NRK Meny
Normal

Hallén: – Jeg tror det blir svært, svært jevnt

Yngve Hallén er spent foran presidentvalget i FIFA.

Hallen

SPENT: President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, tror det blir et spennende presidentvalg fredag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

FIFA-kongressen fortsetter fra 09.30 fredag, men det er usikkert når selve valget vil foregå. I agendaen er det satt opp som nest siste punkt. President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, spår et jevnt resultat mellom Sepp Blatter og Prins Ali av Jordan.

– Jeg tror valget blir svært, svært jevnt. Og så håper vi at det blir en knepen seier til Prins Ali, sier Hallén til NRK.

Torsdag ble det klart at Norge hadde bestemt seg for å støtte Prins Ali av Jordan. Om det blir slik Yngve Hallén og Norge håper blir ikke klart før nærmere klokken 17.00 fredag.

– Jeg er spent på hele dagen. Korrupsjonssaken blir nok tema for hele dagen og så blir nok spenningen dratt frem mot valget, sier Hallén.

Saken fortsetter under bildet:

FBL-FIFA-CANDIDATES-COMBO-FILES

DUELLEN: Prins Ali bin al Hussein er Sepp Blatters eneste utfordrer i presidentkampen

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Blatter virket preget

Den norske fotballpresidenten møtte Sepp Blatter i går. Hallén mener den 79-år gamle sveitseren var tydelig preget av korrupsjonsskandalen.

– Han sa at han hadde et ansvar. Det er første gang man har hørt at han har vært så direkte og ærlig på det. Han virket tydelig preget over det som har skjedd de siste dagene, sier Hallén.

Sveitsiske aviser skriver fredag at 75 prosent av den sveitsiske befolkningen mener Sepp Blatter må gå av.

Stadig flere med uttalt støtte til prins Ali

USA, Canada, Australia og New Zealand har alle offentliggjort at de kommer til å støtte utfordrer prins Ali bin al Hussein. Den jordanske prinsen er sittende president Sepp Blatters eneste utfordrer.

SOCCER-ASIA/FORUM-ALI Jordan's Prince Ali Bin Al Hussein, FIFA presidential candidate, attends the Soccerex Asian Forum at the King Hussein Convention Center at the Dead Sea, Jordan

NY PRESIDENT?: Prins Ali bin al Hussein er sittende president Sepp Blatters eneste utfordrer.

Foto: MUHAMMAD HAMED / Reuters

– Vi kommer til å stemme på prins Ali bin al Hussein som den neste presidenten for FIFA, bekreftet den amerikanske fotballpresidenten Sunil Gulati.

De får støtte av sin nabo i nord.

– Styret har bestemt seg for å stemme på prins Ali da vi ikke kan støtte det sittende lederskapet i FIFA, sa Victor Montagliani i det Canadas fotballforbund.

Natt til fredag ble det også klart at New Zealand kommer til å støtte prins Alis kandidatur. Det betyr at to av de elleve medlemsnasjonene i Oseania har snudd etter å ha lovet Blatter sin stemme i januar. Australia bekreftet torsdag at de kom til å stemme på prins Ali.

– Gitt utviklingen de siste 48 timene, som har vært svært opprørende for alle som elsker fotball, mener New Zealand at massive endringer i FIFA er helt essensielt for å reparere et tynnslitt rykte.

– Eksekutivkomiteen har kommet fram til at det kun kan skje gjennom en ny president, og derfor har vi bestemt oss for å støtte prins Ali, sa fotballpresident i New Zealand, Mark Aspden.

Siste nytt

 • USA til kvartfinale i ishockey

  USA slo Slovakia 5–1 tirsdag morgen, og tok seg med det til kvartfinalen i ishockeyturneringen. I kvartfinalen venter Tsjekkia for de amerikanske hockeyherrene.

  USA hockey
  Foto: Brendan Smialowski / AFP
 • Sverige vraker sprintspesialistene

  Teodor Peterson og Oskar Svensson var eneste svenske innslag i semifinalen på OL-sprinten, men ingen av dem får gå onsdagens lagsprint.

  Marcus Hellner og Calle Halfvarsson utgjør svenskenes lag.

  Teodor Peterson
  Foto: Andreas Hillergren/tt / NTB scanpix
 • Mowinckel nummer seks på trening

  Ragnhild Mowinckel havnet på sjetteplass på kvinnenes siste utfortrening før onsdagens OL-uttfor. Molde-kjøreren var 35 hundredeler bak østerrikske Ramona Siebenhofer. Michelle Gisin og Nadia Fanchini tok seg inn til andre og tredje beste tid.

  ALPINE-SKIING-OLY-2018-PYEONGCHANG-TRAINING
  Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Ishockey mellomrunde
OL i Pyeongchang: Kombinert hopp
OL i Pyeongchang: Skiskyting mixed stafett og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Kombinert langrenn og curling Norge - Italia
OL i Pyeongchang: Curling Norge - Italia
OL-magasin
Høydepunkter fra dagen
OL-magasin
Mester mot legende i vintersport
Mester mot legende i vintersport