NRK Meny
Normal

Slik hedrer de Oen under EM

Det norske svømmelandslaget er på plass i Ungarn - med avdøde Alexander Dale Oens initialer på badehettene.

Video cb79cd23-1580-4ec4-af00-e6d0fd2da90c.jpg

Se reportasjen: De norske utøverene hedrer avdøde Aleksander Dale Oen med spesiallagde badehetter.

– Det er vår måte å hedre Alex på, sammen med ordentlig rå svømming her i EM. Så nå er presset på oss for å svømme fort, sier landslagsveteran Sara Nordenstam til NRK.

Hun er en av de 16 norske svømmerne som stiller med initialene «A.D.O.» på badehetta under EM i Ungarn. Det gjør de for å hedre Alexander Dale Oen, som gikk bort under treningsleir i Flagstaff 1. mai.

Initialene står skrevet på høyre side av badehettene, mens det norske flagget, nasjonalkoden «NOR» og navnet på den aktive utøveren står på venstre side.

– Jeg merker at han ikke er her. Han hadde meldt seg av EM, så sånn sett er ikke det noen forskjell. Likevel er det all forskjell i verden, sier Aleksander Hetland.

Se hele reportasjen i videovinduet i toppen av saken.

Siste nytt

 • Topptrioen vann i 1. div.

  Alle fire topplaga vann i 1. divisjon søndag, og AaFK leier med fire poeng på Sogndal og Mjøndalen. I botnen passerte Florø Strømmen.

  Resultat: HamKam - Sogndal 1-3, Florø - Jerv 3-2, Levanger - Mjøndalen 0-4, Notodden - Kongsvinger 1-2, Sandnes Ulf - Aalesund 1-2, Strømmen - Tromsdalen 1-3, Åsane - Ull/Kisa 1-5.

 • Svenskene beskyldt for spionasje

  En svensk trener ble kastet ut av stadion da han fulgte Sør-Korea under deres VM-treningsleir i Østerrike. Nå beskyldes Sverige for urent spill og spionasje.

  Den svenske landslagssjefen Janne Andersson sier at en i trenerapparatet skulle følge sørkoreanernes trening, men at han ikke var klar over at treningen var lukket.

  – Treneren forlot stadion da han ble bedt om å gå, men fulgte treningen fra litt lenger distanse, sier svensken, ifølge AP.

  Janne Andersson
  Foto: Dimitar Dilkoff / AFP
 • FIFA fornøyd med VAR-debuten i VM

  Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

  En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

  – Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

  TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH5-FRA-AUS
  Foto: LUIS ACOSTA / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal