Haaland med nytt hat trick – har allerede passert «målkongene»

Ikke siden 2017/18-sesongen har en spiller scoret flere enn 23 mål i løpet av en Premier League-sesong. Erling Braut Haaland (22) scoret søndag sitt 25. for sesongen – og vi er fortsatt bare i januar.

Premier League - Manchester City v Wolverhampton Wanderers

I STORSLAG: Erling Braut Haaland scoret hele tre mål før han ble byttet ut til stående applaus mot Wolverhampton.

Han har nå overgått Cristiano Ronaldo. Kylian Mbappé. Ruud van Nistelrooy. Han har spilt Premier League-fotball siden august 2022. Og Erling Braut Haaland fortsetter å smadre rekorder.

Søndag var det Wolverhampton som fikk unngjelde. Etter 40 minutters spill steg Haaland til værs og møtte et perfekt Kevin De Bruyne-innlegg. Wolverhampton-stopper Nathan Collins ble knust i lufta, og Haaland nikket enkelt inn 1–0.

– Du kan stoppe ham tre-fire ganger, men han skaper alltid sjanser for seg selv. Du kan ikke stoppe ham én mot én, man må forsvare seg mot ham som et lag, som en enhet, sier Collins, som tapte duellen på 1-0-scoringen, til Viaplay.

Men han var langt fra ferdig.

Hat trick nummer fire

Samme mann la på til 2–0 fra straffemerket like etter pause, og bare noen minutter senere fullbyrdet han hat tricket etter en grov feil i Wolves-forsvaret. Riyad Mahrez trillet ballen uselvisk til Haaland som enkelt bredsidet inn 3–0.

– Han bare fortsetter å score. Man ser kvalitetene hans og jeg er veldig glad på hans vegne, sier Manchester City-forsvarer John Stones til Sky Sports etter kampen.

Se Haalands hat trick her:

Med tre nye mål på kontoen ble Haaland byttet ut til stående applaus fra hjemmefansen etter en times spill. Nordmannen står nå med 25 mål på 19 ligakamper.

– Han straffer deg så hardt. Han lar ikke noen muligheter gå fra seg. Han er dødelig i boksen. En enestående fotballspiller, sier tidligere England-spiller Stephen Warnock på BBCs radiosending.

Dette var Haalands fjerde hat trick i ligaen denne sesongen. Han er «bare» ett hat trick unna å tangere mannen som har gjort det flest ganger i løpet av en sesong: Alan Shearer i 1995/96-sesongen.

Det tok Haaland 19 kamper å score sitt fjerde hat trick. Den raskeste til fire hat trick før det målt i antall kamper var tidligere Manchester United-spiss Ruud van Nistelrooy. Han brukte 65 (!) kamper.

Haaland nærmer seg også å bli Manchester Citys mestscorende spiller i løpet av en Premier League-sesong: Han er én scoring unna Sergio Agüeros 26 fulltreffere i 2014/15-sesongen.

TRE – FOR FJERDE GANG: Erling Braut Haaland scoret søndag sitt fjerde hat trick for sesongen.

Beste på flere år

Nå har han ikke bare overgått toppscorerne i Premier League fra forrige sesong: Han er den mestscorende spilleren i Premier League siden 2017/18-sesongen.

I sin debutsesong. Og det er fortsatt januar.

Haaland har faktisk ene og alene scoret flere ligamål enn klubber som Chelsea (22), West Ham (17) og Everton (15).

Ikke siden Liverpool-stjernen Mohamed Salah hamret inn 32 mål i 2017/18-sesongen har Premier League sett en mer klinisk målscorer. Med 18 serierunder igjen av sesongen er det på ingen måte usannsynlig at Haaland overgår de 32 nettkjenningene.

Premier League - Liverpool vs Brighton & Hove Albion

FJORÅRETS TOPPSCORER: Mohamed Salah ble delt toppscorer forrige sesong sammen med Tottenhams Son Heung-min. Da endte de på 23 mål.

Alan Shearer er den med flest scoringer i løpet av én og samme sesong siden Premier League-oppstarten i 1992. I den nevnte 1994/95-sesongen scoret han 34 mål for Blackburn Rovers.

Haaland er nå ni scoringer unna å tangere den rekorden.

I faktaboksen under ser du toppscorerne fra de siste fem sesongene:

– Det begynner å bli latterlig, skriver Gary Lineker på Twitter og sikter til Haalands elleville måltall denne sesongen.

Tar man med alle kamper Haaland har spilt for Manchester City denne sesongen har han scoret 31 mål på 26 kamper.

Det ble ingen flere scoringer etter at Haaland ble byttet ut, og Manchester City tok en komfortabel 3-0-seier. De legger dermed litt press på serieleder Arsenal før deres storkamp mot Manchester United kl. 17.30.

Haaland & co. er nå bare to poeng bak, men Arsenal har to kamper mindre spilt.

Oppgjøret mellom Arsenal og Manchester United, med Martin Ødegaard fra start, kan du følge i NRKs resultatservice.

• Leicester rykket opp igjen til Premier League

Leeds tapte hele 0-4 borte mot Queens Park Rangers fredag kveld. Dermed ser det ut til at et direkte opprykk glipper for den tradisjonsrike klubben, mens Leicester kan feire retur til Premier League neste sesong.

Etter fredagens kamp har Leeds fire poeng opp til Leicester, men kun én kamp igjen å spille. Leicester har på sin side to kamper igjen å spille.

For Leeds' del jakter Ipswich Town like bak. De er ett poeng bak Leeds, men har spilt to kamper mindre. Dermed vil fem poeng på de siste tre kampene sikre et opprykk for Ipswich.

For Leicester ble oppholdet på nest øverste nivå i engelsk fotball kortvarig. Klubben som vant Premier League i 2016, rykket ned fra Premier League i fjor.

Seieren til Queens Park Rangers gjør at de har sikret plassen på nest øverste nivå.

Leicester
  • Medier: Liverpool og Feyenoord enige om Slot-overgang

Arne Slot blir etter alt å dømme arvtakeren til Jürgen Klopp som Liverpool-manager. Ifølge flere medier har Feyenoord gått med på å slippe ham.

Det skjer etter at Slot torsdag bekreftet at han ønsket seg til Liverpool.

– Jeg vil gjerne til Liverpool. Nå venter jeg på å se om klubbene kommer til enighet. Jeg er veldig trygg på det, sa Slot til ESPN.

Nå melder flere medier, blant dem The Athletic, at klubbene har kommet fram til en kompensasjon for nederlenderens tjenester. Også nederlandske medier hevder at Slot nærmer seg Liverpool-jobben.

Liverpool har vært på managerjakt siden Klopp i vinter varslet at han kom til å gi seg ved sesongslutt. Tyskeren hadde egentlig to år igjen av kontrakten.

I Nederland er 45-årige Slot kjent for å stå for en offensiv og energisk spillestil. Han ledet i fjor Feyenoord til serietittelen og fulgte i år opp med å vinne cupen.

Slot tok for to år siden Rotterdam-laget til finalen i Serieligaen. Han leverte også sterke resultater som AZ Alkmaar-trener. (NTB)

Arne Slot
  • Stortalent herjet da Norge vant i VM-test

Treningskampen mellom Norge og Danmark i Asker endte 4-3 fredag kveld etter spilleforlengelse.

18 år gamle Michael Brandsegg-Nygård er blant verdens mest ettertraktede talenter og han viste hvorfor fredagens kamp.

Brandsegg-Nygård ble kreditert alle Norges tre mål i ordinær tid.

– Jeg vet ikke. To i hvert fall, sa Brandsegg-Nygård til TV 2 i pausen mellom andre og tredje periode.

– Den gikk på skøyta mi, men så jeg ikke hva som skjedde etter. Jeg tror Petter (Vesterheim) slo den inn, sa Brandsegg-Nygård videre - noe også TV 2s kommentatorer konkluderte med.

Norge ledet 3-1 etter den andre perioden, men Danmark kom tilbake i den tredje perioden og fikk utlignet til 3-3. Dermed ble det spilleforlengelse i Asker.

Der var igjen Brandsegg-Nygård sentral og scoret Norges vinnermål i spilleforlengelsen.

Norge og Danmark møtes til ny treningskamp lørdag. Deretter skal Norge spille to treningskamper borte mot Latvia neste uke, før VM starter 9. mai.