Hegle Svendsen besvimte etter tredjeplassen

KHANTY-MANSIJSK/OSLO (NRK.no): Emil Hegle Svendsen var så sliten etter å ha gått inn til tredjeplass på fellesstarten at han besvimte i målområdet.

Emil Hegle Svendsen tok seg helt ut for å ta tredjeplassen på fellesstarten i Khanty-Mansijsk. Trønderen trengte hjelp for å komme seg på beina og rekke blomsterseremonien.

SE VIDEO: Etter å ha gått i bakken av utmattelse, måtte Emil Hegle Svendsen geleides ut av målområdet.

– Jeg ble så svimmel da jeg kom i mål. Jeg tror jeg besvimte i noen sekunder

fordi jeg var plutselig helt borte. Det var jævlig, sier Emil Hegle Svendsen til NRK.no

Han har vært helt ute av form etter at han ble syk i etterkant av VM, men i sesongfinalen i Khanty-Mansijsk viste han at de fantastiske VM-resultatene ikke var tilfeldig.

Hegle Svendsen slet seg inn til en sterk tredjeplass – 17 sekunder bak vinneren, Martin Fourcade. Dominik Landertinger tok andreplassen.

Emil Hegle Svendsen klarte en tredjeplass under fellesstarten i Khanty-Mansijsk. Kommentatorer: Andreas Stabrun Smith, Ola Lunde og Halvard Hanevold.

Svendsen på tredje i årets siste renn

Ble liggende lenge i mål

I målområdet ble nordmannen liggende lenge.

– Kroppen min er ikke helt vant til å ta seg ut på den måten. Men etter en russisk heksekur kom jeg meg, smiler Hegle Svendsen.

– Man blir ikke lagt spesielt godt merke til med tredjeplass. Derfor må man skape litt drama, legger han til.

Revansjerte seg

Hegle Svendsen gjorde comeback etter sykdomsfraværet med å bli nummer 29 på torsdagens sprint. På jaktstarten dagen etter ble han 24. mann over målstreken.

I dag revansjerte han seg altså kraftig med pallplassen.

– Det er ikke artig å gå i skirenn når man er i så dårlig form. Jeg gikk bare på pur vilje. Formen var helt ræva, sier trønderen.

BIATHLON-RUSSIA-WORLD-MEN 152935283

– Man blir ikke lagt spesielt godt merke til med tredjeplass. Derfor må man skape litt drama, sier en spøkefull Hegle Svendsen om kollapsen i målområdet.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / Afp

– Må ikke besvime på dansegulvet

NRK skrev fredag om at skiskytteren har en stor stjerne blant de russiske damene. Han har tidligere uttalt at at postkassen fylles av brev fra blant annet gifteklare russere.

Men etter en skuffende sprint konstaterte Svendsen at formen ikke kom til å imponere noen av de lokale damene, og at han i så fall måtte vise bedre takter på dansegulvet søndag kveld. Nå ser imidlertid kvelden litt lysere ut.

– Ja, nå la jeg vel inn litt bedre aksjer før kvelden. Nå må jeg prøve å ikke besvime

BIATHLON-RUSSIA-WORLD-MEN

Martin Fourcade har vist strålende form i verdenscupen. I dag vant han sesongens siste renn.

Foto: NATALIA KOLESNIKOVA / Afp

på dansegulvet, sier han med et glimt i øyet.

På dansegulvet får han sikkert også besøk av Tarjei Bø, som ble nest beste nordmann på fellesstarten med en syvendeplass.

Overlegen Fourcade

Martin Fourcade var suveren på fellesstarten og tok seg god tid til å hilse på de mange oppmøtte på vei inn mot mål.

Franskmannen vant også verdenscupen overlegent – med over 400 poeng.

– I verdenscupen er Fourcade er helt overlegen! Har er på pallen for 19. gang denne sesongen, sa Andreas Stabrun Smith da franskmannen gikk ut av siste skyting.

Russia Biathlon World Cup Emil Hegle Svendsen

Emil Hegle Svendsen kollapset etter fellesstarten og måtte støttes bort fra målområdet.

Foto: Mikhail Metzel / Ap

Siste nytt

 • VM-syklist brakk skulderen

  Tre østerrikske juniorryttere i sykkel-VM var onsdag involvert i en ulykke med en buss i Belgia. En av dem ble sendt til sykehus.

  Det melder Cyclingnews og flere belgiske medier. Leila Gschwentner pådro seg brudd i skulderen og trengte sykehusbehandling. Det er uvisst om hun i tillegg fikk andre skader.

  Ulykken skjedde mens østerrikerne var på treningstur i Flandern. (NTB).

 • Oppløftende nyheter for Maanum

  Landslagsspiller Frida Maanum fikk seg en ordentlig smell i duell med Kosovos keeper i VM-kvalifiseringskampen tirsdag kveld.

  Arsenal-spilleren ble liggende og gispe etter luft, og hadde store smerter i brystet.

  – Keeperen kommer inn med kneet i høy fart i det høyre ribbeinet mitt. Det var mye smerte. Jeg har hørt at ribbein er veldig vondt og det kan jeg bekrefte, sier Maanum til NRK dagen derpå.

  Heldigvis unngikk hun ribbeinsbrudd, og føler seg mye bedre allerede.

  – I går var jeg redd, men i dag er jeg positiv. De kom frem til at det ikke var brudd, men et hardt slag mot ribbeinet. Så får jeg følge opp med medisinsk team i Arsenal når jeg kommer tilbake dit.

  Forhåpentligvis rekker 22-åringen toppoppgjøret i den engelske superligaen allerede på søndag når de spiller mot Manchester City.

  Frida Maanum skadet
  Foto: Nikola Krstic / NTB
 • Vil bli Kameruns fotballpresident

  Den tidligere Barcelona-stjernen Samuel Eto'o (40) offentliggjorde onsdag at han stiller til valg som president i Kameruns fotballforbund.

  Kamerun er vert for afrikamesterskapet i januar. Idrettens voldgiftsrett (CAS) bestemte nylig at den sittende presidenten Seidou Mbombo ikke fikk fortsette i sitt embete.

  Eto'o har støttet Mbombos kampanje, men sier at han er sugen på å komme tilbake til manesjen to år etter at han la opp som 38-åring.

  – Jeg gjør dette på grunn av kjærligheten til Kamerun og lidenskapen for fotballen vår, sier den tidligere stjernespissen. (NTB).

  Samuel Eto`o
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal