Hopp til innhold

Heidi Weng sikret nok en pallplass i Canmore

Svenske Frida Karlsson vant foran finske Kerttu Niskanen på kvinnenes 20 kilometer klassisk under verdenscupen i Canmore. Heidi Weng ble nummer tre for andre gang denne helgen. Astrid Øyre Slind sikret fjerdeplassen.

– Utrolig bra av både Heidi og Astrid her, sa Viaplays langrennsekspert, Niklas Dyrhaug.

Hele 29 løpere var samlet i ett felt da de passerte 6,6 kilometer. Og Astrid Øyre Slind var blant dem som satte tempoet opp i tet.

– Det er noe av det bedre jeg har sett av Astrid (Øyre Slind) i diagonal, sa langrennsekspert i Viaplay, Niklas Dyrhaug.

Men til slutt var det disse fem det hele skulle handle om: Astrid Øyre Slind, Frida Karlsson, Heidi Weng, Rosie Brennan, Ebba Andersson og Kerttu Niskanen.

Karlsson og Niskanen rykket imidlertid fra i den siste motbakken inn mot mål, med den norske duoen jagende bak.

– Det kan ha vært det avgjørende rykket her. Det har blitt noen meter, fortsatte Dyrhaug.

Rykket holdt inn og Karlsson spurtslo Niskanen på oppløpet.

Lotta Udnes Weng og Anne Kjersti Kalvå holdt tidlig halen av hovedfeltet og greide ikke å gå seg opp til teten. Også Tiril Udnes Weng var rundt halvminuttet bak ved ti kilometer og fant ikke kreftene til å gå seg høyere opp på resultatlisten.

Heidi Weng imponerte med tredjeplass på 15-kilometeren fredag. Lørdag sikret Kristine Stavås Skistad for norsk seier på sprinten sammen sted.

Tirsdag gås det klassisksprint i Canmore, før verdenscupsirkuset beveger seg over grensen til USA og Minneapolis til helgen.

(NRK/NTB)

HmfAINnnRG0
Foto: NTB

Sportsnyheter

Mistet det etter mareritt­minutter: – Har åpenbart et problem

Tre røde kort, straffespark og vakre scoringer. Kvartfinalen mellom Barcelona og PSG ble akkurat like ellevill som man kunne drømme om.

Siste nytt

 • Ryersons Dortmund til semifinalen: Snudde ellevill kamp på tre minutter

  Julian Ryerson startet for Dortmund mot Atlético Madrid da en plass i Mesterligaens semifinaler sto på spill.

  Og det startet så bra for den norske landslagsbacken og lagkameratene. Dortmund var det førende laget gjennom første omgang, og straffet de spanske gjestene ved to anledninger.

  Først da Julian Brandt banket til fra spiss vinkel, og fem minutter senere da Ian Maatsen kopierte tyskeren med en markkryper fra samme sted.

  Kort tid ut i andre omgang reduserte imidlertid Atletico etter et selvmål fra Mats Hummels. Den første kampen i Madrid endte 2–1 til Diego Simeones menn og dermed var lagene likt med 3–3 sammenlagt.

  Atletico presset på for mer midtveis i andre omgang Etter litt klabb og babb i feltet fikk Ángel Correa banket ballen via tverrliggeren og inn, og plutselig var det spanjolene som nærmet seg semifinale.

  Ryerson og co. nektet imidlertid å gi seg, og i løpet av tre magiske minutter klarte de å snu kampen nok en gang. Først stanget Niclas Füllkrug på vakkert vis ballen stolpen inn, så i det 74. minutt hamret Marcel Sabitzer ballen i hjørnet.

  Det ble kampens siste mål. 5–4 sammenlagt til Dortmund som møter PSG i semifinalen.

  – Det er kjempegøy for Norge med Ryerson i en semifinale i Mesterligaen. Det er helt rått at vi har spillere som spiller på det aller høyeste nivået. Det er virkelig noe å være stolt av, sier NRKs fotballekspert Carl-Erik Torp.

  Germany Soccer Champions League
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Kronprinsesse Mette-Marit fikk se Norge knuse Storbritannia

  Norge har fått en god start på VM i parahockey på hjemmebane i Skien.

  Tirsdag vant de norske iskrigerne hele 18-0 over Storbritannia med kronprinsesse Mette-Marit på tribunen.

  I mandagens åpningskamp slo Norge til med 25-0 over Frankrike.

  Nå venter Kasakhstan, Sverige og til slutt Tyskland. Målet er å rykke opp til A-VM.

  Kronprinsessen delte ut bestemannspremiene etter kampslutt.

  B-VM-paraHockey-Norge-England-Mette-Marit
  Foto: Hans Philip Hofgaard / NRK
 • KFUM-tapte etter omdiskutert scoring

  Strømsgodset vant 3-1 borte mot KFUM Oslo i Eliteserien tirsdag kveld.

  I forkant av Herman Stengels 2-0-scoring mente KFUM at de burde fått frispark da Godsets Logi Tómasson hadde en «høy fot» i duellen med KFUM-stopper Momodou Lion Njie, som gikk inn i duellen med hodet.

  – Jeg tør ikke å gå inn ordentlig med hodet når foten hans er såpass høy, men det er tydeligvis lov, sa KFUMs Momodou Lion Njie til TV 2 i pausen.

  KFUM-trener Johannes Moesgaard var ikke like bestemt.

  – Ja, det er høyt spark. Men i pausen sa jeg at han må ofre tennene og ta den i ansiktet, for da blåser dommeren. Hvis ikke får vi ikke noe. Vi kan ikke trekke oss slik som det. Jeg trenger mer hjerte og sjel enn det, sa Moesgaard om situasjonen til TV 2 i pausen.

  Strømsgodset tok ledelsen allerede etter seks minutter. Eirik Ulland Andersen scoret etter et nydelig angrep.

  KFUM styrte det meste av spillet i førsteomgang, men uten å skape de største sjansene.

  I stedet var det Strømsgodset som var effektive. Da Herman Stengel scoret 2-0 målet like før pause.

  Etter pause fikk KFUM reduseringen. Midtbanespiller Simen Hestnes viste frem skuddfoten og klinket ballen i lengste hjørne fra 15-meter. Dermed stod det 2-1.

  Hjemmelaget fortsatte å presse på etter scoringer og skapte flere store muligheter, men nok en gang var det bortelaget som scoret mot spillets gang da Stengel fastslo resultatet til 3-1.

  KFUM
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal