NRK Meny
Normal

Haugen klar for Färjestad: – På tide å prøve noe nytt

Etter fire år i Hviterussland vender ishockeymålvakten Lars Haugen snuten mot Sverige. Han signerte torsdag en treårskontrakt med den svenske toppklubben Färjestad.

Lars Haugen
Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Det blir nok en lettere overgang enn overgangen fra den norske ligaen til KHL. En mykere overgang for min del, og en overgang som jeg ser fram til. Det er noe jeg gleder meg veldig til, sier Lars Haugen til NRK.

28-åringen har spilt fire år i Dinamo Minsk i den russiske ligaen KHL.

– Jeg bestemte meg for at det var på tide å prøve noe nytt etter fire år i Hviterussland. Dessuten så ville jeg komme litt nærmere forloveden og familien min, sier Haugen.

Tenker på VM

Før Haugen dro til Hviterussland og Dinamo Minsk var han keeper for Lørenskog og Manglerud Star. 28-åringen har også spilt en rekke VM-turneringer for Norge.

Det kommende VM i Tsjekkia i mai var også en del av årsaken til at Lars Haugen nå valgte å dra til Sverige.

– Det kommer en tøff periode med landslaget fram mot VM. Jeg ville ha noe klart, samtidig som jeg kunne prestere på landslaget. Det føles som en grei timing for dette nå, sier Haugen.

– Jeg tror dette er veldig riktig med tanke på å bli en bedre keeper, som alltid er det overordna målet mitt, legger han til.

Vil vinne gull

Haugen ser nå fram mot nye utfordringer i Sverige.

– Målet mitt er å vinne SM-gull i Sverige. Det er det største målet jeg har akkurat nå. De har en veldig god kanadisk keeper og så har de meg. Så vi blir en duo som skal konkurrere og «pushe» hverandre, forteller han.

Tiden i Hviterussland ser han tilbake på som veldig positiv.

– Jeg har egentlig bare positive opplevelser. Mye gøy utenom det sportslige også, men jeg har utviklet meg veldig i Dinamo Minsk. Jeg har blant annet blitt mye tøffere mentalt, sier Haugen.

Siste nytt

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kveld
VM-kveld sykkel-VM
VM-kveld