NRK Meny
Normal

Kritiserer Tromsø

IOC-medlem Gerhard Heiberg kritiserer OL-arbeidet i Tromsø.

IOC-representant Gerhard Heiberg
Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Heiberg, er ikke imponert over arbeidet til OL-komiteen i Tromsø. 

De har forsømt arbeidet med å ha kontakt med IOC-medlemmene i utlandet som skal avgjøre hvem som får vinter-OL i 2018, mener Heiberg.

- Det jeg savner og føler at jeg har pushet ganske sterkt på er de internasjonale kontaktene som Tromsø etter min mening ikke har tatt, men er helt nødvendige før man blir fanget av å være en offesiell kandidat hvor man ikke kan ta kontakt med IOCs medlemmer eller få dem til å besøke Tromsø. Så det internasjonale aspektet må man i framtiden legge mye større vekt på , sier Gerhard Heiberg til NRK.

Så man har forsømt denne saken ?

- Jeg vil nesten gå så langt som å si ja. Nu føler jeg at nu må man på banen internasjonalt, ellers blir det for sent, sier Heiberg videre.

Avviser kritikken

Daglig leder for Tromsø 2018, Bjørge Stensbøl, avviser kritikken fra Heiberg.

- Vi har hatt mye kontakter med IOC-medlemmer. Vi har besøkt kongresser, seminarer og hatt mange av de i tale, og vi har invitert de til Tromsø, sier Stensbøl.

 

 

 

 

 

Siste nytt

 • Mjelde på årets lag i England

  Maren Mjelde er på årets lag i den engelske eliteserien, kåret av spillerne selv.

  Den norske spilleren har hatt en strålende sesong med Chelsea, og kjemper om tre titler med den engelske klubben.

  9488661ax Arsenal Women vs Chelsea Ladies, FA Women's Super League FA WSL1, Football, Meadow Park, Borehamwood, Hertfordshire, United Kingdom - 01 Apr 2018
  Foto: TGSPhoto/REX/Shutterstock / Shutterstock
 • PSG klar for cupfinale

  Paris Saint Germain er klare for finalen i den franske cupen etter å ha slått Caen 3-1 Nå venter 3.-divisjonslaget Les Herbiers. PSG har fra før sikret ligagullet, og sikter seg inn mot sin fjerde cupseier på rad, som vil være ny rekord for klubben.

  PSG
  Foto: Charly Triballeau / AFP
 • Christiano Ronaldo reddet poeng

  Cristiano Ronaldo styrte ballen i mål med hælen og sikret Real Madrid ett poeng i oppgjøret mot Athletic Bilbao. Kampen endte 1–1. Målet holder Madrid inne i kampen om andreplassen, tre poeng bak Atlético Madrid, som har spilt én kamp mindre.

  Ronaldo
  Foto: Francisco Seco / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag