Hopp til innhold

Håndballgutta ett steg nærmere OL-billett

Godt keeperspill av Torbjørn Bergerud lå i bunn da Norge vant 32-29 i åpningskampen mot Portugal i OL-kvalifiseringen i håndball.

– Det var utrolig godt å åpne kvaliken på denne måten. Vi er enda tøffere enn vi var i EM tidligere i år. Vi viser enorm energi, sier keeperen til NRK.

Han ville dog ikke ta så mye ære selv.

– Det var godt å kunne bidra. Målvaktsposisjonen fungerte veldig bra i dag. Vi står mot og er tøffe. Det blir vanskelig for Portugal, og det er det som gjør at vi vinner.

– Da vi møttes her i Ungarn på mandagen så merket man det på hele gruppa. Vi skulle vise oss fra en annen side. Vi hadde lyst til å spille, ta det ekstra løpet og slå hardt tilbake. Nå må vi bare bygge videre på det.

Bergerud var påskrudd fra start og gjorde det vanskelig for portugiserne å få ballen i mål. Han leverte mange gode redninger, inkludert en med ansiktet, og gikk til pause med redningsprosent på 43. Da ledet Norge 18-13 og hadde tilsynelatende full kontroll.

De norske truet med å stikke ytterligere fra i den andre omgangen, men Portugal bet seg fast og sørget etter hvert for at kampen ble spennende igjen.

Vel midtveis i omgangen hadde Norge en periode der det gikk svært trått offensivt, med en rekke misbrukte skuddsjanser og tekniske feil, og Portugal reduserte ledelsen til to mål på 27-25.

Bergerud sto fram igjen og nektet motstanderen å komme enda nærmere, blant annet med en strafferedning fra .Francisco Costa.

Simen Ulstad Lyse fikk fart på målproduksjonen igjen med tre på rad. De to første gangene svarte Portugal umiddelbart med skudd i tomt bur, og kampen levde helt til en strålende redning av Bergerud på Luis Frades innhopp på stillingen 31-28 et drøyt minutt før slutt.

De to beste i gruppespillet i Tatabanya får billett til Paris-OL.

Både Ungarn og Portugal endte foran Norge i årets EM. Ungarerne ble nummer fem, portugiserne sju og Norge nummer ni. Tunisia er siste lag i gruppa.

(NTB/NRK)

Sagosen

Sportsnyheter

Alexander Stöckl

Alexander Stöckl opnar opp om avskjeden: – Håpar det berre blir stille

Alexander Stöckl var landslagstrenar i ein av dei mest suksessrike periodane for hopplandslaget nokosinne. Han peikar på ei utvikling i rolla som grunn til avskjeden.

Siste nytt

 • Utrolig Stabæk-kollaps: Ledet 4-0 - tapte 4-5

  Etter 56 minutter så det ut til at Stabæk var på vei mot en storseier hjemme mot nyopprykkede Egersund i 1. divisjon mandag kveld.

  Da hadde akkurat Rasmus Eggen Vinge lagt på til 4-0 for hjemmelaget, men så snudde kampen totalt. Egersund scoret i det 61. minuttet, 69. minuttet, 71. minuttet og utlignet så i kampens 87. minutt.

  Tre og et halvt minutt på overtid var den utrolige snuopphentingen et faktum, da Henrik Elvevold scoret kampens siste mål og sørget for at bortelaget på utrolig vis vant 5-4.

  – Dette er det villeste comebacket i norsk fotball i 2024, sa TV 2s fotballekspert, og tidligere Stabæk-spiller, Yaw Amankwah, på kanalens studiosending.

  – Har sett mye i fotball, men aldri det på Nadderud i kveld. Egersund snur 0-4 til 5-4 på en halv time. Største comeback siden Bent Leikvoll, skriver fotballekspert Lars Tjærnås på X, med referanse til Atle Antonsen-karakteren kjent fra «Nissene på låven».

  Stabæk-trener Bob Bradley beklaget til fansen etter kampslutt, og forklarte kollapsen med at de ikke klarte å beholde roen da Egersund desperat jaktet scoringer den siste halvtimen.

  – Jeg sa til dem (fansen) at vi skuffet dem. At vi ønsket å fortsette med å spille fotball, men når spillere blir slitne, så må vi finne måter vi kan forsvare oss bedre på, sier Bradley til lagets X-konto.

  Med mandagens seier er Egersund på andreplass i 1. divisjon, mens Stabæk er fem poeng bak på åttendeplass. Egersund er tre poeng bak ligaleder Kongsvinger med én kamp mindre spilt.

  Stabæk
  Foto: NTB
 • Kjærkommen opptur for kriserammede Aalesund – tok sesongens andre seier

  Aalesund vartet opp med målshow og tok sin første seier siden andre serierunde da de vant 4-1 mot Åsane i 1. divisjon mandag.

  Fem poeng var fasiten på de ni første kampene foran mandagens hjemmekamp.

  Isaac Atanga, John Kitolano, Cláudio Braga og Moctar Diop stod for hjemmelagets fire mål.

  På tampen reduserte Thomas Lotsberg til 1-4 for Åsane.

  Seieren løfter Aalesund til kvaliplassen på tabellen. Åsane er ett poeng på nedrykksplass. Tabelljumbo Start møter Sogndal tirsdag.

  aBSQQ-PEY00
  Foto: NTB
 • Anthony Martial ferdig i Manchester United

  Anthony Martial er ferdig som Manchester United-spiller etter ni år i den engelske Premier League-klubben. Det bekrefter franskmannen selv i sosiale medier.

  Martial ble hentet til engelsk fotball fra Monaco i 2015. Siden den gang har det blitt 90 mål på 317 kamper for United. De siste årene har det blitt mindre spilletid, og han er ferdig i klubben når kontrakten utløper 30. juni.

  Franskmannen var utlånt fra United til Sevilla første halvår i 2022.

  – Siden jeg kom i 2015 har jeg hatt æren av å bære denne drakten og å spille foran fansen, skriver han.

  Det er ikke kjent hvor han fortsetter karrieren.

  hftUVhk8Vr0
  Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal