NRK Meny
Normal

- Bygg ny bakke hvor som helst, bare ikke i Holmenkollen

Holmenkollen i vind
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

FIS-sjef Walter Hofer vil beholde Holmenkollen i verdenscup-sirkuset. Men både Espen Bredesen og Anders Jacobsen slakter planene om en ny Holmenkoll-bakke.

- Holmenkollen er en av de mest tradisjonsrike og kjente bakkene vi har. Den må vi ta vare på. Og den er ikke mer vind-utsatt enn bakkene i Lahti, så dette må de klare å håndtere, sier Hofer til NRK.

Ikke nådig

Det er det ikke alle som er enige i. NRKs ekspertkommentator og tidligere OL-vinner i hopp, Espen Bredesen, er ikke nådig i sin kritikk av nasjonalanlegget i Oslo. Etter en verdenscup-helg preget av avlysninger og vanskelige forhold, mener han noe må gjøres.

- Bygg ny bakke hvor som helst, bare ikke her. Spør du meg hvor på Østlandet man IKKE skal bygge hoppbakke, så er svaret Holmenkollen, sier Bredesen.

Får støtte

I går ble verdenscupleder Adam Malysz tatt av vinden i den ene omgangen det var mulig å gjennomføre. Det kan ha avgjort den totale verdenscupen til fordel for Anders Jacobsen, men også han støtter Bredesen.

- Jeg er av den samme oppfatning. Kanskje man bør tenke nytt, og dette er den bakken man bør satse på vindskjerming, sier verdenscuplederen.

Espen Bredesen og de aktive kan mene hva de vil. Avgjørelsen er tatt, sier Roar Gaustad i anleggsutvalget og juryen for hvordan den nye Holmenkollen skal se ut.

- Glem det

- Politikerne har bestemt hvordan dette skal være, og det er de som bestemmer. Det blir bare håpløst å begynne å tenke på noe annet, sier Gaustad til NRK..

Men Bredesen har ikke tenkt å gi seg.

- Denne bakken skal brukes som trenings- og konkurranseanlegg hele året, men jeg tror ikke det vil lønne seg å bygge nytt her, slutter Bredesen.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal