Håtveit til topps i Copper Mountain: – Dette var deilig!

Andreas Håtveit (27) kjørte et perfekt løp og vant slopestylefinalen i verdenscupen fristil i USA lørdag. Nå seiler han opp som gullkandidat i OL.

Andreas Håtveit

Andreas Håtveit satte på plass verdenseliten i slopestylefinalen i Copper Mountain.

Foto: Skiforbundet/Christopher Frankum

  • Vil du bli bedre kjent med Andreas Håtveit? Se «Min Idrett»-episoden om twintip-stjernen i bunnen av artikkelen!

Med poengsummen 92,8 seiret han med hele verdenseliten på plass.

– Det her var vilt. Helt sjukt! smiler Håtveit til NRK etter seieren.

27-åringen leverte en strålende omgang og tok hjem seieren. Uten at det helt gikk opp for ham i minuttene etter konkurransen.

– Jeg skjønner ennå ikke at det gikk så bra! Noen ganger hjelper det å spise en kilo godteri om dagen… Da får man litt ekstra vekt i baken som hjelper når det er dårlige forhold, flirer Håtveit.

Satte på plass eneren

For det var nettopp de tunge forholdene som var unnskyldningen til verdenscuplederen Nicholas Goepper, som har vært suveren hittil i sesongen, etter å ha tapt for Håtveit.

– Nick har sagt til meg at han slet med farten, sånn som alle andre. Jeg får vel si at han lot meg vinne, for det påstår han selv, smiler Håtveit.

Nordmannen seiler nå for alvor opp som en gullkandidat i Sotsji-OL.

– Det er veldig kjekt med en seier så tidlig i sesongen når OL venter. Nå håper jeg at jeg har fått bevist at jeg fortsatt kan stå på ski, sier 27-åringen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Andreas Håtveit

Andreas Håtveit seiler opp som en gullkandidat i OL i Sotsji.

Foto: Fabian Weber/Atomic

– Herlig revansje!

Han skuffet stort i Dew Tour forrige helg, da han for første gang på åtte år gikk glipp av en finale.

Var dette en personlig deilig revansje etter Dew Tour?

– Å, dette var deilig! Det var det virkelig, svarer Håtveit.

– Dew Tour-løypa passet meg egentlig mye bedre, men der klarte jeg å rote det til. Jeg skjønner ikke hvordan jeg klarte det. Men her klaffet det plutselig. Det er helt vilt, gjentar twintip-kjøreren.

Han fikk skryt av landslagssjef Christopher Frankum.

– Han kjørte perfekt teknisk under de vanskelige forholdene. I første omgang kjørte han slik at han tok vare på farten under hele løypa. I annen omgang økte han vanskelighetsgraden og vant det hele. Jeg er kjempeimponert, sa Frankum til NTB.

Russell Henshaw fra Australia ble nummer tre.

I den spektakulære skiidretten twintip er 26 år gamle Andreas Håtveit den eldste og mest erfarne utøveren. Han har en høy stjerne i miljøet til tross for at han har valgt å leve et helt annet liv enn mange av de andre. I X-Games vil han bevise at han fortsatt hører hjemme i toppen.Sesong 4.(1:5)

Andreas Håtveit er blant verdens aller beste twintip-kjørere .27-åringen har en høy stjerne i miljøet til tross for at han har valgt å leve et helt annet liv enn mange av de andre.

Siste nytt

  • Ribéry klar for Fiorentina

    Franck Ribéry signerte onsdag for Serie A-klubben Fiorentina etter 12 sesonger i tyske Bayern München.

    Franskmannen, som kommer gratis fra de tyske seriemesterne, har signert en toårskontrakt som gir han 4,4 millioner euro i året (43,6 millioner kroner).

    Franck Ribéry
    Foto: Osama Faisal / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal