Hopp til innhold

Landslagskeeperen vraket på grunn av kvoteregler

Norges landslagskeeper, Lars Haugen, må sitte på tribunen når laget hans Dinamo Minsk sesongstarter i KHL torsdag.

IHOCKEY-WORLD-NOR-LAT

Lars Haugen håper han ikke har mistet keeperplassen på klubblaget for godt, og klarer å se lyst på tilværelsen selv om han må se sesongåpningen fra tribunen.

Foto: JONATHAN NACKSTRAND / Afp

Haugen ble før sesongen lovet en av to keeperplasser i KHL-laget sammen med Kevin Lalande.

Det skulle i utgangspunktet bety at han enten skulle spille eller sitte på benken som andrekeeper under sesongen, men nå ødelegger kvoteregler for nordmannen.

– Det er noen kvoteregler som gjør at vi må ha fire spillere under 20 i troppen. Så vi kommer til å ha en juniorkeeper på benken på alle kampene våre, sier Lars Haugen til NRK.

Hentet opp juniormålvakt

Dinamo Minsk har valgt å hente opp en juniorkeeper til laget for å innfri reglene. I følge Haugen er kvotereglene til for å opprettholde talentutviklingen.

Dermed må en av de to første keeperne til en hver tid sitte på tribunen.

– Det blir litt klønete, men det er veldig lite man kan gjøre med slike regler fra de høye herrer i slips, sier Haugen.

Klubben har allerede tre spillere på kontrakt som er under 20 år.

Artikkelen fortsetter under bildet.

ICEHOCKEY-WORLD/ Norway's goalkeeper Haugen keeps his eyes on the puck as Latvia's Sprukts drives past during their 2012 IIHF men's ice hockey World Championship game in Stockholm

Lars Haugen har vært en av Norges beste spillere i to mesterskap på rad. Her redder han et skudd fra en latvisk spiller under VM tidligere i år.

Foto: PETR JOSEK / Reuters

Håper å få sjansen snart

Uansett ser Haugen lyst på tilværelsen i klubben denne sesongen.

– Jeg har fått signaler på at vi kommer til å bytte på en del. Det er matcher annenhver dag fremover, så det kommer til å bli nok av sjanser. Jeg gleder meg til det, sier Haugen.

Dinamo Minsk er nå på roadtrip og skal spille tre bortekamper på rad. Den første mot Neftekhimik torsdag. Der er det en nordmann på tribunen.

Siste nytt

  • Tok 29 år gammel rekord fra Rodal

    21 år gamle Tobias Grønstad fra IK Tjalve satte lørdag norsk rekord på 600 meter. Den nye rekorden lyder på 1.15,22. Den tidligere rekorden var det OL-gullvinner på 800 meter fra 1996, Vebjørn Rodal, som hadde med tiden 1.15,29 helt tilbake i 1995.

    – Det er absolutt veldig gøy å ta en rekord fra en olympisk mester. Det er en god start å ta rekorden hans på 600 i hvert fall, så får vi se om jeg greier å knappe inn på tidene hans på 800 meter også, sier Grønstad til NRK.

    Løpet gikk av stabelen i Milano i Italia, og Grønstad løp hele løpet alene i front da haren trakk seg rett før start.

    – Jeg trener som oftest de 800-spesifikke øktene mine alene, så jeg er vant til å løpe alene. Men jeg ble litt overrasket over hvor lett det var.

    Nå planlegger Grønstad å løpe nok en 600 meter neste helg i et stevne i Tyskland, før han prøver seg på 800 meter om to uker. Det også i Tyskland.

    – Kanskje jeg skal greie å se 14-tallet hvis jeg får en hare i neste løp, sier Grønstad om sitt neste 600-løp om en ukes tid.

    Friidrett - Trond Mohn Games
    Foto: Geir Olsen / NTB
  • Vålerenga serieledere etter derby-seier

    Vålerenga har hatt en knallsterk start på sesongen og fortsatte den gode formen da de slo byrival Lyn 3-1 på hjemmebane lørdag. Dermed er Vålerenga à poeng med Rosenborg på toppen av tabellen i Toppserien.

    – Det er klasse. Derbyseier og vi viser hvem som er kongen, sier Vålerenga-kaptein Janni Thomsen til NRK etter kampen.

    Hjemmelaget styrte kampen fra start og tok ledelsen etter 36 minutter da Michaela Kovacs satte en retur enkelt i mål. Seks minutter senere doblet Tilde Lindwall ledelsen etter et innlegg fra Thea Bjelde.

    – Det er flott spill. Der går det fort og Lyn er sjanseløse, rett og slett, sa NRKs kommentator Patrick Steen Rowlands om Vålerengas 2-0-scoring.

    Like etter pause reduserte Lyn-spiller Selma Hernes til 1-2. Vålerenga holdt likevel unna og økte ledelsen på ny ved Ronja Arnesen etter 69 minutter.

    – Det var ekstremt gøy. Det var et etterlengtet mål, så det var deilig, sier Arnesen til NRK etter å ha scoret sitt første mål i Toppserien.

    Lyn hadde lite å komme med etter Vålerengas 3-1-scoring. I stedet skaffet Arnesen straffe for hjemmelaget, men den satte Karina Sævik langt over. Likevel holdt Vålerenga unna og de tre poengene ble værende på Valle.

  • Kane rundet 400 karrieremål – slo egen rekord med måldobbel

    Bayern Münchens spydspiss Harry Kane scoret lørdag sitt 42. mål i alle turneringer denne sesongen og rundet med det 400 mål gjennom seniorkarrieren.

    Kane gjorde to mål i Bayerns 2-1-seier over Eintracht Frankfurt på hjemmebane. Kanes tidligere målrekord i én og samme sesong var 41 for Tottenham i 2017/18-sesongen.

    Ifølge statistikktjenesten Opta har 30-åringen dermed scoret 400 mål i sin seniorkarriere for klubb og landslag.

    Den engelske angriperen har levert svært godt etter overgangen til Bayern i fjor sommer og scoret lørdag sitt 35. seriemål. Med tre kamper igjen jakter han Robert Lewandowskis Bundesliga-rekord på 41 scoringer.

    Leverkusen har allerede sikret seg ligatittelen, men Bayern skal om kort tid spille semifinale i mesterligaen mot Real Madrid. Lørdag fikk tyskerne en smell da midtbaneprofilen Konrad Laimer måtte forlate banen med en skade etter en snau halvtime.

    Bundesliga - Bayern Munich v Eintracht Frankfurt
    Foto: Angelika Warmuth / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal