NRK Meny
Normal

Hemningsløse jubelbrøl da Fredrik (21) spurtet til VM-gull

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

SEIER: Fredrik Riseth knuser konkurrentene i VM-finalen.

Sprintfinalen i U23-VM i amerikanske Solider Hollow ble en norsk-russisk duell med tre nordmenn og tre russere på start. Først inn på oppløpet var Byåsen-løper Fredrik Riseth med prologvinner Alexander Bolsjunov jagende like bak.

Russeren klarte aldri å ta inn Riseth, som kunne juble for VM-gull i USA.

– Hadde håp, og det var nok

– Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag. Men jeg hadde håp, og det var nok, sier en godt fornøyd Riseth etter seieren.

Joachim Aurland fra Kjellmyra IL, sikret mer norsk jubel da han knep bronsen. Chisander Skjønberg Holth tok femteplassen, mens det ble russisk på andre-, fjerde- og sjetteplass.

– Det er litt spesielt når det blir nasjon mot nasjon. Jeg var spent på om russerne kjørte lagtaktikk, men det gjorde de ikke. Og det gikk jo bra for min del, sier Riseth.

Slo Klæbo i VM

Han tok gull i junior-VM for to år siden, da han slo blant andre Johannes Høsflot Klæbo. Gullet tirsdag kveld norsk tid gjør 21-åringen sulten på å spise kirsebær med de store.

Beitosprinten 2016 . Thea Krokan Murud

TOK SØLV: Thea Krokan Murud, her fra sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det går an allerede nå å sette seg store mål. Det er OL neste år med klassisk sprint. Det er et veldig hårete mål, men man må sikte høyt, sier den nybakte U23-verdensmesteren.

På kvinnesiden ble det norsk sølv til Thea Krokan Murud. Svenske Anna Dyvik var suveren i finalen, og Murud var sjanseløs på gullet. I kampen om VM-sølv spurtslo hun Maja Dahlqvist, også hun fra Sverige.

– Jeg er veldig fornøyd og veldig lettet. I mitt siste U23-VM ble det medalje, og det er veldig deilig, sier Murud etter sølvet.

Siste nytt

 • Fourcade vant verdenscupen

  Martin Fourcade tok sammenlagtseieren i verdenscupen, med ti treff og et godt skiløp i Tjumen. Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag på jobb og måtte se både sammenlagtseieren og sprintcupen ryke. Han ble imidlertid beste norske på en 14. plass.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen. Jaktstart menn.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par