NRK Meny
Normal

Hemningsløse jubelbrøl da Fredrik (21) spurtet til VM-gull

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

SEIER: Fredrik Riseth knuser konkurrentene i VM-finalen.

Sprintfinalen i U23-VM i amerikanske Solider Hollow ble en norsk-russisk duell med tre nordmenn og tre russere på start. Først inn på oppløpet var Byåsen-løper Fredrik Riseth med prologvinner Alexander Bolsjunov jagende like bak.

Russeren klarte aldri å ta inn Riseth, som kunne juble for VM-gull i USA.

– Hadde håp, og det var nok

– Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag. Men jeg hadde håp, og det var nok, sier en godt fornøyd Riseth etter seieren.

Joachim Aurland fra Kjellmyra IL, sikret mer norsk jubel da han knep bronsen. Chisander Skjønberg Holth tok femteplassen, mens det ble russisk på andre-, fjerde- og sjetteplass.

– Det er litt spesielt når det blir nasjon mot nasjon. Jeg var spent på om russerne kjørte lagtaktikk, men det gjorde de ikke. Og det gikk jo bra for min del, sier Riseth.

Slo Klæbo i VM

Han tok gull i junior-VM for to år siden, da han slo blant andre Johannes Høsflot Klæbo. Gullet tirsdag kveld norsk tid gjør 21-åringen sulten på å spise kirsebær med de store.

Beitosprinten 2016 . Thea Krokan Murud

TOK SØLV: Thea Krokan Murud, her fra sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det går an allerede nå å sette seg store mål. Det er OL neste år med klassisk sprint. Det er et veldig hårete mål, men man må sikte høyt, sier den nybakte U23-verdensmesteren.

På kvinnesiden ble det norsk sølv til Thea Krokan Murud. Svenske Anna Dyvik var suveren i finalen, og Murud var sjanseløs på gullet. I kampen om VM-sølv spurtslo hun Maja Dahlqvist, også hun fra Sverige.

– Jeg er veldig fornøyd og veldig lettet. I mitt siste U23-VM ble det medalje, og det er veldig deilig, sier Murud etter sølvet.

Siste nytt

 • Ewan vant på hjemmebane

  Australieren Caleb Ewan vant 2.-etappe av etapperittet Tour Down Under. Han overtok samtidig ledertrøyen i rittet. Lagkameraten Daryl Impey ble nummer to. Tyske André Greipel ble tidlig frakjørt og mistet dermed sin sammenlagtledelse til Ewan.

  Caleb Ewan
  Foto: David Mariuz / AFP
 • Rangers med målfest på hjemmebane

  Mats Zuccarello og New York Rangers vant 5-1 over Philadelphia Flyers på hjemmebane tirsdag. Mats Zuccarello fikk totalt 18 minutter og 17 sekunder på isen tirsdag. Han noterte seg for ett skudd på mål.

  Zucca
  Foto: BRUCE BENNETT / AFP
 • Northug dropper Planica

  Petter Northug er fortsatt syk og står over verdenscupen i Planica, erfarer Adressa.no

  Dermed ryker siste kvalifiseringemulighet til OL for skikongen, som også måtte stå over NM på Gåsbu med forkjølelse etter Skandinavisk Cup-rennet i svenske Piteå.

  Langrenn, Petter Northug.
  Foto: Frilans / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
EM kunstløp: Menn kortprogram (Ukommentert)