NRK Meny
Normal

Hallén: – Jeg tror det blir svært, svært jevnt

Yngve Hallén er spent foran presidentvalget i FIFA.

Hallen

SPENT: President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, tror det blir et spennende presidentvalg fredag.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

FIFA-kongressen fortsetter fra 09.30 fredag, men det er usikkert når selve valget vil foregå. I agendaen er det satt opp som nest siste punkt. President i Norges Fotballforbund, Yngve Hallén, spår et jevnt resultat mellom Sepp Blatter og Prins Ali av Jordan.

– Jeg tror valget blir svært, svært jevnt. Og så håper vi at det blir en knepen seier til Prins Ali, sier Hallén til NRK.

Torsdag ble det klart at Norge hadde bestemt seg for å støtte Prins Ali av Jordan. Om det blir slik Yngve Hallén og Norge håper blir ikke klart før nærmere klokken 17.00 fredag.

– Jeg er spent på hele dagen. Korrupsjonssaken blir nok tema for hele dagen og så blir nok spenningen dratt frem mot valget, sier Hallén.

Saken fortsetter under bildet:

FBL-FIFA-CANDIDATES-COMBO-FILES

DUELLEN: Prins Ali bin al Hussein er Sepp Blatters eneste utfordrer i presidentkampen

Foto: FABRICE COFFRINI / Afp

– Blatter virket preget

Den norske fotballpresidenten møtte Sepp Blatter i går. Hallén mener den 79-år gamle sveitseren var tydelig preget av korrupsjonsskandalen.

– Han sa at han hadde et ansvar. Det er første gang man har hørt at han har vært så direkte og ærlig på det. Han virket tydelig preget over det som har skjedd de siste dagene, sier Hallén.

Sveitsiske aviser skriver fredag at 75 prosent av den sveitsiske befolkningen mener Sepp Blatter må gå av.

Stadig flere med uttalt støtte til prins Ali

USA, Canada, Australia og New Zealand har alle offentliggjort at de kommer til å støtte utfordrer prins Ali bin al Hussein. Den jordanske prinsen er sittende president Sepp Blatters eneste utfordrer.

SOCCER-ASIA/FORUM-ALI Jordan's Prince Ali Bin Al Hussein, FIFA presidential candidate, attends the Soccerex Asian Forum at the King Hussein Convention Center at the Dead Sea, Jordan

NY PRESIDENT?: Prins Ali bin al Hussein er sittende president Sepp Blatters eneste utfordrer.

Foto: MUHAMMAD HAMED / Reuters

– Vi kommer til å stemme på prins Ali bin al Hussein som den neste presidenten for FIFA, bekreftet den amerikanske fotballpresidenten Sunil Gulati.

De får støtte av sin nabo i nord.

– Styret har bestemt seg for å stemme på prins Ali da vi ikke kan støtte det sittende lederskapet i FIFA, sa Victor Montagliani i det Canadas fotballforbund.

Natt til fredag ble det også klart at New Zealand kommer til å støtte prins Alis kandidatur. Det betyr at to av de elleve medlemsnasjonene i Oseania har snudd etter å ha lovet Blatter sin stemme i januar. Australia bekreftet torsdag at de kom til å stemme på prins Ali.

– Gitt utviklingen de siste 48 timene, som har vært svært opprørende for alle som elsker fotball, mener New Zealand at massive endringer i FIFA er helt essensielt for å reparere et tynnslitt rykte.

– Eksekutivkomiteen har kommet fram til at det kun kan skje gjennom en ny president, og derfor har vi bestemt oss for å støtte prins Ali, sa fotballpresident i New Zealand, Mark Aspden.

Siste nytt

 • Rekordomsetning etter Neymar-salg

  Etter skatt sitter Barcelona igjen med et nettoresultat på 13 millioner euro (123 millioner kroner) etter forrige sesong.Mye skyldes salget av Neymar til PSG 222 millioner euro.

  Barcelona hadde 914 millioner euro i inntekter og utgifter på 882 millioner euro.

  neymar
  Foto: Francois Mori / AP
 • Panamas landslagssjef gir seg

  Hernan Daro Gomez avslutter sin tid som Panamas landslagssjef etter landets VM-debut i Russland.

  – Russland 2018 var starten. Jeg oppfylte løftet om å føre landet til sitt første VM. Og det vil for alltid ha en plass i hjertet mitt, skrev landslagssjefen.

  Hernan Dario Gomez holder en ball
  Foto: Filippo Monteforte / AFP
 • Ruud møter tidligere verdenstreer

  Den spanske tennisspilleren David Ferrer, verdenstreer så sent som i 2014, blir Casper Ruuds motstander i 2. runde av ATP-turneringen i Båstad. Andre runde spilles onsdag eller torsdag. Nå er Ferrer rangert som nummer 39 i verden, mot Ruuds 147.-plass.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Sport og musikk
Sport og musikk
Tour de France: 11. etappe
Tour de France: 11. etappe
Sport i dag