NRK Meny
Normal

Hemningsløse jubelbrøl da Fredrik (21) spurtet til VM-gull

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

Først spurtet Fredrik Riseth (21) til VM-gull. Deretter brøt lagkameratene lydmuren med noen voldsomme seiersbrøl.

SEIER: Fredrik Riseth knuser konkurrentene i VM-finalen.

Sprintfinalen i U23-VM i amerikanske Solider Hollow ble en norsk-russisk duell med tre nordmenn og tre russere på start. Først inn på oppløpet var Byåsen-løper Fredrik Riseth med prologvinner Alexander Bolsjunov jagende like bak.

Russeren klarte aldri å ta inn Riseth, som kunne juble for VM-gull i USA.

– Hadde håp, og det var nok

– Jeg hadde ikke trodd dette da jeg sto opp i dag. Men jeg hadde håp, og det var nok, sier en godt fornøyd Riseth etter seieren.

Joachim Aurland fra Kjellmyra IL, sikret mer norsk jubel da han knep bronsen. Chisander Skjønberg Holth tok femteplassen, mens det ble russisk på andre-, fjerde- og sjetteplass.

– Det er litt spesielt når det blir nasjon mot nasjon. Jeg var spent på om russerne kjørte lagtaktikk, men det gjorde de ikke. Og det gikk jo bra for min del, sier Riseth.

Slo Klæbo i VM

Han tok gull i junior-VM for to år siden, da han slo blant andre Johannes Høsflot Klæbo. Gullet tirsdag kveld norsk tid gjør 21-åringen sulten på å spise kirsebær med de store.

Beitosprinten 2016 . Thea Krokan Murud

TOK SØLV: Thea Krokan Murud, her fra sesongåpningen på Beitostølen.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det går an allerede nå å sette seg store mål. Det er OL neste år med klassisk sprint. Det er et veldig hårete mål, men man må sikte høyt, sier den nybakte U23-verdensmesteren.

På kvinnesiden ble det norsk sølv til Thea Krokan Murud. Svenske Anna Dyvik var suveren i finalen, og Murud var sjanseløs på gullet. I kampen om VM-sølv spurtslo hun Maja Dahlqvist, også hun fra Sverige.

– Jeg er veldig fornøyd og veldig lettet. I mitt siste U23-VM ble det medalje, og det er veldig deilig, sier Murud etter sølvet.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez
  Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal