Slik hedrer de Oen under EM

Det norske svømmelandslaget er på plass i Ungarn - med avdøde Alexander Dale Oens initialer på badehettene.

Video cb79cd23-1580-4ec4-af00-e6d0fd2da90c.jpg

Se reportasjen: De norske utøverene hedrer avdøde Aleksander Dale Oen med spesiallagde badehetter.

– Det er vår måte å hedre Alex på, sammen med ordentlig rå svømming her i EM. Så nå er presset på oss for å svømme fort, sier landslagsveteran Sara Nordenstam til NRK.

Hun er en av de 16 norske svømmerne som stiller med initialene «A.D.O.» på badehetta under EM i Ungarn. Det gjør de for å hedre Alexander Dale Oen, som gikk bort under treningsleir i Flagstaff 1. mai.

Initialene står skrevet på høyre side av badehettene, mens det norske flagget, nasjonalkoden «NOR» og navnet på den aktive utøveren står på venstre side.

– Jeg merker at han ikke er her. Han hadde meldt seg av EM, så sånn sett er ikke det noen forskjell. Likevel er det all forskjell i verden, sier Aleksander Hetland.

Se hele reportasjen i videovinduet i toppen av saken.

Siste nytt

 • EM-spiller smittet

  En serbisk spiller avla positiv koronatest ved ankomst Danmark. Serbias EM-tropp er isolert og skal testes igjen fredag. Oppgjøret mot Nederland flyttes fra fredag til lørdag.

  Det melder Det europeisk håndballforbundet (EHF). Reglene under EM betyr at spillere og ledere som viser negativ prøve, slippes ut av isolasjonen.

  – For å opprettholde sikkerheten for spillerne følges smittevernprotokollen til punkt og prikke, melder EHF.

  Resten av troppen hos Serbia hadde negative tester torsdag, men må sitte på hotellrommet til de viser en ny negativ runde.

  EM Kolding
  Foto: Vidar Ruud / NTB
 • Molde slo Dundalk i Europaligaen

  Molde slo det irske laget Dundalk komfortabelt 3–1 i Europaligaen, torsdag kveld.

  Magnus Wolff Eikrem, Ohi Omoijuanfo og Martin Ellingsen scoret målene for de blå fra rosenes by. Jordan Flores pyntet på resultatet for irene på overtid med et flott skudd fra utenfor 16-meteren, som gikk rett i lengste kryss.

  Molde har etter denne seieren gode muligheter til å gå videre fra Europaligaens gruppe B. De innehar andreplassen i gruppa som tilsier sluttspill.

  Molde møter Rapid Wien neste uke. Unngår Molde tap i den kampen, er de videre i Europaligaen. Skulle Rapid Wien vinne kampen, er det de som er videre.

  Arsenal er allerede videre fra gruppe B. Dundalk spiller sin siste kamp i årets Europaliga neste uke mot nettopp Arsenal.

  Ellingsen og Ohi
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NT
 • Arsenal med storseier

  Molde fikk også hjelp av Arsenal i den andre kampen i gruppe B. London-klubben har vunnet samtlige kamper og slo til slutt Rapid Wien 4-1.

  Alexandre Lacazette, Pablo Mari, Eddie Nketiah og Emile Smith-Rowe scoret for Arsenal. Koya Kitagawa scoret for Rapid.

  Alex Lacazette
  Foto: Adrian Dennis / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal