NRK Meny
Normal

Henin slo Williams

Rett etter at søster Venus Williams klarte seg videre, ble Serena slått ut av Wimbledon.

Henin

Med retning finale!

Foto: ANJA NIEDRINGHAUS / AP

Den belgiske toppseeden Justine Henin er med det fortsatt med i kampen om Grand Slam-tittelen hun mangler i premieskapet.

Henin har vunnet de tre andre Grand Slam-turneringene, og vært i finalen i Wimbledon, men aldri vunnet.

Settsifre: 6-4, 3-6, 6-3.

6-5 til Williams

Henin startet kampen meget godt, vant det første settet, men Williams kom tilbake og tok det andre. I det tredje derimot var den belgiske proffen klart best.

Hun gikk rett opp i en 5-1-ledelse, og selv om Williams forsøkte seg, holdt det ikke for yngstesøster Williams. Henin vant til slutt 6-3, og virker å ha godt tak på Serena Williams om dagen, etter å ha slått henne ut av French Open-kvartfinalen tidligere i år.

Men fortsatt har Williams slått Henin én gang mer. "Stillingen" er 6-5 i amerikanerens favør. 

- Tøff kamp

- Det var en vanskelig kamp, mentalt og fysisk, og jeg er veldig fornøyd med å ha klart meg videre. Hun servet bra, og jeg har vondt i skuldra etter å ha mottatt de harde servene hennes, sa Henin etter kampen.

Serena: Kunne vunnet om jeg var 100%

- Jeg er ikke 100%, kanskje 40% eller 50% maks. Leggen er bedre, men jeg fallt å slo tommelen i forrige kamp så jeg får ikke til backhanden min.

- Men jeg ville forøske meg. Det ville vært forferdelig å ikke gi det et skikkelig forsøk. Men jeg har trukket meg fra double-konkurransen.

- Hun (Henin) var god i dag. Hun spilte kanskje sin beste tennis i dag, men hadde jeg vært 100% i dag ville jeg vunnet. Det er jeg sikker på.

Det er nå tenkelig og trolig at hun møter Serenas storesøster, Venus Williams, i finale.

Fransk motstand først

Men først må Henin slå Marion Bartoli, som i dag kom seg til semifinalen etter å ha nedkjempet Michaella Krajicek (3-6, 6-3, 6-2) i kvarten. Franske Bartoli er seedet som nummer 18, og er solid underdog i semifinalen mot Justine Henin.

Marion Bartoli

Bartoli er fra seg av glede etter å ha kommet seg til semifinale i Wimbledon.

Foto: Sang Tan / AP

 

Siste nytt

 • Wikheim matchvinner i Danmark

  Tidligere Strømsgodset-spiller Gustav Wikheim ble matchvinner da Midtjylland slo Aalborg 1-0 i den danske superligaen mandag. 24-åringen ble matchvinner to minutter før full tid. Wikheim erstattet Alexander Sørloth etter 76 minutters spill.

  Gustav Wikheim
  Foto: Bertinussen, Rune Stoltz / NTB scanpix
 • Matip går glipp av Sevilla-kampen

  Liverpools Joel Matip spiller ikke tirsdagens mesterligakamp mot Sevilla på grunn av lårtrøbbel.

  26-åringen spilte ikke da Liverpool slo Southampton 3-0 i serien lørdag. Nå bekrefter manager Jürgen Klopp at han er ute mot spanjolene, melder BBC.

  Joel Matip
  Foto: Phil Noble / Reuters
 • Sky Sports: Bud på Newcastle

  Forretningskvinnen Amanda Staveley (44) skal ha lagt inn et bud på 300 millioner pund for Premier League-klubben Newcastle. PCP Capital Partners, firmaet til den engelske finanskvinnen, la inn budet i slutten av forrige uke, ifølge Sky Sports.

  Newcastle-supporter
  Foto: Alex Morton / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn