NRK Meny
Normal

- Bygg ny bakke hvor som helst, bare ikke i Holmenkollen

Holmenkollen i vind
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

FIS-sjef Walter Hofer vil beholde Holmenkollen i verdenscup-sirkuset. Men både Espen Bredesen og Anders Jacobsen slakter planene om en ny Holmenkoll-bakke.

- Holmenkollen er en av de mest tradisjonsrike og kjente bakkene vi har. Den må vi ta vare på. Og den er ikke mer vind-utsatt enn bakkene i Lahti, så dette må de klare å håndtere, sier Hofer til NRK.

Ikke nådig

Det er det ikke alle som er enige i. NRKs ekspertkommentator og tidligere OL-vinner i hopp, Espen Bredesen, er ikke nådig i sin kritikk av nasjonalanlegget i Oslo. Etter en verdenscup-helg preget av avlysninger og vanskelige forhold, mener han noe må gjøres.

- Bygg ny bakke hvor som helst, bare ikke her. Spør du meg hvor på Østlandet man IKKE skal bygge hoppbakke, så er svaret Holmenkollen, sier Bredesen.

Får støtte

I går ble verdenscupleder Adam Malysz tatt av vinden i den ene omgangen det var mulig å gjennomføre. Det kan ha avgjort den totale verdenscupen til fordel for Anders Jacobsen, men også han støtter Bredesen.

- Jeg er av den samme oppfatning. Kanskje man bør tenke nytt, og dette er den bakken man bør satse på vindskjerming, sier verdenscuplederen.

Espen Bredesen og de aktive kan mene hva de vil. Avgjørelsen er tatt, sier Roar Gaustad i anleggsutvalget og juryen for hvordan den nye Holmenkollen skal se ut.

- Glem det

- Politikerne har bestemt hvordan dette skal være, og det er de som bestemmer. Det blir bare håpløst å begynne å tenke på noe annet, sier Gaustad til NRK..

Men Bredesen har ikke tenkt å gi seg.

- Denne bakken skal brukes som trenings- og konkurranseanlegg hele året, men jeg tror ikke det vil lønne seg å bygge nytt her, slutter Bredesen.

Siste nytt

 • Warholms fjerde kongepokal

  Karsten Warholm ble søndag tildelt sin fjerde strake kongepokal. 22-åringen ble dobbelt NM-mester på Byrkjelo. – Dette er helt fantastisk, sier Warholm. Spydkasteren Sigrid Borge fikk kongepokalen for kvinner. Hun ble også norgesmester på lørdag.

  Friidrett, NM i Byrkjelo 2018.
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Stjernen vant Toppidrettsveka

  Andreas Stjernen falt i åpningsrennet, men to strake rennseirer sikret Sprova-hopperen sammenlagtseieren i Toppidrettsveka. Stjernen vant rennene i Granåsen både lørdag og søndag. For første gang var hopp en del av Toppidrettsveka.

  Andreas Stjernen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo
NM-veka: Kajakkpolo
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten
NM-veka
4-4-2 Radiosporten