Hopp til innhold

Håndballherrene tapte uten Sagosen og flere andre stjerner

Det norske herrelandslaget i håndball skuffet og tapte 33-37 mot Nederland i firenasjonersturneringen på Sotra lørdag. Det har ikke skjedd siden 1990.

Landslagstrener Jonas Wille lot flere store profiler hvile. Kolstad-kvartetten Sander Sagosen, Magnus Abelvik Rød, Gøran Johannessen og Magnus Gullerud manglet alle i den norske troppen. Det samme gjorde strekspiller Henrik Jakobsen.

Det norske laget hadde likevel kontroll på begivenhetene fra start i kampen, og etter en jevnspilt åpning var Alexander Blonz sentral i en sterk periode for Norge. Nederlenderne fikk mer sving på sakene inn mot sidebyttet, men Jonas Willes mannskap hadde likevel en komfortabel 23-19-ledelse til pause.

Defensivt var det likevel ikke alt som fløt for Norge.

– Det er helt krise i forsvaret, og det renner inn mål over alt. Vi taper de fleste duellene, og vi skal ikke slippe inn 19 mål på en omgang mot Nederland, sa en kritisk TV 2-ekspert Ida Alstad i pausen.

Etter pause fortsatte lagene å følge hverandre tett, og med et kvarter igjen på klokka ledet Norge 28-25. Med sju minutter igjen var Nederland kun ett mål bak, og det norske laget tapte til slutt med fire mål etter en skuffende avslutning.

– Det har stoppet helt opp for Norge, sa TV 2-kommentator Harald Bredeli mot slutten av kampen.

Nederland har ikke slått Norge på herresiden i håndball siden 1990.

Etter to VM-sølv i 2017 og 2019, i tillegg til EM-bronsen i 2020, har de norske håndballgutta gått fire strake mesterskap uten å nå semifinale.

Firenasjonersturneringen på Sotra er et ledd i oppkjøringen mot EM i Tyskland i januar. Torsdag tapte Norge 24-27 mot regjerende verdensmester Danmark. Søndag venter Spania.

(NTB)

Alexander Christoffersen Blonz under håndballkampen i Golden League mellom Danmark og Spania i Sotra Arena.
Foto: NTB

Siste nytt

 • Hushovd-forgjenger ferdig i Uno-X-systemet

  Jens Haugland ble nylig erstattet av Thor Hushovd som teamsjef i sykkellaget Uno-X. Nå gir trønderen seg i selskapet.

  I en pressemelding tirsdag heter det at Thor Kristian Korsvold blir ny leder for Uno-X Mobility sin virksomhet i Norge. Han overtar rollen etter Haugland.

  Haugland har de siste årene ledet satsingen til sykkellaget Uno-X. Tidligere i år ble det kjent at Thor Hushovd var hentet inn som ny teamsjef.

  Nylig ble det kjent at Uno-X også i 2024-sesongen er tildelt én plass i Tour de France. Laget debuterte med brask og bram i det franske storrittet i fjor sommer. (NTB)

  Haugland
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB
 • Heldig trekning for Ruud i Indian Wells

  Casper Ruud har fått walkover i 1. runde av ATP 1000-turneringen i Indian Wells i California.

  I 2. runde av den prestisjetunge turneringen i California skal han opp mot en kvalifiseringsspiller. Det er ennå ikke kjent hvem det kan bli eller hvilken dag Ruud skal i aksjon.

  Den norske tennisstjernen kommer til kampene i Indian Wells med god selvtillit. Han har vært tapende finalist i to turneringer på rappen i Mexico og har klatret til 9.-plass på verdensrankingen. (NTB)

  eSP4t4demmA
  Foto: AP
 • Politiet: Fotballvolden øker i Sverige

  Antallet alvorlige hendelser og vold på fotballkamper i Sverige øverste serier økte i 2023 sammenlignet med 2022.

  I en pressemelding skriver de svenske politimyndighetene at de måtte bryte inn i 24 kamper for å ta tilbake kontrollen der arrangøren hadde mistet den.

  - Utviklingen er alvorlig, og det er viktig at arrangørene gjør tiltak for å rette opp i svakheter rundt sikkerheten på kampene, sier Per Engstrøm, seksjonssjef for politiets nasjonale operative avdeling.

  Rundt 100 politifolk og et stort antall ordensvakter skal ha blitt utsatt for vold i kamper i Allsvenskan, Superettan og i den svenske cupen sist sesong. (NTB)

  Fotballvold Sverige
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal