NRK Meny
Normal

Hemningsløse jubelbrøl da Fredrik (21) spurtet til VM-gull

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

SEIER: Fredrik Riseth knuser konkurrentene i VM-finalen.

Sprintfinalen i U23-VM i amerikanske Solider Hollow ble en norsk-russisk duell med tre nordmenn og tre russere på start. Først inn på oppløpet var Byåsen-løper Fredrik Riseth med prologvinner Alexander Bolsjunov jagende like bak.

Russeren klarte aldri å ta inn Riseth, som kunne juble for VM-gull i USA.

– Hadde håp, og det var nok

– Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag. Men jeg hadde håp, og det var nok, sier en godt fornøyd Riseth etter seieren.

Joachim Aurland fra Kjellmyra IL, sikret mer norsk jubel da han knep bronsen. Chisander Skjønberg Holth tok femteplassen, mens det ble russisk på andre-, fjerde- og sjetteplass.

– Det er litt spesielt når det blir nasjon mot nasjon. Jeg var spent på om russerne kjørte lagtaktikk, men det gjorde de ikke. Og det gikk jo bra for min del, sier Riseth.

Slo Klæbo i VM

Han tok gull i junior-VM for to år siden, da han slo blant andre Johannes Høsflot Klæbo. Gullet tirsdag kveld norsk tid gjør 21-åringen sulten på å spise kirsebær med de store.

Beitosprinten 2016 . Thea Krokan Murud

TOK SØLV: Thea Krokan Murud, her fra sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det går an allerede nå å sette seg store mål. Det er OL neste år med klassisk sprint. Det er et veldig hårete mål, men man må sikte høyt, sier den nybakte U23-verdensmesteren.

På kvinnesiden ble det norsk sølv til Thea Krokan Murud. Svenske Anna Dyvik var suveren i finalen, og Murud var sjanseløs på gullet. I kampen om VM-sølv spurtslo hun Maja Dahlqvist, også hun fra Sverige.

– Jeg er veldig fornøyd og veldig lettet. I mitt siste U23-VM ble det medalje, og det er veldig deilig, sier Murud etter sølvet.

Siste nytt

 • VG: Northug vraka til v-cupen

  Petter Northug blir ikkje tatt ut til verdscup-opninga i langrenn i finske Ruka komande helg, melder VG.

  Fem løparar er førehandsuttekne, fem andre skal takast ut i morgon. Northug er ikkje blant desse, etter det avisa erfarer.

  Northug var småsjuk og stilte ikkje på Beitostølen i helga. Men no har meldt han seg frisk.

  Northug
  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
 • Grindheim ferdig i Vålerenga

  Vålerenga-kaptein Christian Grindheim (34) får ikke bli med Oslo-klubben videre etter sesongen. – Ingen lett avgjørelse, sier trener Ronny Deila.

  Grindheim har spilt over 250 kamper for Vålerenga i løpet av to perioder (2005-07 og 2013-17). Kontrakten hans går ut etter årets sesong.

  Christian Grindheim
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Grand held plassen

  Grand Bodø held plassen i Toppserien, og Urædd må spele i 1. divisjon også neste år. Det er klart etter at Grand vann 3-0 heime i Bodø i dag. Maiken Bakke scora to og Sara Kristine eggesvik eitt.

  Grand vann samanlagt 7-0.

Sendeplan

Kl. Program Kanal