn via tverrliggeren.

Ett mål for Enga

Her er han inne i motstanderens felt. Et siste forsøk på å utlikne Vikings ledelse. Vålerengas keeper, Gudmund Taksdal Kongshavn, header ballen i mål. Keeperen hjalp så definitivt Vålerenga til uavgjort. 2 - 2 mot Viking.

Gudmund Taksdal Kongshavn scoret mot Viking og sørget for at kampen endte uavgjort.

På overtid i kampen mellom Viking og Vålerenga sommeren 2013 stod det 2-1 til Viking da Vålerenga fikk corner. Opp gikk Gudmund Taksdal Kongshavn og stanget inn utligningen via en Viking-spiller. Noen mente scoringen kanskje burde registreres som et selvmål.

– Nei, nei, nei, ikke si det da. Det var fantastisk deilig, smilte Kongshavn selv.

Tidenes (?) raskeste keepermål

Begovic

Asmir Begovic gir to tomler opp for målet fra egen målgård.

Foto: OLLY GREENWOOD / Afp

Asmir Begovic scoret etter bare tretten sekunder av forrige sesongs kamp mellom Stoke og Southampton. Ballen ble rullet tilbake til Begovic som klinket ballen så langt han fikk den i klisjeaktig Stoke-stil, og ballen spratt en gang får den gikk over Artur Boruc og i mål. Målet fikk naturligvis behørig omtale i TV 2s studio, og du kan se både målet og kommentarene her (ekstern lenke).

Hjelmen avgjorde

Ålesunds keeper, Adin Brown, scoret 2-2 målet mot Rosenborg i Tippeligaen 2.juli 2007.

Adin Brown rettet på hjelmen og stanget inn 2-2.

Han rettet på hjelmen, gikk opp på corner, og på rimelig ugrasiøst vis stanget han inn 2-2 mot Rosenborg borte, og sørget for at Aalesund fikk med seg ett poeng mot Rosenborg på Lerkendal i 2007.

Adin Brown sørget for en klassisk helteavslutning på kampen, i god amerikansk stil.

Målkongen

Rogerio Ceni

Rogerio Ceni scoret 123 ganger for Sao Paolo, og er suverent den mestscorende keeperen i verden.

Foto: PAULO WHITAKER / Reuters

Rogerio Ceni er den store keeperen om man tenker på antall mål scoret. Hele 123 mål scoret han, derav 60 mål på frispark og 61 på straffe. Han tilbrakte hele karrieren i Sao Paolo, og fikk til og med 16 landskamper, dog uten å score.

Siste nytt

  • Lilleberg og Pettersen ønsker å være med i VM: – Selvfølgelig har jeg lyst

    De to USA-proffene Emil Lilleberg og Mathias Emilio Pettersen har forsikret landslagssjef Tobias Johansson om at de ønsker å bidra for landslaget under VM.

    Spillerne er riktignok avhengig av hvordan det går i sluttspillet for sine respektive lag. Lillebergs Tampa Bay Lightning ligger under 0-3 i kamper mot Florida Panthers, mens Emilio Pettersens Texas Stars slo ut Manitoba Moose og møter Milwaukee Admirals i en best av fem-serie.

    – Jeg spiste middag med Emil for en måned siden, og han var veldig positiv til VM-spill når han er ferdig der borte. Men det er usikkert om Tampa vil sende ham til Syracuse, eller hva som skjer når de eventuelt ryker ut, sier Johansson til nitten.no.

    Første kamp for Emilio Pettersen & co. spilles først 2. mai. Serien avsluttes så sent som 12. mai, dersom de spiller alle de fem kampene.

    – Jeg prøver å ha fokus på sluttspillet her nå, men selvfølgelig har jeg lyst til å spille VM om det åpner seg opp en mulighet for det, sier Pettersen.

    – Kan du reise dersom dere ryker i neste runde med Texas Stars?

    – Jeg er usikker på hva som skjer med Dallas i sluttspillet, så jeg må ta det som det kommer da. Jeg kan ikke si noe 100 prosent nå, svarer han.

    Fra før har veteranene Mats Zuccarello og Patrick Thoresen stilt seg tilgjengelig til verdensmesterskapet i Praha, som spilles fra 10. til 26. mai.

    (©NTB)

    eFmZjB-LXIs
    Foto: NTB
  • Klopp om mulig arvtager: – Høres veldig bra ut

    Jürgen Klopp uttaler seg veldig positvt om Arne Slot, som er i detaljer om å bli Liverpools nye manager.

    Tidligere denne uken tok klubbens jakt på Klopps erstatter en klar vending. Slot ble pekt ut som favoritt, og torsdag bekreftet Feyenoord-treneren at han er i samtaler med Liverpool.

    På fredagens pressekonferanse fikk Klopp spørsmål om nederlenderen, og sa at han liker mye ved det.

    – Jeg er ikke involvert i prosessen, men jeg liker måten laget hans spiller på. En god trener og en fin fyr. Hvis han er mannen, så blir jeg mer enn fornøyd, sier Klopp.

    – Det er ikke opp til meg å bestemme, men det høres veldig bra ut, forsetter den avtroppende Liverpool-manageren. (NTB)

    Jürgen Klopp
    Foto: Andrew Boyers / Reuters
  • Rubiales' etterfølger er klar

    Pedro Rocha ble fredag valgt til ny president i Det spanske fotballforbundet (RFEF), og tar med det over etter skandalepresident Luis Rubiales.

    Forbundet bekrefter ansettelsen på sine hjemmesider fredag.

    «Pedro Rocha har i dag blitt utropt til ny president i Det kongelige spanske fotballforbundet, etter å ha mottatt støtte fra flertallet av forsamlingsmedlemmene», heter det i meldingen.

    Rocha har sittet som midlertidig forbundspresident etter at Luis Rubiales trakk seg fra presidentvervet i september.

    Det har stormet rundt RFEF siden Rubiales kysset Jenni Hermoso på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Kysset førte til at Rubiales måtte trekke seg fra vervet.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon.

    Torsdag ble det kjent at forbundet har havnet under lupen til den spanske regjeringen. Forbundet skal derfor «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD) de neste månedene. (NTB)

    Pedro Rocha
    Foto: THOMAS COEX / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal